2053
Poggenpohl

Poggenpohl presenteert een fascinerende keukenarchitectuur, ontwikkeld door Jorge Pensi. PLUSMODOA is een expressieve en puralitische dialoog van presenteren en verbergen, aldus de gerenommeerde Spaanse designer Jorge Pensi, als hij over de nieuwe keukenarchitectuur praat, die hij voor Poggenpohl heeft ontwikkeld. Hij raakt hiermee niet alleen de kern van zijn ontwerp, maar ook de smaak van een designgericht publiek.

Kenmerkend voor PLUSMODOA is de geheel nieuwe enscenering van open en gesloten functiegebieden: uittrekbare trays, die op niet-zichtbare rails glijden en voorzien zijn van het comfortabele sluitmechanisme +MOTIONA, plaatst Pensi direct onder het werkblad en opent daardoor het vroeger gesloten oppervlak van de onderkasten. De trays kunnen gebruikt worden als open, plateau-achtige uittrekelementen. Door een opzetelement van helder glas worden het uittrekbare vitrines, waarin servies, potten en keukengerei op sfeervolle wijze worden gepresenteerd.

Er ontstaat een ongekende transparantie, lichtheid en een sterke benadrukking van de horizontale lijnen door het openen van het onderkastblok onder het zeer massief ogende, 13 centimeter dikke werkblad. Dit effect wordt nog versterkt door het sfeervolle verlichtingsconcept van PLUSMODOA: bij de bovenkasten laten schappen met verlichting, die uit dubbelzijdig opgebouwd, gesatineerd glas bestaan, gebruiksvoorwerpen stralen als glimmende designobjecten. Verticale verlichtingselementen in nissen zorgen bovendien voor een optimale verlichting van het werkoppervlak en plaatsen het architectonische keukenlandschap perfect in scene.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Jorge Pensi zorgt bij PLUSMODA niet alleen voor sfeervolle accenten, hij heeft een buitengewone architectuur voor de keuken ontwikkeld, waarin ieder detail de harmonieuze sfeer van het totaalconcept uitstraalt. De materialen, de afwerking en de technische details voldoen aan de hoogste eisen. Exclusieve, aluminium greeplijsten of de horizontaal verwerkte fronten van hoogwaardig olmfineer staan garant voor deze kwaliteit. De variabele toepassing van lak, hout, glas en metaal zorgt ervoor dat een individuele vormgeving van de fronten en oppervlakken mogelijk is en creativiteit een buitengewone levendigheid.

Jorge Pensi is een designer die niet alleen het toevoegen maar ook het weglaten als creatieve mogelijkheid ziet en zijn keukenarchitectuur daardoor een sculptuurachtige kwaliteit verleent. PLUSMODOA is synoniem voor functioneel design dat de zinnelijkheid en degelijkheid die men van een Poggenpohl keuken verwacht, individueel interpreteert. Lichtheid, transparantie en openheid ondersteunen de communicatieve eigenschappen van de woonruimte keuken, die met PLUSMODOa een gezelschapscentrum wordt.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners