Exclusieve verbouwing van oude hoofdvestiging van de Titanic-rederij in Londen afgesloten. Het beroemde 'Oceanic House' behoort tot de meest exclusieve panden in de metropool Londen en biedt o.a. een onbetaalbaar uitzicht op de Big Ben en op Trafalgar Square. Dit historische gebouw werd in 1907 gebouwd als hoofdvestiging van de White Star Line, de rederij van de Titanic. Later waren in het 'Oceanic House' eerst een bank, vervolgens diverse afdelingen van het Britse ministerie van defensie en daarna een restaurant gevestigd. In 2016 werd begonnen met de verbouwing van de bovenste verdiepingen in zes luxe woningen en een duplex-penthouse.Exclusieve verbouwing van oude hoofdvestiging van de Titanic-rederij in Londen afgesloten. Het beroemde 'Oceanic House' behoort tot de meest exclusieve panden in de metropool Londen en biedt o.a. een onbetaalbaar uitzicht op de Big Ben en op Trafalgar Square. Dit historische gebouw werd in 1907 gebouwd als hoofdvestiging van de White Star Line, de rederij van de Titanic. Later waren in het 'Oceanic House' eerst een bank, vervolgens diverse afdelingen van het Britse ministerie van defensie en daarna een restaurant gevestigd. In 2016 werd begonnen met de verbouwing van de bovenste verdiepingen in zes luxe woningen en een duplex-penthouse.In het kader van de 100 miljoen-£-renovatie van het 'Oceanic House' werden in deze exclusieve appartementen nu grote Poggenpohl keukens geplaatst. De ontwerpers van de Poggenpohl studio in Londen Wigmore Kitchens planden moderne en strakgelijnde keukens voor de historische ambiance van het 'Oceanic House'. Hoogwaardige Poggenpohl fronten in matlak kiezelgrijs en terra laten de exclusieve details van de ruimtes als gestuukte plafonds en antieke houten deuren bijzonder goed tot hun recht komen en laten een unieke sfeer ontstaan.

Over Poggenpohl
Al meer dan 125 jaar ontwerpt en produceert Poggenpohl luxe keukens op de standplaats Herford en is daardoor het oudste en bekendste keukenmerk ter wereld. Op een productieoppervlak van 54.000 m2 ontstaan op maat gemaakte inbouwkeukens die naar meer dan 70 landen worden geleverd. Een wereldwijd netwerk van 450 Poggenpohl studio's met zeer gekwalificeerde designers zet de visies van de klanten over een ideale keuken perfect om.

Zo veelzijdig de individuele voorkeuren van huurders zijn, zo divers zijn de bouwsituaties ter plaatse. Daarom is er vraag naar mengkranen die harmonieus passen bij verschillende bouw- en inrichtingsstijlen. En dat geldt zowel in de keuken als in de  badkamer. Om aan deze behoeften te voldoen, biedt HANSA mengkraanseries in Coordinated Design aan.

Producten voor wastafel, bidet en douche, opbouw- en inbouwkranen voor het bad of ook verschillende keukenmengkranen – de series uit de HANSA|HOME en HANSA|LIVING segmenten scoren met een bovenmodale rijkdom aan varianten. Voor iedere smaak en voor elk ruimtelijk gegeven is er een passende oplossing.Producten voor wastafel, bidet en douche, opbouw- en inbouwkranen voor het bad of ook verschillende keukenmengkranen – de series uit de HANSA|HOME en HANSA|LIVING segmenten scoren met een bovenmodale rijkdom aan varianten. Voor iedere smaak en voor elk ruimtelijk gegeven is er een passende oplossing.Een bijzondere meerwaarde biedt het concept ‘Coordinated Design’ voor zowel huurders, aannemers, ontwerpers en architecten als installateurs. Een algemeen en modern inrichtingsprincipe, dat als een rode draad door de mengkraanseries HANSAPINTO, HANSAPOLO, HANSADESIGNO en HANSASIGNATUR loopt. De badkamer en de keuken kunnen op die manier dezelfde stijl krijgen, alle delen van de woning worden in harmonie met elkaar gebracht.

Praktisch: wastafelproducten, oplossingen voor douche en bad of keukenmengkranen – klanten kunnen alles uit een en dezelfde hand krijgen. De zoektocht naar een andere dienstverlener en dus ook het tijdverlies bij het opstellen van de beschrijving vallen weg. Bovendien zijn de diverse varianten perfect geschikt om woningen  in het kader van renovaties op te waarderen.
Wil je een statement maken in de keuken, dan is Silestone® Eternal Marquina een absolute blikvanger. Deze kleur is geïnspireerd op het mooie Spaanse Nero Marquina marmer, met een sterke zwarte basis waar overtuigende en intense witte details en aders naar buiten treden. Een opvallende kleur die niet alleen prachtig staat bij hoogglans witte kastjes, maar ook extra detail geeft aan bijvoorbeeld diepzwarte keukens. De gepolijste versie geeft een klassieke luxe weer, en de matte Suede variant zorgt voor een meer moderne design look.

We brengen veel tijd door in de keuken. Het is allang niet meer alleen de plek voor een snel ontbijt of het bereiden van een lekker diner. De keuken van de 21e eeuw is het kloppend hart van ons huis. Waar we gezellig samen komen, de dag doornemen, socializen en vooral genieten met elkaar.

De keuken is meer dan ieder ander woonbereik de belichaming van de individuele levensstandaard en levensstijl. Overeenkomstig divers zijn ook de eisen die aan een hoogwaardige keukenvormgeving worden gesteld. Poggenpohl differentieert zich op dit gebied al geruime tijd door individuele, perfect op de wensen van de klant afgestemde keukenplanningen op het hoogste niveau.

Een lik verf is vaak genoeg om de keuken een nieuwe uitstraling te geven. Voor een veel gebruikte ruimte als de keuken, is het toepassen van een goede verf van groot belang. De watergedragen ‘intelligente’ verven van Little Greene zijn uiterst sterk, duurzaam en kennen een prachtige kleurdiepte. De innovatieve verven zijn vervaardigd om eenvoudig en snel toe te passen. Bovendien is de verf wasbaar en daardoor erg gebruiksvriendelijk. Little Greene verven zijn door deze eigenschappen perfect toepasbaar in de keuken, op zowel de keukenkasten als op de wanden.

Een keuken verbouwen is een kostbare klus. Het is een klus waarbij goed nagedacht moet worden over het design van de keuken, een gedetailleerde planning gemaakt moet worden, getrainde vakmensen ingehuurd moeten worden en een groot budget noodzakelijk is. Voor de verbouwing van een complete keuken is een hele reeks aan verschillende vakmensen nodig. Afhankelijk van de taken die zij moeten uitvoeren zorgen deze vakmensen ervoor dat het budget dat nodig is voor de verbouwing hoog oploopt. Bouwvakkers moeten de oude keuken zorgvuldig slopen, tegelzetters zijn vereist voor het plaatsen van tegels op vloeren en muren, loodgieters zijn noodzakelijk voor het aanleggen van water- en gasleidingen, timmermannen om keukenkastjes te maken en ga zo maar door. Door al deze verschillende werkzaamheden die uitbesteed moeten worden lopen de kosten voor de verbouwing hoog op. Men kan er echter ook voor kiezen om de keuken een make over te geven in plaats van een complete verbouwing.

Een keuken is het kloppend hart van het huis. En de eyecatcher van elk interieur, als de keuken van de hand is van de vakmensen van Culimaat in Berlicum. Culimaat staat voor maatwerk in het extreme: high-end kitchens met ongekende mogelijkheden. Met het design BloxX wint Culimaat dit jaar de Dutch Kitchen & Bathroom Design Award. Het team van Culimaat ontving de award tijdens de KIM/STS Vakdag op maandag 30 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

Van keukenkastje tot deurknop, van gasfornuis tot besteklade: alles is tot in detail en in kleur te zien in de 3D-prints die Tinello Keuken & Interieur voor klanten maakt. Het helpt klanten om een glasheldere, ruimtelijke voorstelling te krijgen van het uiteindelijke resultaat. Omdat Tinello altijd maatwerk levert en voor elk project een nieuw ontwerp maakt, speelt het geprinte schaalmodel een belangrijke rol. De klant kan hiermee letterlijk binnenkijken in zijn toekomstige keuken. Tinello is het eerste keukenbedrijf ter wereld dat deze techniek gebruikt en heeft dus een echte primeur in handen. Op 13 december presenteerde Tinello de mogelijkheid van 3D-printen voor het eerst tijdens de Excellent Beurs in Rotterdam.

Tot voor kort gebruikte Tinello Keuken & Interieur vooral 3D-tekeningen om de ontwerpen van keukens aan hun klanten te tonen. Maar vaak bleken mensen toch moeite te hebben om zich bij zo’n tekening voor te stellen hoe een keuken er in werkelijkheid uit zou zien. Directeur Frans Klis: “Een 3D-tekening wordt vanuit slechts enkele zichtpunten gemaakt en geeft daardoor geen volledig beeld. Een 3D-print is als een maquette, het geeft de klant een heel helder, ruimtelijk beeld dat klopt met de werkelijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld precies zien hoeveel loopruimte er is tussen kookeiland en aanrecht, iets dat op een ‘platte’ tekening veel moeilijker is in te schatten. Bovendien is het schaalmodel ontzettend leuk om te laten zien aan vrienden en familie, maar ook praktisch bij besprekingen met een aannemer of architect. ” Ambacht en technologie Het is opvallend dat juist een ambachtelijk bedrijf als Tinello met zo’n technologisch hoogstandje als 3D-prints komt. Alle keukens en interieur die Tinello ontwerpt, worden met de hand vervaardigd in een eigen fabriek en afgewerkt in een eigen schildersatelier. Maar het bedrijf is voortdurend aan het innoveren om zich te onderscheiden van andere keukenbedrijven. Toen Marc Kemkens, general manager van 3D Systems Benelux, in contact kwam met Frans Klis hebben Tinello en 3D Systems Benelux, wereldmarktleider en founder van 3D-printen samen een platform ontwikkeld om 3D-kleurenprinten voor Tinello mogelijk te maken. Het allereerste geprinte keukenmodel liet prachtig de mogelijkheden van driedimensionaal printen zien. Directeur Frans Klis zag direct een unieke kans om klanten nog beter van dienst te zijn. In samenwerking met 3D Systems perfectioneerde Tinello een systeem om de techniek toe te passen op keukenontwerpen. Het is daarmee het eerste keukenbedrijf ter wereld dat gebruik maakt van deze methode.

Tinello Keuken & Interieur
Een scherp oog voor detail en een buitengewoon hoog niveau van afwerking, daarmee weet Tinello Keuken & Interieur zich al twintig jaar te onderscheiden. Het bedrijf maakt keukens en interieurs volledig op maat in eigen atelier en heeft een grote expertise als het gaat om bijzondere materialen. Door de speciale aandacht voor vormen en lijnen in een ontwerp, wordt ieder detail een blikvanger, van kraan tot handgreep. De keuken en interieurspecialisten van Tinello zoeken samen met de klant naar een perfecte combinatie van sfeer en functionaliteit, een echte verrijking van het woongenot. Tinello is gevestigd in Kaatsheuvel en in Hilversum.