In Hulshorst ligt een fraaie rietgedekte woning, die ter gelegenheid van de komst van nieuwe bewoners compleet wordt gemoderniseerd. Zodra je deze vrijstaande woning betreedt,omringt de moderne sfeer met warm houten parketvloer je direct. Opvallend is het witte stucwerk met zwarte accenten die je terugziet komen in de kozijnen van de ramen. In deze woning past een industriële keuken geweldig. Met maar één optie als perfect passend materiaal: echt hout.

De keuken is samen met de badkamer een van de ruimtes, die vaak al snel verouderd raken. In de woonkamer zet je een nieuwe bank neer, in de slaapkamer hang je een prachtige lamp boven je bed, enzovoorts. In de keuken is dit lastiger! Dit artikel beschrijft verschillende tips, die je kunnen helpen om de keuken relatief eenvoudig van een nieuw tintje te voorzien. Zo lijkt de keuken weer als nieuw, zonder deze volledig te moeten vervangen. Het vervangen van een keuken is vaak erg duur en kost daarbij veel tijd. Zeker als je dit zelf wilt doen!

Liefhebbers van het landelijke doen vaak keukeninspiratie op tussen aardse tinten, natuurlijke kleuren en ton-sur-ton effecten. Toch wilde Hennie uit Rijssen wel een beetje pit in haar landelijke keuken. Dat realiseerde ze door te kiezen voor lichtgekleurde, landelijke fronten, met een zwart grijs gemêleerdcomposiet aanrechtblad. Contrastrijk, maar niet te hard. Precies mooi.

Ben je op zoek naar een ontwerp voor jouw nieuwe keuken? Maak dan kennis met Keukencoach. Keukencoach is een nieuw concept in Nederland. Bij Keukencoach hoeft je namelijk niet meer naar de keukenshowroom voor een ontwerp van jouw droomkeuken. Jij zit lekker thuis op de bank, en jouw Keukencoach maakt gratis een ontwerp voor jouw droomkeuken.

Het ontwerp wordt helemaal afgestemd op jouw wensen en budget! Wil jij wel een ontwerp van jouw persoonlijke Keukencoach klik dan hier en vul je gegevens in. Jouw Keukencoach neemt snel contact met je op een gaat voor je aan de slag!

Iedereen weet het: voor de productie van keukens is een fikse hoeveelheid hout nodig. Steeds vaker horen we dan ook dat de fabricage van keukens minder milieubelastend moet zijn. Want elders op de wereld vindt op grote schaal ontbossing plaats, met alle klimatologische gevolgen van dien. Landelijke keukenspecialist DB KeukenGroep introduceert binnen haar private label Excellentic de nieuwe lijn Greenline keukens. Met keukenkasten die gemaakt zijn van PEFC-gecertificeerd BioBoard. Hiermee zet de keukenspecialist een bewuste stap richting een duurzame toekomst.

Een kookeiland maakt van iedere keuken een gezellige, centrale ruimte in het huis. Gezelschap neemt plaats aan het eiland waardoor je niet alleen bent tijdens het koken. Bovendien biedt een kookeiland volop mogelijkheden voor de inrichting van jouw keuken. Ben jij van plan om een kookeiland toe te voegen aan het interieur van jouw keuken? Hier lees je meer over de mogelijkheden en vind je enkele voorbeelden ter inspiratie. 

Een ruimtelijke woonkeuken

Een kookeiland biedt je de mogelijkheid om meer samen te zijn in de keuken. Of dat nu met je partner, gezin of vrienden is, een woonkeuken staat garant voor een gezellige sfeer.  Daarnaast biedt een kookeiland de perfecte mogelijkheid om de woonkamer en de keuken om te smelten tot één ruimte. Dit zorgt voor een ruimtelijke en open sfeer waarin je altijd het overzicht over beide ruimtes behoudt. Bovendien heeft dit als voordeel dat je geen kostbare ruimte in de keuken verliest. Een kookeiland neemt redelijk wat ruimte in beslag en kan in een gesloten ruimte een volle indruk geven. Door de ruimte open te trekken en samen te voegen met de woonruimte, voorkom je dit probleem. Zo kun je dus ook prima een kookeiland verwerken in een kleinere keuken.

Hoe deel je jouw kookeiland in?

Een ander belangrijk voordeel van een kookeiland is de diversiteit aan mogelijkheden voor de indeling. Allereerst is het handig om te weten dat er verschillende soorten kookeilanden bestaan. Afhankelijk van de grootte en indeling van jouw keuken kies je hieruit een geschikt model. Vervolgens is de volgende vraag hoe je het kookeiland wilt indelen. Wil je de kookplaat verwerken in het aanrechtblad van het eiland? Denk dan ook aan geschikte afzuiging. Doordat de ruimte open is en de kookplaat zich midden in de keuken bevindt, kunnen etensgeuren zich snel door de gehele woonruimte verspreiden. Door een extra sterke afzuiging aan te schaffen, bijvoorbeeld een schouwkap of een downdraft systeem, voorkom je dit. Daarnaast is het mogelijk om de spoelbak in het kookeiland te integreren. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met mogelijkheden wat betreft waterleidingen. Niet in iedere keuken is het mogelijk om de leidingen te verleggen. Denk hier van tevoren dus goed over na. Tot slot kun je ook een gezellig zitgedeelte met barkrukken of zelfs een eethoek creëren. Kortom, er zijn oneindig veel mogelijkheden en de keuze voor het perfecte eiland is geheel aan jou!

SMEG presenteert de gerestylede LINEA collectie. De lijn wordt al lang geprezen om haar harmonieuze, minimalistische en ergonomische ontwerp. De nieuwe, verbeterde collectie biedt een completer assortiment die eenheid in de keuken brengt en waarbij de beschikbare ruimte in de keuken beter wordt benut.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van een nieuwe keuken? Bij het inrichten van een keuken komt veel kijken. Een keuken kopen is een flinke investering. Maar als de keuken eenmaal is geplaatst gaat hij ook weer jarenlang mee. Het is belangrijk dat de keuken van goede kwaliteit is en ook helemaal naar je zin is, zodat je er heel lang van kunt genieten. De keuken is de plek in huis waar we ook veel tijd doorbrengen. Niet alleen voor het koken van een heerlijke ovenschotel maar ook gewoon voor ‘qualitytime’ met het gezin, vrienden of familie.

Understated chic is misschien wel de meest stijlvolle omschrijving die een ontwerp ten deel kan vallen: voornaam zonder daar op voor te staan. Klasse die in het DNA zit ingebakken. De nieuwe SieMatic matlak in parelstructuur heeft die aantrekkelijke combinatie van elegantie en flair in zijn genen.