Klepbanken worden vaak gebruikt worden in de mooiste interieurontwerpen. Ze ogen fris en modern en tegelijkertijd rustiek en gezellig. Klepbanken zijn vooral zo uitnodigend omdat ze ruimtelijk zijn. Dit komt door de afwezigheid van armleuningen. Het zijn meubels om lekker mee aan tafel te hangen of om te zitten en aan de keukentafel je werk te kunnen doen. Bovendien is het een ideaal meubel om meer personen op kwijt te kunnenl waardoor je met een gezelschap gezellig kunt borrelen of een spel kan spelen. De ruimte die ze innemen is bovendien volledig beschikbaar voor opslag. Een ideale oplossing voor uw keuken of gang, maar dan moet een klepbank wel schitterend én comfortabel zijn.

Een van de ruimtes in huis waar vaak niet veel aan veranderd is de keuken. Een keuken is namelijk een enorme investering en daar wil je graag jarenlang van genieten. Toch is het mogelijk om met een paar kleine aanpassingen je keuken weer een moderne look te geven. Wij geven een aantal tips om je keuken te vernieuwen.

Landelijke keukens stralen een weldadige gezelligheid uit waarin iedereen zich welkom voelt. In een landelijke sfeervolle  keuken genieten we van goed gezelschap en uiteraard goed eten. RestyleXL maakt landelijke keukens geheel op maat, iedere keuken is uniek en heeft die speciale landelijke uitstraling.

Oud hout in een keuken geeft een interieur een warme sfeer en een gezellige maar ook stijlvolle uitstraling. Hout leeft en is duurzaam waardoor je als het ware de natuur binnenhaalt in je keuken. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een houten keuken. Bij RestyleXL merken we dat de interesse voor houten keukens nog steeds groeit. In diverse woonstijlen maken wij keukens geheel op maat waardoor er iedere keer weer een prachtige houten keuken wordt opgeleverd waar mensen altijd van hebben gedroomd.

Een gemiddeld keukeneiland heeft een lengte van tussen de twee à drie meter, maar dat van Coen en Miriamoverstijgt dit met 3,60 meter met gemak. Bijzonder aan hun kookeiland is ook het volkernaanrechtblad met gevlamd uiterlijk. Het past mooi bij het wit van de keukenfronten en het voelt de houten balken van het plafond goed aan. Coen en Miriam doen keuken inspiratie op bij Keur Keukens in Haarlem, waar ze dit werkbladmateriaal zien in een van de mooie showroomkeukens.

Als een houten keuken op maat wordt gemaakt leent eikenhout zich prima hiervoor. Deze houtsoort is namelijk hard en sterk en is goed te bewerken. Dit is zeker een reden dat RestyleXL graag werkt met eikenhout. Maar de hoofdreden is: eiken, en vooral oud eiken geeft een keuken een rustieke en tegelijkertijd een robuuste uitstraling en zorgt voor een natuurlijke maar toch strakke look & feel.

Hout gecombineerd met beton en staal  zijn dé ingrediënten voor een industriële keuken. Deze materialen creëren een echte wow-factor als je ze combineert  in een ontwerp voor een nieuwe keuken. De indeling van industriële keukens is allereerst altijd praktisch. Het design is vaak strak en modern. Er wordt vaak gebruik gemaakt van donkere kleuren en natuurlijke materialen. Natuurlijk kun je met accessoires het industriële karakter van een keuken nog extra benadrukken. Denk hierbij aan oude potten en pannen aan de muur, industriële lampen en stoere stoelen aan de eettafel.

Of je nu een oude of nieuwe woning hebt: er komt een moment waarop het tijd is de keuken te verbouwen. Een geheel nieuwe keuken, of een verbetering aan de huidige keuken. Dat kookeiland waar je altijd al van gedroomd hebt, of eindelijk eens ruimte voor die grote dubbele koel-vries combinatie. Maar hoe pak je deze klus nu aan? We helpen je graag op weg met deze handige, praktische tips.

Welke kleur kies je als je een rustige keuken wilt? Welke tint past bij een rustig interieur? De heer Winckelmolen en mevrouw Dijkhuizen deden witte-keukeninspiratie op bij Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet. De fronten van hun lichte keuken,gecombineerd met de zeer fraaie handgrepen zorgen voor een “echt heel mooi afgewerkte keuken”, vertellen ze blij.