Met FloatingSpaces vervaagt SieMatic de grens tussen keuken en woonruimte De open keuken is de ideale oplossing voor mensen die zowel hun keuken als hun woonruimte optisch willen vergroten. Zonder scheidingsmuur kan ook de eettafel onderdeel worden van de keuken, wat niet alleen praktisch maar ook gezellig is. Bovendien is het voor de chef de cuisine van het huis wel zo leuk om tijden het werken in de keuken betrokken te blijven met wat er in de woonruimte gebeurt.

De Crystal Line uit de Neue Kollektion van AEG biedt nieuwe mogelijkheden om het kookeiland of de kookunit precies af te stemmen op de passie en wensen van elke kok. Dit modulair kooksysteem omvat inductie-, gas- en keramische kookplaten met een puur, elegant design dat perfect aansluit bij elk keukeninterieur. Het assortiment kookplaten komt tegemoet aan de voorkeuren en bereidingsmethodes van de meest veeleisende thuis-chefs.

Stijlvolle modules
De nieuwe Crystal Line van AEG is opgebouwd uit modules. Op deze manier kan het kookeiland of de kookunit geheel naar eigen wens worden samengesteld. Bovendien sluiten de modules perfect op elkaar aan, hoe ze ook worden gecombineerd. Daarnaast vormen ze een stijlvol geheel met de andere Neue Kollektion keukeninbouwapparatuur van AEG. De volgende module kookplaten zijn beschikbaar: gas-op-glas - gas-op-glas wokbrander - keramisch inductie - MaxiSense  inductie inductiewok TeppanYaki

De modules zijn voorzien van DirectControl bediening. Hierbij kan direct het juiste warmteniveau worden geselecteerd. Koken wordt nu nog makkelijker.

Glas voert boventoon
Op dit moment is glas een dominante trend in de binnenhuisarchitectuur. Het glasdesign van de AEG Crystal Line-modules voegt elegantie, eenvoud en raffinement toe aan elk keukeninterieur. Het kan stijlvol worden gecombineerd met andere materialen zoals hout, roestvrij staal, marmer of meer glas. Dit materiaal is al meer dan duizend jaar veelgevraagd, met name in verband met voeding en drank. Het wordt ook steeds vaker architectonisch gebruikt in werkoppervlakken en geeft een extra dimensie aan moderne keukens.

Visuele perfectie
De Crystal Line kan ook visueel worden geïntegreerd met andere apparaten uit de Neue Kollektion van AEG. De Senior Design Manager van AEG, Hans Strohmeier, geeft aan dat de modules van de Crystal Line, net zoals de overige apparaten uit de Neue Kollektion, gemaakt zijn voor mensen die niet alleen goede prestaties eisen, maar die ook genieten van het proces en de expressie van perfectie: "De apparaten waarmee ze werken, zijn een verlengde van henzelf; vergelijkbaar met het instrument van een professionele muzikant."

Behalve aan het fornuis brengen mensen in een keuken de meeste tijd door aan de spoelbak - een werkzone die in tegenstelling tot de rest van de keuken de afgelopen decennia nauwelijks verder werd ontwikkeld. Terwijl modulariteit in keukendesign sinds jaren een centrale rol speelt - op de eigen behoeften afgestemde, individuele bouwstenen in plaats van een vaste inbouwkeuken - bleef het spoelgedeelte grotendeels uitgezonderd van deze variatie. Eén bak, misschien twee, een kraan, misschien nog een dispenser voor afwasmiddel. Meer individualiteit was zeldzaam. De opkomst van de afwasmachine had het belang van de spoelbak in gedachten naar de achtergrond verdrongen. Daarbij toont onderzoek aan dat ook nu nog meer dan de helft van al het werk in de keuken aan de spoelbak plaatsvindt.

Zonder licht hebben we geen leven. Licht zorgt dat we, ook in duisternis, goed kunnen zien. De kleur van licht is ook van grote invloed op ons gevoel, onze stemming en ons welzijn. Allemaal redenen om licht goed doordacht in onze interieurplannen op te nemen. Vooral in de keuken. Daarom ontwikkelde SieMatic nieuwe lichtsystemen die zich gemakkelijk laten aanpassen aan uw behoefte om goed te zien en om u prettig te voelen.

Wie op op zoek gaat naar innovatieve keukenideeën, zal bij SieMatic zijn hartje kunnen ophalen. Er zijn geen taboes meer, de grenzen vervagen verder: niet alleen tussen de kook- en leefruimte, maar ook op het vlak van hoogstpersoonlijke wensinvulling. Daarvoor ontwikkelde SieMatic de concepten Floating Spaces en Individual Design, naast een nieuw regaalsysteem en de CityCountry.02 keuken, een mix van rustieke en moderne elementen.

Uiteraard moet iedereen voor zichzelf uitmaken hoe ver hij in die individualisering wil meegaan. Dat is net de essentie van de SieMatic beleving: of je nu kiest voor ultieme vrijheid of een beproefd geheelconcept, het ene is altijd geïnspireerd door het andere. Hoe dan ook, de trend naar meer individualiteit zet zich in de keukenwereld alleszins nog door.

Floating Spaces
Met dit nieuwe paneelsysteem voor een flexibel wanddesign wordt de bijna volledige integratie van de keuken en de woonkamer mogelijk. In plaats van in de gewone keukenkasten zitten de keukentoestellen haast onzichtbaar verborgen achter schuifwanden uit natuurlijke, huiselijke kleuren (hout, matte en glanzende kunststof of lak) die in verschillende afmetingen gecombineerd kunnen worden. Aan de voorkant: elegante leggers (13 of 28mm sterk), elegant geïntegreerde muurhaken en railings die het geheel nog meer stroomlijnen en keuze laten voor persoonlijke voorkeur. Het resultaat zijn vloeiende overgangen tussen de leefruimtes.

Nieuw regaalsysteem
Nog meer flexibiliteit met het nieuwe SieMatic regaalsysteem. De indeling van de leggers (28 mm dikte) kan zowel horizontaal als vertikaal flexibel geregeld worden, maar tegelijk blijven de grote geometrische lijnen van het keukengeheel logisch in elkaar overgaan. Bovendien kan je naar wens schuiflades in bepaalde vakken integreren, om de klassieke keukenuitstraling nog verder te doorbreken. Ook de mogelijkheid van verschillende kleuren aan de binnenkant en de voorkant laat toe om je eigen accenten te leggen.

Persoonlijke loftkeuken: CityCountry.02
Met dit concept kan je naar hartenlust rustieke en moderne elementen combineren naargelang je persoonlijke stijl en voorkeur. Bijvoorbeeld: de oneffen, donkere steenwand en massieve dampkap die aan de strakke en sobere vormgeving een charmant-rustieke toets verlenen. De greeploze onderkasten met groengrijze slated oak fronten hebben een unieke uitstraling dankzij de met gemalen leisteen behandelde houttextuur. Deze nieuwe houttexturen zijn er in 9 verschillende tinten, waarvan 2 in hoogglans lak. De glanzende inox elementen (o.a. het 1cm-werkblad) maken de mix van het strakke city en het warme, landelijke country helemaal af. Discreet designaccent is de nieuwe greep Grafiet, die zich als een kameleon lijkt aan te passen aan de achtergrond van de houten fronten.

EasyMatic: push-to-open
De onderkast met de knie openen terwijl je de handen vol hebt: geen probleem met het nieuwe EasyMatic systeem. De totale afwezigheid van grepen of greeplijsten is een eenvoudige, maar ingenieuze en handige oplossing om lelijke vingerafdrukken op de fronten te vermijden. Just push to open and close! En bovendien een extra troef voor wie van het ultieme strakke uitzicht houdt. foto siematic-zeromatic

ZeroMatic fronten: het budgetvriendelijk alternatief
SieMatic biedt deze innovatie standaard op alle kunststofcollecties aan, zonder meerprijs. ZeroMatic fronten worden met behulp van de modernste lasertechniek naadloos versmolten met het oppervlak en zijkanten, zodat het uitzicht van een massief lakpaneel ontstaat. Bij de conventionele lijmtechniek kunnen er altijd lijmresten in de naden achterblijven die op termijn vergelen. ZeroMatic fronten zijn daarom uiterst duurzaam, sterk en makkelijk schoon te houden. Een zeer aantrekkelijk en budgetvriendelijk alternatief voor hoogglans of matte lak.

Lichtend voorbeeld: S1 en S2
Paradepaardjes S1 en S2 laten hun licht schijnen op de nieuwe keukens. Zij vormen de inspiratiebron voor een breed scala van functies en lichtaccenten die individueel of samen de gewenste mood kunnen oproepen. De met LEDs verlichte leggers en nissen kan je naar wens afwisselend, lang of kort laten oplichten in de gewenste kleur. In de werkruimte geeft de geïntegreerde verlichting dan weer het perfecte evenwicht tussen sfeer en functionaliteit

Wanneer je van een strak en modern design houdt dat dan is het van oorsprong Italiaanse merk Alessi een aanrader. Wat in de jaren 20 klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal florerend bedrijf waar Alberto Alessi de leiding heeft. Het merk is op dit moment verkrijgbaar in verschillende landen in Europa alsmede in de Verenigde Staten. Alessi maakt letterlijk van normale huis- tuin - en keuken voorwerpen de meest bijzondere ontwerpen die direct in het oog springen.

Nog niet bekend met Alessi? Om een beeld te krijgen vind je hieronder de top drie keuken accessoires van dit moment. Deze en andere woonaccessoires zijn te vinden op Home24.nl.

Fruitschaal
Je zou het op het eerste gezicht misschien niet denken, maar het is toch echt een fruitschaal. De naam van deze schaal is net zo bijzonder als het ontwerp""La Stanza Dello Scirocco" en verwijst naar de beroemde Italiaanse surrealistische schilder die in zijn afbeeldingen de grenzen van de werkelijkheid opzocht. Zo blijkt maar weer dat deze naam beperkt bij dit surrealistische ontwerp past.

Voorraadbus
Deze Kalistò voorraadbus ziet er niet alleen prachtig uit, hij is ook nog eens heel erg praktisch. De bus is 20 centimeter hoog en biedt ruimte voor allerhande losse spulletjes die normaal gesproken door de keuken zouden zwerven of los in een lade zouden liggen. En dit is nu zon voorwerp dat je met trots een mooie centrale plek in de keuken geeft.

Fluitketel
Van oorsprong een voorwerp dat al jaren meegaat, maar een strak en modern design als van deze fluitketel van Alessi hadden we nog niet eerder gezien. Het heeft dezelfde functionaliteit als elke andere oude fluitketel, maar het messing sluitstuk is een markant designdetail van deze fluitketel en vormt een mooi contrast met het glanzende roestvrij staal dat de ronde waterketel zo strak maakt.

Is het een plint of zweeft de keuken? De plint in de keuken is eigenlijk een noodzakelijk kwaad. De keuken zou ook op zijn poten kunnen staan, zonder plint, maar dan moet men veel meer moeite doen om de vloer van de keuken schoon en hygiënisch te houden. Een goed afsluitende plint, zoals bij SieMatic keukens, houdt stof en vuil tegen.

Kiezen voor modern of klassiek? Waarom niet allebei in een keuken? In elke tijd en elke cultuur zijn er mensen die anders durven zijn, voor andere oplossingen kiezen en daarbij geen trends volgen maar hun unieke, persoonlijke smaak.