2862
Keuken met groot modern keukeneiland
Gepubliceerd: 17-12-2018

Een gemiddeld keukeneiland heeft een lengte van tussen de twee à drie meter, maar dat van Coen en Miriamoverstijgt dit met 3,60 meter met gemak. Bijzonder aan hun kookeiland is ook het volkernaanrechtblad met gevlamd uiterlijk. Het past mooi bij het wit van de keukenfronten en het voelt de houten balken van het plafond goed aan. Coen en Miriam doen keuken inspiratie op bij Keur Keukens in Haarlem, waar ze dit werkbladmateriaal zien in een van de mooie showroomkeukens.

 

DB Keukens - blog 4 - foto 2.jpg

Volkern werd oorspronkelijk toegepast in de bouw, maar een aantal unieke eigenschappen maken dit materiaal ook geschikt voor moderne keukens waar het sinds kort ook wordt gebruikt. Volkernkan erg dun uitgevoerd worden. Ook is het bijzonder praktisch omdat het harder is dan kunststof. Hierdoor verdraagt het een kras of een stoot beter. Doorslaggevend voor Coen en Miriam is,dat volkernhet enige materiaal is dat zonder naad, uit één stuk, geplaatst kan worden. Nu ligt er een schitterend werkblad, erg strak en perfect gemonteerd. De montage van het aanrechtbladvereiste nog wel wat vakmanschap, omdat het zo lang is. Maar het is gelukt, dankzij de bekwame monteurs van Keur Keukens.

DB Keukens - blog 4 - foto 3.jpg

Waarom keukeneiland
Een los keukeneilandpast bij de leefstijl van Coen,Miriam en hun drie kinderen. Ze vinden het leuk om met elkaar bezig te zijn. Terwijl Coen en Miriamkoken, kruipen de kinderen op een barkrukaan het kookeiland met tafel en dragen ze hun keuken inspiratie bij. Ook is het eiland groot genoeg om plek te bieden aan de kids als ze willen meehelpen. “Dan staan ze gezellig op een krukje een paprika te snijden. Er is voor iedereen plek aan dit eiland en je loopt er lekker omheen. Het kookt gewoon leuker, zeker als je met vrienden bent. Dat is toch veel gezelliger dan dat je tegen een wand staat aan te kijken.”

DB Keukens - blog 4 - foto 4.jpg

Ook de opstelling van deze moderne keuken met kookeiland is bijzonder. Het eiland is groot, en in de lengte geplaatst komt het mooi uit in de grote ruimte van deze wel heel bijzondere woning: een voormalig bedehuis dat al veertig jaar niet meer als kerk gebruikt wordt. Vervallen als het was zag Coen toch nog volop mogelijkheden om deze kerk om te toveren tot woning. Na een grote renovatie is er dan ook iets heel bijzonders verrezen, waar deze keuken schitterend in uit komt. Fraai zijn de gebogen ramen, het gewelfde plafond en de houten accenten. Een mooi decor voor een strakke keuken.
Het glas in lood brengt – als de zon zich even laat zien – mooie kleuren naar binnen, die de witte keuken in een vrolijke gloed zetten. En ’s avonds, als de zon ondergaat, lijken deze vrolijke tinten zich haast te verdikken.

DB Keukens - blog 4 - foto 7.jpg

In deze keuken is geen zichtbaar afzuigsysteem. Coen vindt dat niet mooi staan in deze ruimte. En dus wordt de afzuiging via de kookplaat van Novy geregeld. “Het werkt goed, we zien dat de dampen het apparaat in getrokken worden.”

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide