309
Het vervangen van essentiële keukenonderdelen
Gepubliceerd: 01-12-2023

De keuken is de plek waar de drie belangrijkste momenten van de dag plaatsvinden, namelijk ontbijt, lunch en diner. Hiervoor is het niet alleen noodzakelijk dat het een gezellige plek is waar je heerlijk samen kunt eten en kokkerellen, maar ook een functionele plek. Een goed functionerende keuken draagt bij aan het dagelijkse leven. Er is niets vervelender dan een klemmend deurtje, een koelkast die niet goed sluit of een lekkende kraan. Een efficiënte keuken bespaart tijd en moeite, maar in het voorbeeld van de koelkast ook energie en kosten. Het vervangen van bepaalde keukenonderdelen is een essentiële stap om koken en opruimen in jouw keuken soepel te laten verlopen. We lichten er hier een aantal uit.

Kastdeuren

Er bestaat geen grotere ergernis dan het gepiep van keukenkastjes of kastdeuren die moeizaam open en/of dichtgaan. Wanneer je een oudere keuken hebt, zijn het vaak de keukenkastjes die als eerste gebreken vertonen. Vaak zijn de scharnieren dan toe aan vervanging. Door ze te vernieuwen verleng je eenvoudig de levensduur van je keukenkasten. Bij Vervangingsmarkt.nl kun je eenvoudig een los scharnier aanschaffen. Een andere reden om scharnieren te vervangen is een upgrade naar luxueuze soft-close deuren door het toevoegen van een demper.

Kraan en gootsteen

Een druppende kraan is niet alleen irritant om te horen, maar ook zonde van het water dat er per dag ongezien weg druppelt. Een kraan die niet goed werkt, kost alleen maar geld en frustratie. Voor een lekkende kraan kun je eerst kijken of je een onderdeel kunt bestellen dat kapot of versleten is. Een andere optie is om meteen voor een nieuwe (luxere) kraan te gaan. Zo kun je eenvoudig een Quooker kraan online bestellen waarmee je altijd direct kokend water hebt. Hierdoor bespaar je tijd en hoef je niet meer te wachten tot het water kookt. Er is direct warm water voor een bakje thee, de afwas of gewoon om de aardappelen te koken waardoor koken veel gemakkelijker en efficiënter wordt. 

Verlichting

Niets is zo belangrijk als goede verlichting in de keuken. Ook wanneer je veel licht hebt vanuit bijvoorbeeld een raampartij, heb je in de donkere wintermaanden kunstlicht nodig. Daarnaast is extra licht op je aanrecht fijn zodat je goed ziet wat je doet. Led-verlichting is energiebesparend en gaat vaak lang mee. Toch kan het zijn dat er iets stuk gaat, maar met het juiste onderdeel hoef je niet de volledige lamp te vervangen. Zo kan het zijn dat door een ongelukje het glaasje van een inbouwspotje kapot is gegaan, er een veer van de inbouwapparatuur los is geraakt of je gewoon een nieuwe verlichting schakelaar nodig hebt. Wanneer je niet precies weet waar het probleem zit, laat je dan adviseren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide