640
Handige Tricks voor het Organiseren van Je Keuken
Gepubliceerd: 07-03-2023

Je keuken is waarschijnlijk een van de meest gebruikte ruimtes in huis. Het is dus belangrijk dat deze goed georganiseerd en opgeruimd blijft om ervoor te zorgen dat je overal snel bij kunt als je iets nodig hebt. Gelukkig zijn er tal van handige trucs die je kunnen helpen om je keuken georganiseerd en opgeruimd te houden. Hieronder staan ​​een paar tips voor het organiseren van je keuken:

  • Gebruik plankverlichting onder bovenkastjes om items die vaak gebruikt worden gemakkelijk terug te vinden;
  • Maak gebruik van magnetische strips aan de muur of koelkastdeur om messensets en andere metalen items aan op te hangen;
  • Gebruik deuren met plankjes, draaibare rekken of schuine ladeblokken voor extra opslagmogelijkheden;
  • Zet doosjes of mandjes in lades voor kleinere items zoals bestek; 
  • Installeer ophangsystemen aan de muur om lege flessen, emmers en andere containers uit het zicht op te bergen; 
  • Gebruik draagbare rolrekken of schapnetten voor extra opslagmogelijkheden binnenshuis; 
  • Plaats rolkarretjes naast apparaten zoals de oven en koelkast voor snell toegang tot ingrediënten en spulletjes.

Hoe creëer je extra opslagmogelijkheden in kleine keukens?

In kleine keukens is het belangrijk om de ruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Er zijn verschillende manieren waarop je extra opslagmogelijkheden kan creëren. Ten eerste kan je gebruik maken van verticale ruimte door bijvoorbeeld wandplanken of hangende rekken te installeren. Je kan ook meubels met opbergruimte kopen, zoals een kast met lades of een tafel met lades. Als je geen plaats hebt voor extra meubels, kan je ook gebruik maken van magnetische strips en haken aan de muur om pannen en andere keukengerei op te hangen. Een andere optie is om schuifdeuren toe te voegen aan bestaande meubels, zoals bovenkastjes in de keuken of kastjes in de badkamer. Dit maakt het gemakkelijker om spullen uit het zicht op te bergen.

Helaas kan het gebeuren dat je ingrediënten koopt die je later niet gebruikt. Deze blijven in de koelkast liggen en nemen ruimte in. Daarom zijn bijvoorbeeld Hellofresh maaltijdboxen zo slim, want je krijgt alleen de benodigde ingrediënten om de maaltijd te bereiden. Zo bespaar je ruimte in de keuken en ga je voedselverspilling tegen. Bovendien worden de maaltijdboxen aangepast aan jouw smaak. Zoals vegetarisch, halal of een koolhydraatarme maaltijdbox. Zo kun je een maaltijd uitproberen die het beste bij je past! 

Is het verstandig om een speciale plek te creëren voor allerlei soorten potten, pannen en bakvormen?

Het is zeker verstandig om een speciale plek te creëren voor potten, pannen en bakvormen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een open plank of rek waar je deze items op kunt plaatsen. Dit maakt het gemakkelijk om ze te vinden wanneer je ze nodig hebt. Als je meer ruimte hebt, kan je ook overwegen om een kast of ladekast te plaatsen die speciaal bedoeld is voor de opslag van keukengerei. Hierdoor hou je alles netjes georganiseerd en ben je niet meer op zoek naar dat ene potje dat altijd verdwijnt in de chaos van andere keukengerei.

Organisatiehacks in de keuken: hoe berg je dingen het beste op?

Een goede organisatie in de keuken is essentieel om het meeste uit je ruimte te halen. Om dit te bereiken, kun je eerst alle items die je bezit inventariseren en vervolgens bedenken hoe je ze het beste kan opbergen. Kies bijvoorbeeld voor draagbare mandjes of dozen om kleinere items zoals theezakjes, suiker en zout op te bergen. Gebruik lades met verschillende compartimenten om al je keukengerei netjes georganiseerd te houden. Hang ook schappen aan de muur om potten, pannen en andere grote items op te bergen. Als je veel glazen of serviesgoed hebt, overweeg dan stapelbare planken of rekken waarmee je meer ruimte bespaart. Denk ook na over slimme manieren om voedselproducten op te slaan: bijvoorbeeld door etiketten toe te voegen aan potten met ingrediënten die vaak wordt gebruikt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide