1603
Siematic
Gepubliceerd: 16-08-2012 Laatste update: 25-04-2017

Wie op op zoek gaat naar innovatieve keukenideeën, zal bij SieMatic zijn hartje kunnen ophalen. Er zijn geen taboes meer, de grenzen vervagen verder: niet alleen tussen de kook- en leefruimte, maar ook op het vlak van hoogstpersoonlijke wensinvulling. Daarvoor ontwikkelde SieMatic de concepten Floating Spaces en Individual Design, naast een nieuw regaalsysteem en de CityCountry.02 keuken, een mix van rustieke en moderne elementen.

Uiteraard moet iedereen voor zichzelf uitmaken hoe ver hij in die individualisering wil meegaan. Dat is net de essentie van de SieMatic beleving: of je nu kiest voor ultieme vrijheid of een beproefd geheelconcept, het ene is altijd geïnspireerd door het andere. Hoe dan ook, de trend naar meer individualiteit zet zich in de keukenwereld alleszins nog door.

Floating Spaces
Met dit nieuwe paneelsysteem voor een flexibel wanddesign wordt de bijna volledige integratie van de keuken en de woonkamer mogelijk. In plaats van in de gewone keukenkasten zitten de keukentoestellen haast onzichtbaar verborgen achter schuifwanden uit natuurlijke, huiselijke kleuren (hout, matte en glanzende kunststof of lak) die in verschillende afmetingen gecombineerd kunnen worden. Aan de voorkant: elegante leggers (13 of 28mm sterk), elegant geïntegreerde muurhaken en railings die het geheel nog meer stroomlijnen en keuze laten voor persoonlijke voorkeur. Het resultaat zijn vloeiende overgangen tussen de leefruimtes.

Nieuw regaalsysteem
Nog meer flexibiliteit met het nieuwe SieMatic regaalsysteem. De indeling van de leggers (28 mm dikte) kan zowel horizontaal als vertikaal flexibel geregeld worden, maar tegelijk blijven de grote geometrische lijnen van het keukengeheel logisch in elkaar overgaan. Bovendien kan je naar wens schuiflades in bepaalde vakken integreren, om de klassieke keukenuitstraling nog verder te doorbreken. Ook de mogelijkheid van verschillende kleuren aan de binnenkant en de voorkant laat toe om je eigen accenten te leggen.

Persoonlijke loftkeuken: CityCountry.02
Met dit concept kan je naar hartenlust rustieke en moderne elementen combineren naargelang je persoonlijke stijl en voorkeur. Bijvoorbeeld: de oneffen, donkere steenwand en massieve dampkap die aan de strakke en sobere vormgeving een charmant-rustieke toets verlenen. De greeploze onderkasten met groengrijze slated oak fronten hebben een unieke uitstraling dankzij de met gemalen leisteen behandelde houttextuur. Deze nieuwe houttexturen zijn er in 9 verschillende tinten, waarvan 2 in hoogglans lak. De glanzende inox elementen (o.a. het 1cm-werkblad) maken de mix van het strakke city en het warme, landelijke country helemaal af. Discreet designaccent is de nieuwe greep Grafiet, die zich als een kameleon lijkt aan te passen aan de achtergrond van de houten fronten.

EasyMatic: push-to-open
De onderkast met de knie openen terwijl je de handen vol hebt: geen probleem met het nieuwe EasyMatic systeem. De totale afwezigheid van grepen of greeplijsten is een eenvoudige, maar ingenieuze en handige oplossing om lelijke vingerafdrukken op de fronten te vermijden. Just push to open and close! En bovendien een extra troef voor wie van het ultieme strakke uitzicht houdt. foto siematic-zeromatic

ZeroMatic fronten: het budgetvriendelijk alternatief
SieMatic biedt deze innovatie standaard op alle kunststofcollecties aan, zonder meerprijs. ZeroMatic fronten worden met behulp van de modernste lasertechniek naadloos versmolten met het oppervlak en zijkanten, zodat het uitzicht van een massief lakpaneel ontstaat. Bij de conventionele lijmtechniek kunnen er altijd lijmresten in de naden achterblijven die op termijn vergelen. ZeroMatic fronten zijn daarom uiterst duurzaam, sterk en makkelijk schoon te houden. Een zeer aantrekkelijk en budgetvriendelijk alternatief voor hoogglans of matte lak.

Lichtend voorbeeld: S1 en S2
Paradepaardjes S1 en S2 laten hun licht schijnen op de nieuwe keukens. Zij vormen de inspiratiebron voor een breed scala van functies en lichtaccenten die individueel of samen de gewenste mood kunnen oproepen. De met LEDs verlichte leggers en nissen kan je naar wens afwisselend, lang of kort laten oplichten in de gewenste kleur. In de werkruimte geeft de geïntegreerde verlichting dan weer het perfecte evenwicht tussen sfeer en functionaliteit

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide