3011
Grattarola Italiaans keukendesign
Gepubliceerd: 04-09-2012 Laatste update: 25-04-2017

Ook in Nederland neemt de belangstelling voor de keukens van het Italiaanse topmerk Grattarola snel toe. Vormgeving en materiaalgebruik zijn onderscheidend. De meubelmakers van Grattarola maken de keukens namelijk uit 100% massief hout. Net zoals hun andere meubels zoals kasten en tafels. Met haar keuze voor massief hout beantwoordt meubelmakersfamilie Grattarola optimaal aan de Nederlandse vraag naar solide kwaliteit. T?ch blijft Grattarola betaalbaar!

Uniek
Grattarola werkt vanuit de basis-idee dat een échte keuken maatwerk is. Zo realiseer je unieke keukens. Een afwijkend kastje hier? Een extra werkblad daar? Alles is mogelijk en altijd staat de mens centraal. Mannen bijvoorbeeld willen graag een echte werkplaats met veel apparatuur, vrouwen gaan eerder voor praktische details die het dagelijkse werken plezieriger maken. Daarom wordt elke Grattarola keuken in nauw overleg met de cliënt ontworpen. Dat kost niets extra, maar levert wél een unieke keuken op. Geen enkele Grattarola keuken is volledig gelijk aan een andere. De enige overeenkomst is, dat ze zijn gemaakt uit massief hout en de apparatuur die u kiest past er naadloos in. Er is keus uit diverse houtsoorten.

Oorsprong
De familie Grattarola werkt van vader op zoon met massief hout, een bewuste keuze. Ze begonnen als houtzagers en meubelmakers. Bijna 40 jaar geleden maakte Grattarola op verzoek een keuken. Een succes! Zo volgden er steeds meer, in de landelijke stijl van toén. Behalve met de landelijke stijl maakt Grattarola nu vooral naam met zeer functionele moderne ontwerpen en innovatieve details. Bij de tijdloos moderne ontwerpen zijn de strakke greeploze deuren en laden een belangrijk detail. Hiermee sluit Grattarola ook aan op situaties waarbij de (woon)keuken steeds vaker één geheel vormt met overige woonvertrekken. Niet alleen in de keuken combineert men het massieve hout, zoals noten, eiken, kersen en geborsteld grenen, met RVS en aluminium. ook in de meubellijnen voor eet-, woon- en slaapkamers komt die duidelijk terug. Grattarola realiseert zelfs werkkamers zoals een privé-kantoor, van computertafel tot wandkast. Natuurlijk met dezelfde duurzame precisie die élke keuken kenmerkt.

Woontrend
In veel huishoudens stelt men het keukenontwerp centraal. Logisch, hier brengt een vrouw of man een groot deel van de dag door. Ook het fenomeen eetkeuken komt weer helemaal terug! Kortom, denken vanuit het keukenontwerp en daar de inrichting van het huis op aanpassen is een trend die blijft. Noem het de keus voor geïntegreerd wonen. De meubelmakers van Grattarola beantwoorden steeds vaker aan die keus met een totaalconcept. Het is de eenheid die rust creëert.

Milieu
Grattarola is in meerdere opzichten een bijzondere familie van meubelmakers. Ze kiezen namelijk niet alleen voor het werken met massief hout, maar ook voor het milieu. Het hout dat zij gebruiken komt uit duurzame bosbouw. Liefde en aandacht voor het natuurlijke materiaal is een belangrijk gegeven. Dat is méér dan een goed gevoel, het is een filosofie.

Levering
Onze ervaring is, dat ze bij Grattarola werken met Zwitserse precisie. Dus de bestelde keuken komt precies volgens afspraak en?.op tijd. Dat is ook plezierig.

Voor meer info: www.grattarola.nl

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide