3721
Exclusieve zwart witte keuken in speciale tinten
Gepubliceerd: 21-01-2020 Laatste update: 22-01-2020

Zwarte keukens zijn exclusief. Misschien wel een van de meest bijzondere soorten design keukens. Durf jij het aan, een zwarte keuken met wit eiland ervoor? Net zoals Johan en Ellie? Hun designkeuken springt in het oog qua opstelling en qua uitstraling.

 

Ze kiezen de speciale RAL-kleur 9004 die net van het zwart af is. Dit vinden ze zachter overkomen. Gespoten in zijdeglans structuurlak - gezien in de showroom - is deze design keuken met kastenwand en eiland echt een plaatje. Gerealiseerd door Ardi Keukens in Sint-Annaland. De kastenwand die je ziet is een idee van Johan, de vormgeving komt bij Ardi vandaan. De showroom blijkt nog veel meer keuken inspiratie te bieden die je als ‘leek’ niet snel bedenkt.  Zo vormen de zwevende kasten zonder plint boven de vloer een mooie aanvulling op het idee van loze ruimte boven de kastenwand. Dat is ook de gedachte van deze nieuwgebouwde woning: het plafond moet vrij blijven. 
Het geheel oogt nu ruimtelijk, licht en zwevend, en past prachtig in het moderne interieur.

Design-keuken-DB-Keukengroep-3.jpg

Onzichtbare scheiding
Dat de kastenwand niet tegen een muur aanstaat, is een verrassing. In deze ruimte  vormt de apparatuurwand zelf de afscheiding tussen keuken en hal. Een idee dat vaker toegepast wordt waar koken, wonen, leven en ontmoeten in elkaar overlopen.

Design-keuken-DB-Keukengroep-4.jpg

Dit is ook hier het geval en samen met Ardi zijn Johan en Ellie er in geslaagd om de woonkamer op een natuurlijke manier af te schermen van de keuken. De afstand die je kiest tussen apparatuurwand en kookeiland is persoonlijk. In de showroom bij Ardi staan diverse opstellingen met verschillende doorloopbreedtes. Wat fijn dat je even in het echt smalle en brede doorgangen kunt ervaren. Dat vindt ook Johan. Wat echt inspeelt op de moderne trend van een keuken om in te wonen is het eiland met aan de woonkamerzijde lades. Hier liggen servies, bestek en levensmiddelen binnen handbereik. Een praktische uitwerking van een ruimte waarin keuken en woonkamer in elkaar overlopen.

Design-keuken-DB-Keukengroep-2_1.jpg

Greeplijsten greeploze keuken
Overweeg je ooit een greeploze keuken, laat je dan adviseren over de mogelijkheden ingreeplijsten. Verder dan greeploos hadden Johan en Ellie niet nagedacht, en dat doen de meesten niet. Maar door de wand met greeploos presentaties bij Ardi zagen ze veel mogelijkheden voor een greeploze keuken. Omdat de keukenverkoper weet dat deze keuken erg strak moet worden, adviseert hij dichte panelen met doorlopende greeplijst om het eiland, zodat de look rondom eenduidig en homogeen is. Dat betekent nog niet dat je overal de lades kunt openen, maar het geheel is wel heel strak hier. Ook het dunne keramische werkblad vult de sfeer van een chique keuken goed aan.

Op het wensenlijstje
Voor gemak zorgt de QuookerFlex die wel nodig is om deze grote spoelbak tot in de hoeken goed schoon te kunnen houden. Ook de koffiemachinevergemakkelijkt het leven. “We drinken nu dagelijks koffie die je normaliter alleen in een restaurant drinkt. Hoe eenvoudig en wat een genot,” vertelt Johan.  Werkbladafzuiging bevalt Johan en Ellie goed. Het is een logisch gevolg van het feit dat Johan niks tegen het plafond aan wil hebben.Ze vinden het gebruiksvriendelijke afzuiging en het onderhoud valt ook erg mee.

Mooi detail in deze designkeuken is ook, dat de keukenkasten van binnen met hetzelfde grijs zijn afgewerkt als het grijs van het interieur. Zo is dit keukenplaatje ook echt een sfeerbeeld als de kastdeuren open staan. Wat prachtig gedaan!

Ardi Keukens is onderdeel van DB KeukenGroep. Deze keukenspecialist heeft verder nog vestigingen in Berkel en Rodenrijs, Goes, Haarlem, Utrecht, Nunspeet, Kesteren en Rijssen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide