1837
Een nieuwe keuken met een klein budget? Zo doe je dat!

Droom jij weg bij hippe keukens in woonmagazines? Heb je al tijden zin om je keuken onder handen te nemen, maar is je budget gewoonweg niet toereikend? Als je een nieuwe keuken wilt, kan dat best een aanslag op je portemonnee zijn. Gelukkig is er een manier om een ‘nieuwe’ keuken te krijgen, zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt. Benieuwd hoe je dat kunt aanpakken? Wij vertellen je alles over een nieuwe keuken met een klein(er) budget.

Focus je op de belangrijkste onderdelen
Als je aan de slag gaat met je keuken, wil je het liefste de hele ruimte onder handen nemen. Toch is het zonde om een nog prima keuken te slopen voor een nieuwe keuken – en het is ook niet zo goed voor je portemonnee. Ga je met een wat kleiner budget aan de slag? Overweeg dan eens om een gedeelte van je keuken aan te pakken. Focus je op de (voor jou) belangrijkste onderdelen: door het plaatsen van nieuwe keuken frontjes lijkt het bijvoorbeeld net of je een gloednieuwe keuken hebt. Ga voor die hippe mat zwarte keuken frontjes, of past een eiken toplaag meer bij je stijl?

Ook je keukenblad vervangen kan wonderen verrichten. Je keuken krijgt direct een hele andere uitstraling door het plaatsen van een bijvoorbeeld granieten, composiet of keramiek keukenblad. Ook werkt dat wellicht een stuk fijner: het keukenblad is toch het gedeelte van je keuken waar je de meeste tijd doorbrengt. Door de belangrijkste onderdelen van je keuken te vervangen door een onderdeel naar je smaak, voelt het net alsof je een gloednieuwe keuken hebt – en dat met een klein(er) budget!

Vul je keuken aan met toffe accessoires
Je moet zeker niet onderschatten wat mooie huisaccessoires voor je keuken kunnen doen. Je kunt tegenwoordig voor een prikkie de gaafste spullen op de kop tikken. Wat dacht je van een mooie hangplant met bijbehorende pot boven je aanrecht? Of ga voor een gezellige verzameling kruidenplantjes – daar heb je in de keuken meteen wat aan!

Ook een mooi schilderijtje, een kleurrijk kleed of het vervangen van je planken zorgen meteen voor een andere vibein je keuken. Dat hoeft dus echt niet duur te zijn: bij budgetwinkels en online in de uitverkoop kun je allerlei prachtige woonaccessoires vinden. In een handomdraai heb je dan het gevoel van een nieuwe keuken. Wel zo fijn!GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide