2031
Kunststof achterwand
Gepubliceerd: 07-08-2017 Laatste update: 01-07-2023

Iedereen wil tegenwoordig een keuken die niet alleen praktisch, maar ook mooi is. Deze ruimte is het centrale punt van het hele huis, dus het is ook niet vreemd dat de keuken aansluit bij de rest van je interieur. Vroeger was de authentieke boerenkeuken de norm. Met houten kastjes en tegels als achterwand straalden deze keukens vooral warmte en gezelligheid uit.

Maar smaken veranderen, en daarom is het tegenwoordig steeds populairder om een moderne keuken te laten installeren. Het strakke uiterlijk is bovendien ook een stuk eenvoudiger om te onderhouden, want moderne materialen zijn vaak beter schoon te krijgen dan hout. Ook de tegels van de achterwand worden tegenwoordig vervangen door kunststof. Hierdoor blijft de aook een stuk gemakkelijker.

Het grote voordeel van een kunststof achterwand
Een goede achterwand zorgt ervoor dat spetters van het koken makkelijk kunnen worden schoongemaakt. Een tegelwand is jarenlang een populaire keuze geweest omdat het mogelijk is om erg creatief te zijn met het soort tegels dat je in de keuken laat plaatsen. Het probleem met deze tegels is dat het een hele opgave is om de keuken opnieuw in te richten. Het verwijderen van een tegelwand kost veel tijd en geld, en het is niet altijd gegarandeerd dat de muur in optimale staat blijft. Daarom is een achterwand van kunststof veel praktischer. Deze kan snel en eenvoudig veranderd worden, waardoor je niet jarenlang vastzit aan hetzelfde keukendesign. Bovendien hoeft het installeren van deze achterwand niet overgelaten te worden aan een professional. Wie een beetje handig is met gereedschap kan deze achterwand helemaal zelf installeren. Zo is het nooit moeilijk om je keuken te blijven veranderen, zodat het interieur altijd past bij de rest van het huis.

Geschikte materialen voor een achterwand in de keuken
De ene kunststof achterwand is de andere niet, dus het is verstandig om goed te onderzoeken welk materiaal aansluit bij je persoonlijke wensen. Een veel voorkomend materiaal is HPL, oftewel High Pressure Laminate, dat in de volksmond ook wel Trespa wordt genoemd. Dit is ideaal voor in de keuken, aangezien het bestand is tegen krassen, hitte en vuil. Het materiaal is goedkoop en in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus het is mogelijk om een achterwand te installeren die perfect aansluit bij de rest van de keuken. Wie het eenvoudiger en goedkoper wil kan kiezen voor een achterwand gemaakt van plexiglas. Dit materiaal is goedkoop en gemakkelijk zelf te bewerken. Je maakt dus zelf de achterwand precies zoals je hem wilt. Doorschijnend of met een kleurtje? Alles is mogelijk. Wie graag een stevige achterwand wil kan kiezen voor Dibond. Deze dunne aluminium platen zijn ontzettend sterk, en kunnen ook in iedere mogelijke print worden geleverd. Je kunt dus ontzettend creatief zijn met dit materiaal. Welk type kunststof er ook wordt gebruikt in de keuken: je zult merken dat een achterwand van dit materiaal niet alleen praktisch is, maar ook nog ontzettend mooi.

Lees ook: 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide