5405
Een keuken met spoeleiland op 14m2: het kan!

Hoewel de keuken in de vrijstaande, landelijk gelegen woning van Sarine en Han uit Oosterland allerminst klein te noemen valt, heeft een keuken met kookeiland doorgaans wel wat meer meters nodig dan een hoekkeuken.

Maar Sarine wil graag een kookeiland, zodat ze vrij de kamer in kan kijken, of door het raam naar buiten naar de natuur. Ardi Keukens en Sanitair uit Sint-Annaland slaat aan het puzzelen en het lukt!

Van deze afmeting keuken gaan ze geen spijt krijgen. Fijn als je eerlijk en gedegen advies krijgt. Kijk maar naar de foto's. Ruimtelijk toch? De keukenruimte meet 3,5 bij 4 meter: bewijs dat een kleine keuken met kookeiland mogelijk is. Het idee is een spoeleiland van 1 meter bij 185 centimeter voor genoeg werkruimte. Met 90 centimeter doorloopruimte rondom kun je elkaar goed passeren.

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Hansvrees dat ze spijt zouden krijgen van een keuken met klein kookeiland, gaat gelukkig niet op.Sarine is er ontzettend blij mee en wil niet meer anders.

Massief houten keuken
Deze stijl keuken belandde op het lijstje tijdens het opdoen van keuken inspiratie. Een massief houten keuken, vergrijsd, met speciaal door Han uitgekozen robuuste elementen.

Het spoeleiland heeft in het oog springende pilasters (de uitstekende pilaren op de hoek). Ze zijn stoer en stijlvol bij de massief eiken houten keuken gecombineerd. De verticale nerf in de fronten benadrukt de uitstraling van echt hout.

Het lijkt een detail, maar ook een grote oven draagt al bij aan een robuuste keuken. Leuk en sfeervol is de brede nis boven de kasten waarin een kruik en een oude houten mangel voor een huiselijke, persoonlijke sfeer zorgen.

Deze landelijk moderne keuken past perfect in het plaatje van een landelijke woning.De verlaagde koof boven het eiland met de verlichting erin geeft een gedempte, geborgen sfeer die behaaglijk aanvoelt.

Het was geen eigen idee, want hanglampen hadden de voorkeur. Maar het nadeel van hangende verlichting is, dat je vanuit de kamer altijd tegen lampen aankijkt, terwijl de rest van de keuken ook zo mooi is.

De betonlook spotjes hebben dat nadeel niet en passen goed bij de grijze, robuuste handgrepen en het grijs composieten aanrechtblad.

Door het gebruik van massief houten fronten is deze keuken een mix van authenticiteit en stoere robuustheid zodat het geheel een leefbare uitstraling krijgt.

Geen greeploze keuken
Bij nader inzien is de keus voor handgrepen ook het beste. De bewoners van deze leefkeuken wilden aanvankelijk een van de greeploze keukens. Maar eenmaal uitgetekend in een ontwerp wordt dit toch een te strakke keuken, is hun mening. Deze handgrepen zijn een mooi compromis, want ook met handgrepen kun je de stoere kant opgaan. En hun kleur maakt de cirkel van een grijs aanrechtblad en betonlook spots weer rond.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners