1437
Een keuken kopen: laat het een feestje zijn!

Yes, je mag een nieuwe keuken uitzoeken! Voor het nieuwe huis, of omdat de oude keuken écht toe is aan vervanging. Natuurlijk kun je niet wachten tot je mag koken in je nieuwe keuken. Maar voor het zover is moet je nog veel stappen ondernemen. Hoe voorkom je dat een nieuwe keuken kopen een opgave wordt, in plaats van een feestje?

Laat je inspireren!

Een van de leukste fases tijdens het kopen van een nieuwe keuken is de ‘inspiratieperiode’. Vanaf het moment dat je gaat nadenken over een nieuwe keuken valt de keuken van de buren ineens op, en die van al je vrienden. Nu is de tijd om inspiratie op te doen: je staat open voor nieuwe stijlen, gadgets en apparatuur! Van websites tot keukenbrochures, van woonbeurzen tot sociale media: zuig informatie en beelden op als een spons en kijk aan het einde van de rit welke keukenstijlen en -onderdelen blijven hangen.

Tielemans Woon&Lifestyle beurs

Een perfecte plek om inspiratie voor je nieuwe keuken op te doen is op de Tieleman Woon&Lifestyle Beurs in Middelharnis. Op 25 en 26 oktober kun je daar genieten van al het moois op het gebied van wonen, koken, keukens en lifestyle! Op de beurs zijn ruim 70 keukens te zien: de ideale manier om een beeld te krijgen van wat jij mooi en praktisch vindt. Ook kun je terecht voor advies over keukenontwerpen-, renovatie of-montage. In combinatie met muziek en lekker eten maakt de Tieleman Woon&Lifestyle Beurs van inspiratie opdoen echt een feestje!

Schakel hulp in

Zeker als je nog niet eerder een keuken hebt uitgezocht, is het verstandig om hulp in te schakelen van een keukenadviseur. Die neemt alle stappen met je door. Waar kun je uit kiezen? Welke stijlen bestaan er? Wat voor apparatuur past bij jou? Hoe richt je een keuken praktisch in? Keukenadviseurs zijn natuurlijk ook op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, zodat je thuiskomt met een heleboel  nieuwe én realistische ideeën.

Stel prioriteiten

Waarschijnlijk heb je een budget uitgetrokken voor je nieuwe keuken. Daar ga je niet graag overheen. Maar in de praktijk is dat altijd lastig: er bestaan immers zóveel leuke mogelijkheden! Hoe pak je dat aan? Ga op een rustig moment even zitten met je partner, ver weg van alle aantrekkelijke keukens. Stel dan samen een lijstje van prioriteiten op. Wat vinden jullie het belangrijkste aan je nieuwe keuken? Steek je het geld liever in apparatuur of in design? Is een kookeiland jullie droom, dan moet je misschien de wijntemperatuurkast laten varen. Door heel duidelijk te bepalen welke onderdelen voor jullie het allerbelangrijkste zijn, is het gemakkelijker om andere verleidingen te weerstaan. Je weet dan immers waar je wél voor kiest: dat kookeiland, of dat prachtige marmeren keukenblad!

 

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners