1043
Een keuken kopen? Hier moet je op letten

Met het kopen van een keuken ga je niet over één nacht ijs. De keuken moet immers lang mee gaan en helemaal aansluiten bij jouw wensen én budget! Hoe pak je dat aan?

 

Bepaal je stijl
Begin met inspiratie opdoen: kijk veel, heel veel naar keukens in (web)winkels en bij andere mensen thuis. Zo krijg je een goed idee van welke stijl jij mooi vindt, wat er mogelijk is en welke keuken mooi bij de rest van je woning past. Door hier tijdig mee te beginnen heb je bovendien de ruimte om het plan even opzij te leggen. Vind je het na een maand nog steeds mooi? Dan is de kans groot dat je er lang plezier van hebt. 

hendersmagazinebanner.png

Stel prioriteiten
Hoewel je vaak heel dicht bij je droomkeuken kunt komen, blijkt na het opvragen van de offerte toch nogal eens dat je hier en daar een wens moet laten schieten. Stel daarom een rij met prioriteiten op, en zorg dat die onderdelen van de keuken écht kloppen. Is een groot en mooi werkblad belangrijk voor jou? De tegeltjes op de achtermuur? Of investeer je liever in een luxe koelkast? 

Kijk eens wat verder
Een andere manier om je droomkeuken te realiseren is om eens van de gebaande paden af te wijken. Er zijn namelijk ook veel goedkope keukens in omloop die kwalitatief heel sterk zijn! Duitse keukens bijvoorbeeld, die je via een Nederlands bedrijf kunt aanschaffen. Dat heeft onder andere te maken met het efficiënte productieproces van Duitse fabrieken, maar ook met de slimme verzendwijze van onderdelen. Met dit soort goedkope keukens hoef je niet te besparen op apparatuur of kwaliteit! 

Indeling van je keuken
Erg belangrijk bij de aanschaf van een nieuwe keuken is dat deze goed aansluit op de ruimte. Bekijk de keukenkamer daarom nauwkeurig en bedenk goed wat handig is in gebruik! Misschien wil je een hoog werkblad om je lange rug te sparen; of heb je baat bij een linkshandige keuken met de spoelbak aan de andere zijde van de kookplaat. Als je een lage vensterbank hebt steekt de keuken hier bovenuit en is de achterkant zichtbaar. Zo zijn er meer zaken om op te letten. En meet de keuken zorgvuldig in, of laat dit doen! 

Keukenvloer
Ook de keukenvloer is onderdeel van je nieuwe keuken: soms ga je verder met de huidige vloer, soms plaats je een nieuwe. Houd er in elk geval rekening mee dat de keukenvloer veel meer vuil en vocht te verduren krijgt dan bijvoorbeeld de woonkamer! Kies daarom voor een vloer die goed schoon te houden is en door het vuil of vocht niet beschadigt. Zo blijft je nieuwe keuken ook na tien jaar nog een mooi plaatje om te zien.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners