2789
De rust van wit
Gepubliceerd: 22-11-2018

Welke kleur kies je als je een rustige keuken wilt? Welke tint past bij een rustig interieur? De heer Winckelmolen en mevrouw Dijkhuizen deden witte-keukeninspiratie op bij Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet. De fronten van hun lichte keuken,gecombineerd met de zeer fraaie handgrepen zorgen voor een “echt heel mooi afgewerkte keuken”, vertellen ze blij.

 

Wit vinden meneer en mevrouw een frisse kleur. Een kleur die openheid schept, licht en ruimte biedt. Maar ook neutraal, je weet ten slotte nooit of een woning nog een keer de verkoop in gaat en dan wil je geen keukenrenovatie. Bang dat een witte keuken te steriel zou worden, zijn ze niet. “En al zou dat het geval zijn, dan brengen accessoires een keuken wel tot leven. In onze keuken staat altijd wel iets. Al is het maar het koffiezetapparaat en een paar koffiekopjes.” De heer en mevrouw zijn dik tevreden over hun keuze. Steriel is hun nieuwe witte keuken allerminst. De keuken ademt rust uit, dat was ook zeker de bedoeling.

DB Keukens - foto 2 kopiëren.jpg

Gelet op de accenten van de keuken, dan zijn deze mooi gecombineerd en passend bij het rustige interieur. De fraaie afzuigkap komt qua vorm mooi uit met de vorm van de handgrepen. Ook het materiaal van de keukenapparatuur is op de keuken afgestemd en dat brengt in deze opstelling ook weer rust.

DB Keukens - foto 4 kopiëren.jpg

Met de look van natuursteen
Wanneer je de woning binnenkomt, zie je de keuken links en de open haard rechts. Hier valt je blik dus tegelijkertijd op een deel van het aanrechtblad en het steen van de open haard. Dit is een belangrijk punt waar kleuren en materialen met elkaar in evenwicht moeten zijn. Dat is wel heel mooi gelukt in deze woning. De open haard heeft sfeervol Belgisch hardsteen, de moderne keuken heeft een kunststof aanrechtblad met de look van Belgisch hardsteen. De match is treffend, temeer omdat het materiaal van de open haard en het aanrechtblad onderling verschillen. Het kunststof aanrechtblad biedt veel praktisch gemak en gelukkig zijn er dus uitvoeringen met steenlook. Prachtig!

DB Keukens - foto 5 kopiëren.jpg

Deze keuken heeft een doordachte opstelling. Meneer en mevrouw dachten er tijdens het opdoen van keukeninspiratie goed over na. Wanneer ze bezig zouden zijn in de keuken, wat zou dan fijn zijn om binnen handbereik te hebben? Waarvandaan pak je je benodigdheden gemakkelijk als je beiden rechtshandig bent? Waar sta je het vaakst, en is er voldoende licht om te kunnen werken? Om optimaal gebruik te kunnen maken van invallend licht werden twee extra ramen gemaakt.De keuken baadt nu in een zee van licht. Dat geeft een heel fijne sfeer en het is erg comfortabel.

DB Keukens - foto 6 kopiëren.jpg

Mevrouw, die met zorg haar maaltijden klaar maakt, geniet van het bedieningsgemak van de nieuwe keukenapparatuur. Koken geeft zij graag de tijd, een goede voorbereiding ook. Fijn is het dan als de koelkast ruim is en prettig opent, als de oven goed en gemakkelijk werkt, kortom, als elk keukenapparaat soepel werkt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide