3350
Landelijke keuken

Liefhebbers van het landelijke doen vaak keukeninspiratie op tussen aardse tinten, natuurlijke kleuren en ton-sur-ton effecten. Toch wilde Hennie uit Rijssen wel een beetje pit in haar landelijke keuken. Dat realiseerde ze door te kiezen voor lichtgekleurde, landelijke fronten, met een zwart grijs gemêleerdcomposiet aanrechtblad. Contrastrijk, maar niet te hard. Precies mooi.

 

Keukeninspiratie deed ze op bij Adee Keukens in Rijssen, waar ze direct, en haar echtgenoot Dick ook, viel voor één van de showroomkeukens: een stijlvolle landelijke hoekkeuken. Deze keuken is het helemaal. Dat is het voordeel van showroomkeukens, dat je in een oogopslag het geheel op ware grootte ziet. Haar man heeft precies dezelfde gedachte. De landelijke schouw in deze keuken is gezellig en neemt je als het ware mee naar grootmoeders fornuis. Deze schouw vormt het middelpunt van een sfeervolle keuken waar de kinderen naar toe trekken als ze uit school komen en waar Hennie vaak bezig is om het lekkere dingen klaar te maken voor haar gezin.

db-keukens-landelijke-keuken-02.png

Voordat de keuken geplaatst wordt, wordt de keukenruimte bij de woonkamer getrokken. Of andersom, net hoe je het bekijkt natuurlijk. Hiervoor wordt de tussenmuur – die de keuken altijd nog als tot een apart domein maakte – weggebroken. Wat ontstaat is een open, grote ruimte, waarin alle keuken- en woonfuncties samenvloeien. Ideaal voor als je lekker wilt koken en ondertussen wilt bijkletsen met de kinderen als ze aan het spelen zijn. Het gezin geniet dagelijks van dit nieuwe geheel. Of je nu aan het aanrecht staat of aan de eettafel je huiswerk zit te maken, ruimte is er genoeg en je kunt met iedereen contact leggen.

Het enige waar je goed op moet letten bij het opdoen van keuken inspiratie, is of de stijl van de nieuwe landelijke keuken past bij de woonkamer. Om het gezellig te maken moet dit wel op elkaar aansluiten. Adee Keukens, onderdeel van DB Keukens, heeft hier goed geadviseerd. De landelijke fronten passen goed. Besloten werd om de wanden van een lichte tint te voorzien. Hennie en Dick houden van stucwerk. In de keuken kan dit ook goed gerealiseerd worden. Je kunt het zelfs afnemen als je hebt staan spetteren.

db-keukens-landelijke-keuken-03.png

 

Wat ook mooi is hier, is dat er geen bovenkasten zijn. De keuken lijkt minder ‘keuken’ zo. Hierdoor sluit de landelijke hoekkeuken ook beter aan op de woonkamer. Toen Hennie en Dick keuken inspiratie op kwamen doen voor keukens landelijke stijl bij Adee, viel hun oog eigenlijk direct op deze opstelling met uitsluitend een halfhoge keukenkast. Om een eventueel ruimteprobleem voor te zijn, hebben Hennie en Dick grondig hun keukenvoorraad opgeruimd. Als je ruimte hebt, dan bewaar je nu eenmaal sneller. “Nu beschik ik nog steeds over veel ruimte. Meer dan genoeg trouwens, want ik heb nog over. Dus ik kan wel weer het een en ander verzamelen,”  lacht Hennie.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide