3118
Binnenkijker: Welke keuken koop jij na 20 jaar?
Gepubliceerd: 28-11-2019

Twintig jaar terug kozen Ina en Hans een landelijke keuken. Sierlijke handgrepen en een prachtig gewelfde koof waren het helemaal. Na al die jaren is het keukenbeeld veranderd.Aangestoken door hun dochter Tessa die een schitterende massief houten keuken van Keur Keukens in Haarlem kocht, willen ze ook een nieuwe keuken.

Nu moet het een strakke keuken worden. De moderne showroom van Keur Keukens en de ervaren medewerkers bieden veelkeukeninspiratie. Het sluit goed aan bij de wensen van het stel.

Zo kun je dus van keukenstijlen wisselen. Waren moderne keukens het destijds helemaal niet, nu vinden ze het prachtig! Modern strakke keukens zijn dus ook zeker niet aan leeftijd gebonden.

Blog-DBKG-Nov.2019-1.jpg

Fris witte strakke keuken met hout
Wat Ina en Hans aanspreekt zijn strakke greeploze keukens en het gebruik van verschillende kleuren in de keuken zoals hout met wit.

Ze denken aan een strakke keuken zonder bovenkastjes. En, de nieuwste trend van een keuken met kastenwand vinden ze ook stijlvol.

Blog-DBKG-Nov.2019-2.jpg

Een goed idee in deze keuken is, om een extra hoog model koelkast te kiezen. Het slanke keukenapparaat maakt een toog overbodig, waardoor het moderne karakter van de keuken benadrukt wordt.Extra koelruimte is voor niemand natuurlijk een overbodige luxe.

Minimalistisch werkblad
Het dunne composiet werkblad in combinatie met de greeploze witte fronten zijn mooi gecombineerd. Helder en licht toont nu het geheel, maar koel is het ook weer niet. Dit zou je ook wel een Scandinavische keuken kunnen noemen.

Blog-DBKG-Nov.2019-5.jpg

De houten kastenwand brengt de warmte aan, en houdt de uitstraling van de keuken mooi in balans tot een natuurlijk ogende, levendige keukenopstelling.

Met stoom gezonder
Deze keuken is voorzien van een stoomoven, omdat Ina en Hans graag gezond eten. Ze hebben het bakapparaat met stoom dagelijks in gebruik en zijn erg blij met deze vernieuwende manier van koken.

Koken op gas vinden ze voorlopig geen probleem. Dat zijn ze gewend en het idee van voedsel verwarmen op vuur vinden ze een fijne manier van koken. En dus is deze keuken voorzien van een gaskookplaat.

Snelle thee
Wel doet een Quooker zijn intrede. Dat je met een seconde kokend water hebt uit de kokendwaterkraanis een geweldig idee. Nu hoef je nooit meer te wachten op thee!
Ten opzichte van de oude keuken is alles een verbetering.

Zelfs iets ogenschijnlijk simpels als een gootsteen is toch weer beter dan vroeger. Naden en kieren zijn weggewerkt, ook de afvoer is geïntegreerd. Nooit blijven er kleine etensrestjes hangen die je moet verwijderen. Dat geeft echt veel gemak.

Grappig is, dat je binnen dezelfde keukenruimte tot een keuken met een andere uitstraling kunt komen. Het is de combinatie van kleur en materiaal, apparatuur en de opstelling van keukenkasten waardoor deze keuken licht en ruim oogt. Knap werk!

De service compenseert alles
Overigens had het eindresultaat nog wel wat voeten in aarde eer dat alles naar wens was. De montage verliep niet vlekkeloos.

Keur Keukens heeft zich enorm ingespannen om de plooien glad te strijken. Snel en zonder zeuren. Dit is beslist een keukenspecialist om te adviseren aan bekenden.

Keur Keukens in Haarlem is onderdeel van DB KeukenGroep, welke naast Haarlemook vestigingen heeft in Goes, Utrecht, Kesteren, Nunspeet, Sint-Annaland en Rijssen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide