1514
5 dingen die uw keuken persoonlijk maken
Gepubliceerd: 23-11-2020

Een nieuwe keuken uitzoeken kan, naast geweldig, soms overweldigend zijn. De opties zijn eindeloos. Wij zetten dé 5 zaken op een rij waar u niet zo snel aan denkt bij het uitzoeken van een nieuwe keuken, maar die er wel voor zorgen dat de keuken helemaal afgestemd is opuw wensen en voorkeuren:

De indeling van de keuken is persoonlijker dan u denkt

01_Indeling_is_persoonlijker_dan_u_denkt.jpg

Met ontelbaar vele mogelijkheden op het gebied van apparatuur en keukenkasten, is het kopen van een keuken een uiterst persoonlijke aangelegenheid. Doet u elke dag boodschappen? Of koopt u wekelijks groot in? Bent u een thuis-kok en maakt u veel gebruik van verschillende kruiden die binnen handbereik moeten staan, of zet u liever zo snel mogelijk een maaltijd op tafel? Eet u momenteel in de keuken op een barkruk? Of dekt u de tafel? Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden? Wie kookt er meestal? Dit soort vragen stellen we u als u bij ons aan tafel komt, omdat dit van grote invloed is op de indeling en opbergruimte in keuken en de keuze van apparatuur. Bent u lang? Dan is het fijn om te werken op een hoger keukenblad. En uiteraard is het belangrijk om rekening te houden met de links- of rechtshandige gebruiker(s).

De mogelijkheden voor afzuiginstallaties zijn eindeloos

02_De_mogelijkheden_voor_afzuiging_zijn_eindeloos.jpg

De standaardoplossing voor het afzuigen van nare luchtjes en vettigheid; een afzuigkap boven het fornuis en een pijp naar buiten, is al lang niet meer standaard. Tegenwoordig is het design van de afzuigkap een belangrijk onderdeel van de keuken!

Een andere oplossing voor een stijlvolle afzuiginstallatie is een schuine afzuigkap, de schouwkap. Deze hebben een moderne uitstralingen en zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Ook fijn dat je je hoofd niet zo snel zal stoten! Deze kappen leveren hoge prestaties tegen een minimaal energieverbruik.

Wilt u de afzuigkap eigenlijk niet zien? Dan is het mogelijk om alleen een vlakke unit in het (verlaagde) plafond te plaatsen. Wilt u liever ook geen geluid horen? Dan zetten we een externe motor op het dak! Ook is het mogelijk om de afzuigkap in het aanrechtblad te situeren. Op dezemanier is de kans op ontsnapte geuren veel kleiner.  Het is ook mogelijk om te kiezen voor een afzuiginstallatie in de kookplaat (zie foto). Deze oplossing is efficiënt en ook nog eens onderhoudsvriendelijk; eens per jaar de koolstoffilters vervangen is voldoende.

Een echte eyecatcher is de eilandafzuigkap in de vorm van een lamp. Dit designobject heeft alle kwaliteiten van een volwaardige afzuigkap. Hij wordt bevestigd met slanke kabels aan het plafond, dit zorgt voor een lichte en elegante uitstraling. De spots zorgen voor een directe en sfeervolle verlichting boven het eiland.

Als uw woning een MV-installatie heeft en er is geen mogelijkheid voor afvoer naar buiten, kan een motorloze afzuigkap worden aangesloten op het centrale afzuigsysteem. Hoewel dit minder lawaai en lagere energiekosten oplevert, is de afzuiging minder sterk dan bij een afzuigkap met doorvoer naar buiten, of met een actief koolstoffilter. Laat u hier heel goed over informeren!

Kokenis meer dan een pan water opzetten!

03_Koken_is_meer_dan_een_pan_water_opzetten.jpg

Een pan water opzetten om de groentes te koken is één optie, maar er zijn snellere en veel gezondere manieren om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

Zo kan een Quooker een uitkomst zijn. Deze vult de pan direct met kokend water. Zo hoeftu niet meer te wachten tot het water kookt, maar kunnen de groentes direct in de pan. Hiermee bespaart u naast tijd ook nog eens energie. Met een multifunctionele kraan is het ook nog eens mogelijk om koel, bruisend water uit de kraan te tappen.

Groentes klaarmaken zonder dat er een pan aan te pas komt is ook mogelijk. Denk eens aan een stoomoven. Stomen is een gezonde en makkelijke manier om groenten, vlees en vis te bereiden. Door de korte bereidingstijd blijven vitamines en mineralen beter behouden en de kans op mislukken is klein omdat de groentes zijn omhuld door stoom. Dus zelfsvoor de‘luie’ kok is ergeen excuus meer om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. 

Er zijn stoomovens die op 100 graden bereiden, dat is gezonder en makkelijker maar duurt net zo lang al ‘gewoon’ koken. Een hogedruk-stoomoven gaat tot 120 graden en dat zorgt ervoor dat alles binnen 10 minuten op tafel staat! Het verschil zit voornamelijk in de inhoud van de oven; een hogedruk stoomoven is even groot als een snelkookpan op z’n kant. De ‘normale’ stoomoven heeft de inhoud van een oven en er kan dus een grotere hoeveelheid in één keer bereid worden. Een vaste water- aan en afvoer is ontzettend praktisch, dus laat u ook hierover goed informeren.

Heeft u interesse in een stoomoven, maar kunt u de mogelijkheden moeilijk overzien? Of heeft u een stoomoven aangeschaft, maar weet u niet hoe te beginnen? Ga dan een keer op ’kookles’ bij onze leverancier! De meeste leveranciers hebben een kookstudio of kookruimte waar klanten kunnen oefenen met de apparatuur. Een aanrader!

Kies de pit of plaat die bij u past

04_Kies_de_pit_of_plaat_die_bij_u_past.jpg

Koken is heel persoonlijk. Als u een nieuwe keuken gaat aanschaffen, bent u geneigd dezelfde kookplaat te kopen als die u al gewend was. Of eenzelfde soort kookplaat als bij je ouders thuis. Maar er is zoveel meer mogelijk!

Naast de traditionele gaskookplaten van RVS, emaille of met een glazen plaat, is Pitt cooking een super stijlvolle optie voor koken op gas. De pitten zijn rechtstreeks geïntegreerd in het werkbladen maken van de keuken een pronkstuk.En doordat er geen randen zijn is het werkblad makkelijk te reinigen.

Maar gasloos koken wordt steeds populairder en daarmee ook het koken op inductie.Inductie ziet eruit als een keramische kookplaat, maar werkt met een magnetisch veld. Dit zorgt ervoor dat de pan snel heet wordt. De magneet in de kooplaat is zelf geen warmtebron, maar de wrijving wordt door de combinatie met de magneet in de pan veroorzaakt. Deze manier van koken werkt qua gebruik hetzelfde als gas; de pannen zijn snel heet en de plaat koelt ook snel weer af; dus nooit meer een pan laten overkoken én het is een stuk veiliger voor rondrennende kinderen. De kookplaat is zeer gemakkelijk schoon te houden en energiezuinig.

Tegenwoordig is het mogelijk om te koken met flex-inductie. U zet de pan op de kookplaat en de kookplaat registreert waar de pan staat en welke omvang de pan heeft. Alleen het gedeelte onder de pan wordt verwarmd en de rest van de kookplaat blijft koud. Zo kan er geschoven worden met je pannen zonder rekening te houden met de grootte en vorm van de pannen. Er wordt geen warmte meer verloren en er is meer vrijheid tijdens het koken.

Ontdek uw stijl
05_Ontdek_uw_stijl.jpg


En dan misschien wel het leukste van alles; hoe gaat de keuken eruitzien? Gaatu voor een veilige kleurkeuze waarmee u jarenlang vooruit kan? Of voor een spannend contrast waar uw hart een sprongetje van maakt? Om te bepalen wat bij u past is het belangrijk veel inspiratie op te doen, want er is zóveel mogelijk!Denk aan materialen, kleuren, accessoires. Wat past het beste bij de rest van de woning?Door veel inspiratie op te doen en u goed te laten informeren, weet u steeds beter wat u mooi vindt en wat juist niet. Maak een (digitaal) moodboard en leg uw voorkeur voor aan onze keukenadviseurs, samen komt u dan tot het meest ideale ontwerp.

Om niets over het hoofd te zien is het belangrijk om u goed te laten informeren! Tijdens een afspraak nemen wij alle tijd om de opties wat betreft kasten, kleuren, opbergmogelijkheden, apparatuur en persoonlijke voorkeuren met u door te nemen. Met uw wensen gaan wij aan de slag om een realistisch 3D ontwerp te maken. Pas als u helemaal tevreden bent wordt uw keuken besteld en professioneel geplaatst.

Rijvo Interieur in Purmerend is dé specialist als het om keukens gaat; wij hebben alle stijlen, van landhuis tot design. Onze adviseur hebben veel ervaring en komen met unieke oplossingen en ideeën.Daarnaast vindt u bij ons ook sanitair, tegels, meubelen en nog veel meer voor uw interieur. Wij hebben zelf de vakmensen in huis die alles kunnen aanbrengen in uw woning. En ook eventueel verbouw- en installatiewerk kunnen wij voor u regelen.  Kom eens langs in onze showroom van 4000 m² en laat u inspireren!

www.rijvo.nl

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide