Wonenonline.nl is er voor mensen die inspiratie willen opdoen voor hun huis of tuin. Online vind je daarom informatieve en inspirerende artikelen over allerlei onderwerpen op het gebied van wonen. Maar heb je onze brochureservice ook al ontdekt? Op wonenonline.nl brochureservice kun je heel veel mooie, gratis brochures aanvragen om thuis op de bank in alle rust te bekijken!

Oud hout in een keuken geeft een interieur een warme sfeer en een gezellige maar ook stijlvolle uitstraling. Hout leeft en is duurzaam waardoor je als het ware de natuur binnenhaalt in je keuken. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een houten keuken. Bij RestyleXL merken we dat de interesse voor houten keukens nog steeds groeit. In diverse woonstijlen maken wij keukens geheel op maat waardoor er iedere keer weer een prachtige houten keuken wordt opgeleverd waar mensen altijd van hebben gedroomd.

Een gemiddeld keukeneiland heeft een lengte van tussen de twee à drie meter, maar dat van Coen en Miriamoverstijgt dit met 3,60 meter met gemak. Bijzonder aan hun kookeiland is ook het volkernaanrechtblad met gevlamd uiterlijk. Het past mooi bij het wit van de keukenfronten en het voelt de houten balken van het plafond goed aan. Coen en Miriam doen keuken inspiratie op bij Keur Keukens in Haarlem, waar ze dit werkbladmateriaal zien in een van de mooie showroomkeukens.

Als een houten keuken op maat wordt gemaakt leent eikenhout zich prima hiervoor. Deze houtsoort is namelijk hard en sterk en is goed te bewerken. Dit is zeker een reden dat RestyleXL graag werkt met eikenhout. Maar de hoofdreden is: eiken, en vooral oud eiken geeft een keuken een rustieke en tegelijkertijd een robuuste uitstraling en zorgt voor een natuurlijke maar toch strakke look & feel.

Hout gecombineerd met beton en staal  zijn dé ingrediënten voor een industriële keuken. Deze materialen creëren een echte wow-factor als je ze combineert  in een ontwerp voor een nieuwe keuken. De indeling van industriële keukens is allereerst altijd praktisch. Het design is vaak strak en modern. Er wordt vaak gebruik gemaakt van donkere kleuren en natuurlijke materialen. Natuurlijk kun je met accessoires het industriële karakter van een keuken nog extra benadrukken. Denk hierbij aan oude potten en pannen aan de muur, industriële lampen en stoere stoelen aan de eettafel.

Of je nu een oude of nieuwe woning hebt: er komt een moment waarop het tijd is de keuken te verbouwen. Een geheel nieuwe keuken, of een verbetering aan de huidige keuken. Dat kookeiland waar je altijd al van gedroomd hebt, of eindelijk eens ruimte voor die grote dubbele koel-vries combinatie. Maar hoe pak je deze klus nu aan? We helpen je graag op weg met deze handige, praktische tips.

Welke kleur kies je als je een rustige keuken wilt? Welke tint past bij een rustig interieur? De heer Winckelmolen en mevrouw Dijkhuizen deden witte-keukeninspiratie op bij Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet. De fronten van hun lichte keuken,gecombineerd met de zeer fraaie handgrepen zorgen voor een “echt heel mooi afgewerkte keuken”, vertellen ze blij.

In Hulshorst ligt een fraaie rietgedekte woning, die ter gelegenheid van de komst van nieuwe bewoners compleet wordt gemoderniseerd. Zodra je deze vrijstaande woning betreedt,omringt de moderne sfeer met warm houten parketvloer je direct. Opvallend is het witte stucwerk met zwarte accenten die je terugziet komen in de kozijnen van de ramen. In deze woning past een industriële keuken geweldig. Met maar één optie als perfect passend materiaal: echt hout.

De keuken is samen met de badkamer een van de ruimtes, die vaak al snel verouderd raken. In de woonkamer zet je een nieuwe bank neer, in de slaapkamer hang je een prachtige lamp boven je bed, enzovoorts. In de keuken is dit lastiger! Dit artikel beschrijft verschillende tips, die je kunnen helpen om de keuken relatief eenvoudig van een nieuw tintje te voorzien. Zo lijkt de keuken weer als nieuw, zonder deze volledig te moeten vervangen. Het vervangen van een keuken is vaak erg duur en kost daarbij veel tijd. Zeker als je dit zelf wilt doen!