1640
Welk koffiezetapparaat past bij jou?
Gepubliceerd: 26-09-2019 Laatste update: 08-08-2023

6,5 miljoen. Dat is het aantal liters dat jaarlijks in Nederland aan koffie wordt gedronken. Dit is jaarlijks gemiddeld 150 liter koffie per persoon. Het is duidelijk dat in ons kikkerlandje de koffiezetapparaten overuren draaien. Maar welk soort koffiezetapparaat past het beste bij jou?

Capsule-apparaat

Met een capsule-apparaat wordt de koffie gemaakt vanuit een koffiecapsule of een koffie cup. Het voordeel van deze koffiezetapparaten is dat de koffie snel en gemakkelijk te maken is. Met één druk op de knop zet je jouw favoriete koffievariant. De capsules komen in allerlei verschillende variaties en smaken. Hierdoor zit er voor elke koffieliefhebber wel iets bij. Het nadeel van de capsule-apparaten is dat de cups relatief duur zijn, waardoor je op lange termijn veel geld kwijt bent. Nespresso maakt veel gebruik van de capsule-apparaten.

Filterkoffie

wonenonline-schoonmaakguide-banner.png

Filterkoffie wordt gemaakt door een papieren koffiefilter met gemalen koffie te vullen en hier kokend water overheen te schenken. Onder het koffiefilter staat een koffiemachine waar de koffie langzaam in druppelt. Het maken van filterkoffie is een oude methode van koffiezetten en is dus een koffiezetapparaat die je niet vaak meer tegenkomt in de huishoudens. Ideaal voor keukens met een antieke inrichting!

Espressomachine

Een espressomachine is ideaal voor het maken van een espresso en voor het maken van een op espresso-gebaseerde koffie. Een espressomachine maakt gebruik van extreem heet water die op hoge druk door fijngemalen koffiebonen wordt geperst. Op deze manier wordt de smaak van de koffiebonen maximaal geoptimaliseerd. Espressomachines komen vaak voor in horecazaken, maar is ook thuis ideaal voor de echte koffieliefhebber.

Koffiepadmachine

Koffiepads zijn vergelijkbaar met de filterkoffie. Net zoals bij filterkoffie wordt bij een koffiepad een papieren koffiefilter gebruikt. Het verschil is dat bij een koffiepad de koffiefilter vooraf al is gevuld, waardoor deze alleen maar in een machine geplaatst hoeft te worden. Net zoals bij de capsule-apparaten is het gebruik van een koffiepadmachine gemakkelijk en snel. Een goed voorbeeld van een koffiepadmachine zijn de koffiezetapparaten van Senseo.

Moeite met kiezen welke soort koffiezetapparaat je bij jou thuis of bijvoorbeeld op kantoor moet aanschaffen? Er zijn online talloze manieren om koffieautomaten te vergelijken.

Lees ook

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide