1436
Welk koffiezetapparaat past bij jou?

6,5 miljoen. Dat is het aantal liters dat jaarlijks in Nederland aan koffie wordt gedronken. Dit is jaarlijks gemiddeld 150 liter koffie per persoon. Het is duidelijk dat in ons kikkerlandje de koffiezetapparaten overuren draaien. Maar welk soort koffiezetapparaat past het beste bij jou?

Capsule-apparaat

Met een capsule-apparaat wordt de koffie gemaakt vanuit een koffiecapsule of een koffie cup. Het voordeel van deze koffiezetapparaten is dat de koffie snel en gemakkelijk te maken is. Met één druk op de knop zet je jouw favoriete koffievariant. De capsules komen in allerlei verschillende variaties en smaken. Hierdoor zit er voor elke koffieliefhebber wel iets bij. Het nadeel van de capsule-apparaten is dat de cups relatief duur zijn, waardoor je op lange termijn veel geld kwijt bent. Nespresso maakt veel gebruik van de capsule-apparaten.

Filterkoffie

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Filterkoffie wordt gemaakt door een papieren koffiefilter met gemalen koffie te vullen en hier kokend water overheen te schenken. Onder het koffiefilter staat een koffiemachine waar de koffie langzaam in druppelt. Het maken van filterkoffie is een oude methode van koffiezetten en is dus een koffiezetapparaat die je niet vaak meer tegenkomt in de huishoudens. Ideaal voor keukens met een antieke inrichting!

Espressomachine

Een espressomachine is ideaal voor het maken van een espresso en voor het maken van een op espresso-gebaseerde koffie. Een espressomachine maakt gebruik van extreem heet water die op hoge druk door fijngemalen koffiebonen wordt geperst. Op deze manier wordt de smaak van de koffiebonen maximaal geoptimaliseerd. Espressomachines komen vaak voor in horecazaken, maar is ook thuis ideaal voor de echte koffieliefhebber.

Koffiepadmachine

Koffiepads zijn vergelijkbaar met de filterkoffie. Net zoals bij filterkoffie wordt bij een koffiepad een papieren koffiefilter gebruikt. Het verschil is dat bij een koffiepad de koffiefilter vooraf al is gevuld, waardoor deze alleen maar in een machine geplaatst hoeft te worden. Net zoals bij de capsule-apparaten is het gebruik van een koffiepadmachine gemakkelijk en snel. Een goed voorbeeld van een koffiepadmachine zijn de koffiezetapparaten van Senseo.

Moeite met kiezen welke soort koffiezetapparaat je bij jou thuis of bijvoorbeeld op kantoor moet aanschaffen? Er zijn online talloze manieren om koffieautomaten te vergelijken.

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners