4048
Greenline keukens
Gepubliceerd: 30-05-2018 Laatste update: 31-05-2018

Iedereen weet het: voor de productie van keukens is een fikse hoeveelheid hout nodig. Steeds vaker horen we dan ook dat de fabricage van keukens minder milieubelastend moet zijn. Want elders op de wereld vindt op grote schaal ontbossing plaats, met alle klimatologische gevolgen van dien. Landelijke keukenspecialist DB KeukenGroep introduceert binnen haar private label Excellentic de nieuwe lijn Greenline keukens. Met keukenkasten die gemaakt zijn van PEFC-gecertificeerd BioBoard. Hiermee zet de keukenspecialist een bewuste stap richting een duurzame toekomst.

 

BioBoard – Duurzaam, groen en milieuvriendelijk

Voor de productie van BioBoard wordt gebruik gemaakt van snelgroeiend mais en andere eenjarige planten. Hierdoor is er 37% minder hout nodig. Tegelijkertijd kenmerken de Greenline keukens zich, zoals alle Excellentic keukens, door hun kwaliteit en extra stabiliteit. Ook wordt met de productie van een keukenkast uit BioBoard een gewichtsbesparing van 30% bereikt wat de verwerking en het transport vergemakkelijken.

BioBoard is méér dan meubelplaat - een extra sterk pluspunt

BioBoard maakt, in ecologisch en economisch opzicht, het verschil vergeleken met meubelplaat, waar het merendeel van de moderne keukens uit vervaardigd worden. Daarbij zijn de toepasbaarheid en functionaliteit hetzelfde als bij meubelplaat:

• Met 19 mm dikke bodems en legplanken wordt extra stabiliteit bereikt

• Met een 8 mm dikke, geschroefde, verzonken en vochtbestendige rugwand wordt extra stevigheid bereikt

• Een doorlopende onderbodem geeft aan de totale keuken stabiliteit

• Rondom dezelfde kleur, zowel binnen als buiten, evenals een subtiele 3 mm boring voor legplankdragers geeft een prachtig afgewerkte uitstraling

• Met Blumotion geruisloos sluitende scharnieren, een verdekt metalen ophangsysteem en watervaste verlijming van alle zijkanten geven topcomfort

• Rugwand en legplanken zijn leverbaar in andere kleuren en brengen hiermee elke keukenstijl binnen handbereik.

Keukenkasten in zes kleuren, krasvast, en makkelijk in onderhoud

Ook de afwerking van een Greenline keukenkast biedt grote voordelen. De extreem matte HPL Kunststof Xtreme toplaag geeft een strakke en moderne uitstraling aan het kastkorpus en is leverbaar in zes kleuren. Het krasvaste materiaal is daarbij ook nog eens makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijk. Vingerafdrukken zijn er niet op te zien, de toplaag is bestand tegen chemicaliën en UV-bestendig. HPL Kunststof Xtreme is materiaal zonder compromissen en bijzonder praktisch in het gebruik.

Maak jouw Greenline keuken helemaal persoonlijk

Zoals binnen de totale Excellentic lijn, is het aantal mogelijkheden met Greenline keukens ook hier weer groot. Als keukenliefhebber kun je je hart ophalen aan de enorme keus die er is om jouw keuken helemaal persoonlijk en naar je dromen te realiseren. Tientallen kleurnuances, ook houtdecors, afwerkingen, fronten en handgrepen maken jouw keuken compleet. Ga vandaag nog kijken op www.dbkeukens.nl of breng een bezoek aan een van de zes grote showrooms.

Wonenonline