7155
Zuinige mini koelkast
Gepubliceerd: 12-05-2016 Laatste update: 08-12-2017

Een klein koelkastje op kantoor of in huis voor het koelen van bijvoorbeeld drankjes of andere levensmiddelen kan behoorlijk veel energie verbruiken. Veel modellen gebruiken verouderde technieken en bij de aanschaf wordt bijna nooit gelet op een energielabel. Juist omdat een mini koelkast een goede aanvulling is op een grotere koeling wil je niet dat je jaarlijks honderden euro’s aan energie kwijt bent. In dit artikel adviseert minikoelkast.nl drie koelkastjes met een A++ label. Deze koelkasten zijn zeer geschikt als zuinige oplossing voor kantoor, slaapkamer of elders in huis. 

 

Mobicool F16
Als je op zoek bent naar een écht kleine koelkast, dan is de 14 liter Mobicool F16 de perfecte oplossing. Door zijn kleine formaat is deze koeling erg handzaam. Zowel de rode als de blauwe uitvoering van deze compacte mini koelkast verbruikt slechts 210 kWh per jaar. De Mobicool maakt bijna geen geluid en is daarom ook geschikt om mee te nemen op vakantie of bijvoorbeeld in de auto. Mocht je dit product constant aan het stroom hebben dan ben je minder dan €50,- per jaar kwijt aan energie. De aanschafprijs schommelt bij verschillende sites rond de €100,-. Absoluut een aanrader dus.

Exquisit KB 45-4A++
Wil je naast het koelen ook nog een klein vriesvakje dan is de Exquisit KB 45-4A++ wellicht een betere oplossing. Met 46 liter heeft de KB45 een stuk meer ruimte als het vorige model en is hij ook bruikbaar voor het invriezen van levensmiddelen. Ondanks deze extra’s verbruikt de Exquisit slechts 84 kWh per jaar wat neerkomt op zo’n €20 per jaar. De aanschafprijs ligt met €150,- wel iets hoger maar daarvoor heb je dan ook een stuk meer luxe.

Zanussi ZRX51101WA
Een soortgelijk modelletje met hetzelfde zuinige A++ energie label is de Zanussi ZRX51101WA. Met 42 liter bijna even groot en iets goedkoper. Een uitneembaar rekje zorgt ervoor dat je ook grote flessen kwijt kan of andere grotere producten. Voordeel is ook nog dat je het scharnier kan wisselen van links naar rechts zodat het openslaan van de deur flexibel is in te stellen. Handig als je al een plekje in gedachte hebt waar deze mini koelkast moet komen te staan.

Wonenonline