1943
Keuken verbouwen
Gepubliceerd: 09-01-2017 Laatste update: 25-04-2017

Ben je uitgekeken op je huidige keuken en wil je wel eens wat anders dan kan je natuurlijk een nieuwe keuken aanschaffen maar misschien is het in jouw situatie ook mogelijk om je huidige keuken te verbouwen.

Vaak wordt er gesteld dat het verbouwen van een keuken een stuk voordeliger is dan het plaatsen van een nieuwe keuken. Op financieel gebied is dit misschien het geval maar stel jezelf ook eens een paar andere vragen voordat je de keuze maakt tussen een nieuwe keuken laten plaatsen of de keuken te verbouwen.

 

Bedenk eerst eens in wat voor mate je de keuken wilt gaan verbouwen. Wil je alleen wat keukenkastjes en het aanrechtblad vervangen voor een nieuwe uitstraling of ga je voor een complete andere keukenindeling waarbij er mogelijk ook leidingen verlegd moeten worden zoals water of stroom?

 

Een kleine keukenverbouwing is in enkele dagen gepiept maar wil je het grootser aanpakken dan kan een verbouwing van de keuken al snel enkele weken in beslag nemen. Stel jezelf dan de vraag of je hier wel tijd voor hebt. Je zult dan ook op zoek moeten naar een alternatief voor je dagelijkse maaltijd omdat bij een grote verbouwing de keuken niet meer gebruikt kan worden.

 

Heb je eenmaal besloten om toch voor de grote verbouwing te gaan dan kan het echte werk beginnen! Maar eerst nog even de voorbereiding.

 

Begin met het bepalen van je budget zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan en zorg voor een goede plattegrond. Vooral deze plattegrond is zeer van belang en daarom is het niet overbodig om hiervoor de hulp van een vakman in te roepen zodat je zeker weet dat de verschillende leidingen, afvoeren en elektriciteitspunten op de juiste plaats worden getekend worden geplaatst.

 

Ook de planning is niet geheel onbelangrijk. Probeer vanaf het slopen tot het poetsen van je nieuwe keuken op te schrijven wat er allemaal moet gebeuren. Bekijk hierin ook of je alles zelf wilt doen of voor bepaalde klussen de hulp inschakelt van een professional.

 

Het leukste van de voorbereiding is natuurlijk het opdoen van inspiratie en het uitzoeken van nieuwe keukenapparatuur. De keuze is enorm! Kookplaten, afzuigkappen, ovens, fornuizen, afwasmachines... noem maar op. Ben je merkvast dan kan je voor alle apparaten kiezen voor hetzelfde merk. Soms is he voordeliger om verschillende merken met elkaar te combineren. Net wat jouw voorkeur heeft.

 

Vaak komt er bij de verbouwing van de keuken ook een nieuwe vloer om de hoek kijken. Kies je voor vloertegels of liever een sfeervolle laminaatvloer in de keuken. Ook hierin vind je tegenwoordig een ruime keuze en maak je van je nieuwe keuken na een flinke verbouwing een prachtige droomkeuken!

 

 

Wonenonline