1505
De ideale woonkeuken
Gepubliceerd: 07-03-2017 Laatste update: 08-12-2017

Woonkeukens zijn tegenwoordig helemaal in. Waar een tijdlang de woonkamer de gezelligste en meest gebruikte ruimte in huis was, is dat tegenwoordig de keuken. Zeker als je een gezin hebt, zal je merken dat er veel tijd in de keuken wordt doorgebracht. Hier ben je bezig met het eten, dus is het handig als je kinderen er ook spelen als je ze in het oog wilt houden. Hier sta je tegelijkertijd te koken en bij te kletsen met een vriendin. Hier wordt gespeeld, gestoeid en geknoeid. Dus is het goed om eens te kijken of je keuken wel praktisch en gezellig is. Met deze handige tips creëer jij een heerlijke woonkeuken

 

Een praktische indeling
In elke keuken is het belangrijk dat de indeling zo handig mogelijk is. Je moet er vlees kunnen snijden, groenten wassen, spullen uit de koelkast halen, koken… Kijk dus goed naar je keuken en zie of alles wel op een handige manier is ingedeeld. Zeker als je een nieuwe keuken wilt, is het goed om erop te letten wat voor jou het handigst is. Over het algemeen zijn er wel regels die je helpen bij het praktisch indelen van je keuken. Zoek uit wat voor jou het handigst werkt op onafhankelijke websites met informatie over keukens.

Welke meubels?
In een woonkeuken horen standaard ook meubels te staan, zoals een tafel en stoelen. Hierbij is het belangrijk op te letten welke meubels je kiest. Zo is het fijn om een grote tafel te hebben als er veel gezinsleden zijn die er gebruik van maken. Tegelijkertijd kan een te grote tafel weer een belemmering vormen bij de andere dingen die je in de keuken doet. Probeer hier een goede balans in te vinden, maar zorg sowieso dat iedereen een eigen plekje aan tafel voor zich alleen heeft.

Kies je eigen sfeer en stijl
De een is dol op de minimalistisch inrichting, omdat die zo lekker strak en opgeruimd is. De ander is juist gek op de landelijke stijl, want dat is zo ‘ouderwets gezellig’. De Scandinavische keuken is vrolijk, de moderne keuken is stijlvol, de industriële keuken is ruw en grof. Elk van de stijlen heeft zijn eigen voor- en nadelen en je kunt alleen de juiste stijl kiezen als je weet wat jij belangrijk vindt. Het is wel het best om te kiezen voor één stijl en je daaraan te houden, want een mengelmoes van stijlen wordt meestal niet als mooi en gezellig ervaren.

Extra gezelligheid met decoraties
Natuurlijk is de ideale woonkeuken niet alleen praktisch, maar ook gezellig. De finishing touch is daardoor erg belangrijk! Kies de juiste decoraties om alles gezellig te maken, maar pas ze aan aan je gezin. Zo is het niet handig om een grote bloemenvaas op tafel te zetten als je (kleine) kinderen hebt. Wat altijd goed werkt is een fruitschaal, zodat je meteen ook wordt uitgenodigd om een gezond en lekker tussendoortje te nemen.

Wil je echt een mooie, heerlijke woonkeuken creëren? Dan komt hier de allerbelangrijkste tip voor het laatst: wees je ervan bewust dat je keuken niet perfect hoeft te zijn. Sterker nog: de ideale woonkeuken is juíst niet perfect! Dat komt omdat de perfecte keuken, zoals je die ziet in de woonboeken, tijdschriften en folders, ofwel zijn gephotoshopt, ofwel niet in gebruik zijn. Een echte keuken waarin geleefd wordt, ziet er niet zo perfect uit. Die perfecte keuken ziet er wel uit als een plaatje, maar is gewoon niet realistisch en legt de lat voor gewone huishoudens veel te hoog. Maak het gewoon gezellig in je keuken - ook als dat betekent dat het er af en toe uitziet alsof er een bom is ontploft. Dát is de ideale woonkeuken!

Wonenonline