meestal een mooi ontworpen afzuigkap in rvs, aluminium of met glasaccenten, en tegenwoordig zelfs ook volledig in glas. Deze afzuigkappen kunnen als wandmodel of als eilandmodel worden geleverd. De laatste jaren is het zogenaamde hoofdvrije model een trend geworden. Het apparaat is schuin naar boven geplaatst waardoor de kans om je hoofd te stoten wordt verminderd.

de integrale afzuigkap:
deze modellen worden nagenoeg geheel weggewerkt achter de kasten en doen dus onzichtbaar hun werk. Van dit soort afzuigkappen zijn meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Soms als tussenunit, waarbij het naar voren te trekken deurpaneel als opvangscherm dient.

de vlakscherm afzuigkap:
een afzuigkap die voor een gedeelte is weggewerkt in de kasten en waarbij het scherm naar voren kan worden getrokken indien afzuiging gewenst is.

de werkbladafzuigkap:
een staand model die achter de kookplaat wordt gemonteerd, meestal voorzien van verlichting, die de kookdamp direct aanzuigt daar waar het ontstaat. Er bestaan modellen die tevens als afzetruimte kunnen worden gebruikt en ook in dit soort afzuigkappen is tegenwoordig een ruime keuze.

de downdraft afzuigkap:
vanuit de Verenigde Staten overgewaaid en op dit moment een zeer gewild apparaat. De afzuigkap is nagenoeg onzichtbaar in het werkblad achter de kookplaat gemonteerd en wanneer afzuiging gewenst is, komt het apparaat vanuit het werkblad zon 40 cm. omhoog en zuigt de kookdampen op perfecte wijze af. Het grote voordeel van dit soort systemen is, is dat de afzuigkap niet zichtbaar is als niet gekookt wordt en het biedt nog meer mogelijkheden aan het ontwerp van de keuken. Koken voor het raam, met uitzicht op de tuin, zonder dat de afzuigkap in de weg hangt is een veel toegepaste oplossing.

de plafondafzuigkap:
dit soort afzuigkappen worden in het plafond ingebouwd en ontnemen dus ook niet meer het vrije zicht naar de woon of eetkamer, c.q. de tuin. Plafond afzuig - kappen winnen in toenemende mate aan populariteit, maar er moet wel een kanttekening gemaakt worden m.b.t. de werking ervan. Deze afzuigkappen werken goed, maar zijn niet vergelijkbaar qua werking met de modellen die direct boven, c.q. direct achter de kookplaat worden geplaatst, zoals de werkblad- en downdraft modellen.

de inbouwunits:
deze afzuigkappen, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, worden in een bestaande schouw of kast geplaatst. De mooie antieke schouw in een boerderij bijvoorbeeld, wordt met een inbouwunit een heuse afzuigkap.

ALGEMEEN:
De technische mogelijkheden van alle aange - geven afzuigkappen gaat veel verder dan alleen een sterke ventilator. Er bestaan afzuigkappen die met een sensor de aan te zuigen damp berekenen en aan de hand daarvan de capaciteit van de ventilator regelt; een goede afzuigkap is voorzien van een naloop automaat, die ervoor zorgt dat na het koken de ventilator nog zon 15 minuten doorgaat en dan automatisch uitschakelt de verlichting van sommige modellen is dimbaar en LED verlichting wordt steeds meer toegepast. Bedenk dat een afzuigkap vaak ook als een irritant apparaat in de keuken wordt ervaren en dat dus een goede keuze vooraf heel belangrijk is. Bovendien moeten de technische mogelijk - heden ter plaatse van tevoren goed moet worden geanalyseerd.

Bron: vereniging comfortabel wonen

Wie kent het niet, nare kookluchtjes in huis. Net te laat, bedenk je vaak de afzuigkap aan te zetten. Met de nieuwste afzuigkappen loopt u dat risico een stuk minder. Die zijn zo uitdagend, zowel wat betreft vormgeving als techniek, dat u ze met plezier gebruikt en beslist niet vergeet.

Personal touch
De afzuigkap mag weer worden gezien. En terecht, want de modellen zijn wondermooi en vormen de finishing touch van uw keuken interieur. Professioneel ogende designmodellen van glas, roestvrij staal, of nog moderner: aluminium, zijn helmaal in. Ook een combinatie van de drie materialen kan. In de neutrale grijstint of juist kleurrijk. Maar wellicht heeft u een keuken met landelijke charme en vindt u een grote, houten schouw het summum. Of kiest u toch voor bijna weg in de vorm van een flinterdunne onderbouwversie of een kap van slechts enkele centimeters dik. Uw smaak bepaalt in belangrijke mate de uiteindelijke keuze. Technieken zoals tiptoetsen verhogen het bedieningsgemak en een designschouw met schuin geplaatste glazen draagplateaus houdt rekening met de ergonomie van lange mensen. Of wat dacht u van afstandsbediening? Klinkt misschien wat overdreven, maar bij een roestvrij stalen kap scheelt het u veel vingerafdrukken.

Wel zien, niet horen
Wist u dat een afzuigkap naast de wasem ook de verbrandingsvetten en -gassen die bij koken vrijkomen, wegzuigt? Reden te meer, hem aan te zetten. Dat kan tegenwoordig overigen steeds geruislozer. Wel zien, niet horen, is het motto van de moderne afzuigkap. Nog een voordeel van een afzuigkap: het verbetert uw zicht bij het koken. Vooral halogeenverlichting is hiervoor ideaal. Bij bepaalde modellen brengt dimlicht na gedane arbeid de sfeer en gezelligheid terug. Of u kiest voor een model waarbij de lichtintensiteit geleidelijk wordt in- en uitgeschakeld. Overigens worden ook de filters steeds ingenieuzer zodat het schoonmaken hiervan gewoon in de vaatwasser kan.

Innovatieve technieken
Via aanzuigopeningen, randafzuiging en automatische naventilatie wordt vrijwel alles afgevoerd. Sommige fabrikanten hebben zelfs een extra ventilator aan de voorzijde ingebouwd. Luchtjes kunnen niet meer ontsnappen. Vooral bij open keukens van belang. Ook zijn er kappen met een intensiefstand die na tien minuten automatisch terugschakelt. Handig bij het aanbraden van gerechten. Interval luchtreinigingssytemen schakelen de afzuigkap elk uur een paar minuten in. Resultaat: altijd schone lucht in uw keuken. Het nieuwste van het nieuwste is een sensorautomaat met dampherkenning die automatisch in- en uitschakelt en zorgt voor de meest optimale ventilatiestand. Via overzichtelijke displays wordt u tot slot geïnformeerd welke functie is ingesteld en hoe het staat met de verzadiging van uw vet - en actiefkoolstoffilter.

Typen
Ook afzuigkappen kennen inmiddels een diversiteit aan uitvoeringen. De schouwkap is eigenlijk de moderne variant van de vroegere schouw uit grootmoederstijd. Bevestigd aan de muur of los hangend boven een kookeiland. Ook bestaan er draaibare modellen die u boven meerdere kookzones kunt plaatsen. De integreerbare kappen worden tussen twee bovenkasten of tussen een muur en een kastje bevestigd. Tot slot zijn er de onderbouwafzuigkappen die onder een bovenkastje worden gemonteerd. Een ruimtebesparende en minder in het oog lopende oplossing. Het is verstandig u vooraf te laten informeren over de technische mogelijkheden in uw keuken. Die bepalen mede het systeem dat u kunt gebruiken: luchtafvoer of recirculatie. Luchtafvoer is het meest effectief omdat de stoffen via metaalfilters de buitenlucht ingaan en frisse lucht wordt aangezogen. Bij recirculatie reinigen actiefkoolstoffilters de lucht en blazen deze terug. Maar wat uw keuze ook wordt, een afzuigkap verhoogt uw kookplezier in dubbele betekenis.

Bosch brengt frisse lucht in de keuken met twee nieuwe schouwkappen. Met een strakke heldere vormgeving en een verfijnde techniek zorgen deze fraaie pottenkijkers voor een aangename atmosfeer tijdens het koken.

Kookeiland
De eilandschouwkap DIE945E is perfect voor de ruime open keuken met kookeiland. Want met zijn grote afzuigcapaciteit van 800 m3/h laat hij alle kookluchtjes binnen de kortste tijd uit huis verdwijnen. De schouwkap van fraai geborsteld roestvrij staal is 90 cm breed en daarmee geschikt voor boven alle kookplaten met dezelfde breedte. Uitgevoerd met comfortabele elektronische tiptoetsbediening en metalen vetfilters die zo de afwasautomaat in kunnen.

IJzersterk duo
De schouwkap DKE745K is van geborsteld roestvrij staal en 70 cm breed. Samen met de net zo brede gaskookplaat PCL755TNL een ijzersterk en veilig duo. De gaskookplaat heeft bijvoorbeeld een thermo-elektrische beveiliging. Dus geen vlam, dan ook geen gas. Primeur: extra veilig koken garandeert ook de unieke geintegreerde timer waarmee de kooktijd geprogrammeerd kan worden. Zodat de aardappels niet onopgemerkt te lang op het vuur blijven staan. Ook worden de branders automatisch uitgeschakeld na zes uur ononderbroken gebruik. Ondertussen zorgt de schouwkap met zijn krachtige vermogen van 800m3/h dat alle kookdampen in de keuken zo snel mogelijk verdwijnen.


Meer informatie:

Bosch inbouwapparaten: 0800-0710 (gratis)
www.bosch-huishoudelijke-apparaten.nl

Bron: Vereniging Confortabel wonen

Gaggenau introduceert een innovatie op het gebied van afzuigsystemen, die niet alleen efficiënt en praktisch is, maar ook zeer esthetisch. De AT400 randafzuiging onttrekt kookluchten waar ze ontstaan. Het systeem staat op het werkblad, is voorzien van geïntegreerde verlichting en kan gecombineerd worden met één of meer kookplaten. Het bovenblad kan gebruikt worden voor extra afzetruimte.

Met nare kookluchtjes in huis doe je niemand plezier. Zeker niet de visite die na het eten komt. Vaak te laat wordt bedacht de afzuigkap aan te zetten. Met de nieuwste afzuigkappen loopt u dat risico een stuk minder. Die zijn zo uitdagend - zowel wat betreft vormgeving als techniek -dat u ze met plezier gebruikt en beslist niet vergeet.

Personal touch
De afzuigkap mag weer worden gezien. En terecht, want de modellen zijn wondermooi en vormen de finishing touch van uw keukeninterieur. Professioneel ogende designmodellen van glas, roestvrij staal, of nog moderner: aluminium, zijn helmaal in. Ook een combinatie van de drie materialen kan. In de neutrale grijstint of juist kleurrijk. Maar wellicht heeft u een keuken met landelijke charme en vindt u een grote, houten schouw het summum. Of kiest u toch voor bijna weg in de vorm van een flinterdunne onderbouwversie of een kap van slechts enkele centimeters dik. Uw smaak bepaalt in belangrijke mate de uiteindelijke keuze. Technieken zoals tiptoetsen verhogen het bedieningsgemak en een designschouw met schuin geplaatste glazen draagplateaus houdt rekening met de ergonomie van lange mensen. Of wat dacht u van afstandsbediening? Klinkt misschien wat overdreven, maar bij een roestvrij stalen kap scheelt het u veel vingerafdrukken.

Wel zien, niet horen
Wist u dat een afzuigkap naast de wasem ook de verbrandingsvetten en -gassen die bij koken vrijkomen, wegzuigt? Reden te meer, hem aan te zetten. Dat kan tegenwoordig overigen steeds geruislozer. Wel zien, niet horen, is het motto van de moderne afzuigkap. Nog een voordeel van een afzuigkap: het verbetert uw zicht bij het koken. Vooral halogeenverlichting is hiervoor ideaal. Bij bepaalde modellen brengt dimlicht na gedane arbeid de sfeer en gezelligheid terug. Of u kiest voor een model waarbij de lichtintensiteit geleidelijk wordt in- en uitgeschakeld. Overigens worden ook de filters steeds ingenieuzer zodat het schoonmaken hiervan gewoon in de vaatwasser kan. N?g een belemmering minder.

Innovatieve technieken
Via aanzuigopeningen, randafzuiging en automatische na-ventilatie wordt vrijwel alles afgevoerd. Sommige fabrikanten hebben zelfs een extra ventilator aan de voorzijde ingebouwd. Luchtjes kunnen niet meer ontsnappen. Vooral bij open keukens van belang. Ook zijn er kappen met een intensief-stand die na tien minuten automatisch terugschakelt. Handig bij het aanbraden van gerechten. Interval luchtreinigingssytemen schakelen de afzuigkap elk uur een paar minuten in. Resultaat: altijd schone lucht in uw keuken. Het nieuwste van het nieuwste is een sensorautomaat met dampherkenning die automatisch in- en uitschakelt en zorgt voor de meest optimale ventilatiestand. Via overzichtelijke displays wordt u tot slot geïnformeerd welke functie is ingesteld en hoe het staat met de verzadiging van uw vet - en actiefkoolstoffilter.

Modellen
Ook afzuigkappen kennen inmiddels een diversiteit aan uitvoeringen.


De schouwkap wint op dit moment snel terrein.Uitgevoerd in roestvrij staal, aluminium of glas onderscheiden ze zich door allerlei technische snufjes, een grote afzuigcapaciteit, professionele uitvoering en de prachtigste designs. Bevestigd aan de muur of los hangend boven een kookeiland. Er is op dit moment zelfs een kap op de markt met een losse schacht en vijf los verkrijgbare glazen luifels, zodat u de mogelijkheid heeft om flexibel om te gaan met uw keukendesign

De integreerbare kappen worden tussen twee bovenkasten of tussen een muur en een kastje bevestigd.

Vlakschermkappen worden vrijwel helemaal in de bovenkastjes geïntegreerd Als de kap moet werken, trekt u een gedeelte van het dampscherm naar voren, waarbij zowel de motor als de verlichting automatisch wordt ingeschakeld.

Tot slot zijn er de onderbouwafzuigkappen die onder een bovenkastje worden gemonteerd. Een ruimtebesparende en minder in het oog springende oplossing.

Technische mogelijkheden
Het is verstandig u vooraf te laten informeren over de technische mogelijkheden in uw keuken. Die bepalen mede het systeem dat u kunt gebruiken: luchtafvoer, recirculatie of motorloos. Luchtafvoer is het meest effectief omdat de stoffen via metaalfilters de buitenlucht ingaan en frisse lucht wordt aangezogen. Let daarbij vooral op voldoende luchtcompensatie: wat u afvoert moet ook weer worden aangevoerd. Als u een open haard stookt en tegelijkertijd de afzuigkap op volle toeren laat draaien, is een roostertje in het kozijn zeker niet meer voldoende om de verbruikte lucht te compenseren. De meest voorkomende fout is dat de verschillende leveranciers wel kijken of er voldoende luchttoevoer aanwezig is voor het door hen geplaatste toestel, maar vergeten dat er vaak meerdere luchtverbruikende toestellen tegelijkertijd moeten kunnen werken.

Bij recirculatie reinigen actiefkoolstoffilters de lucht en blazen deze terug. De meeste afzuigkappen zijn tegenwoordig ook geschikt om als recirculatiekap te fungeren. Als uw huis is voorzien van een centraal afzuigsysteem, kan daarop meestal een motorloze wasemkap worden aangesloten.

Bron: Vereniging Confortabel wonen

De afzuigkap was vroeger vooral een storend element in de keuken. Die tijd ligt gelukkig ver achter ons. U kunt nu bijvoorbeeld kiezen voor een geïntegreerde onderbouwkap. Deze kap kan onder een kastje worden gemonteerd en is daardoor onzichtbaar. Pas als u gaat koken, trekt u de kap naar voren en zet u het apparaat in werking. Als u kiest voor een zichtbare afzuigkap, dan moet het juist een blikvanger in de keuken worden. En ook dat is met de designmodellen van tegenwoordig geen enkel probleem meer.

De keuken is - dankzij de opmars van de open keuken - steeds meer een volwaardig onderdeel van het huis geworden. Dat brengt met zich mee dat er meer aandacht wordt besteed aan vormgeving en design. En niet in de laatste plaats als het gaat om de afzuigkap. Niet vreemd natuurlijk. De afzuigkap is erg aanwezig, en dan kan het er beter maar goed uitzien. De wandschouwkappen (voor muurmontage) en de eilandschouwkappen (voor vrije montage boven een kookeiland) zijn tegenwoordig uitgevoerd in hoogwaardige designs. Er zijn zowel strakke als ronde modellen verkrijgbaar. Materialen die worden gebruikt zijn voornamelijk (gekleurd) glas, roestvrij staal, aluminium, of een combinatie daarvan. Er zijn ook modellen met melkglas waarachter neonverlichting zit verwerkt. Dat geeft een heel bijzonder effect. Natuurlijk staat een strakke design kap niet in een landelijke keuken. Maar ook daarvoor zijn talloze modellen verkrijgbaar.

Nieuw: afzuigkap in werkblad
Natuurlijk kunt u in plaats van voor opvallend ook voor onopvallend kiezen. We noemden net al de onderbouwkap, de kap die vrijwel geheel is in gebouwd. Als u gaat koken, trekt u het scherm naar voren. En met die beweging zet u meteen de afzuigkap in werking. Maar sinds kort is er nog een onopvallend model op de markt. En wel een hele bijzondere: een afzuigkap die is geintegreerd in het werkblad. Als u begint te koken komt de kap uit het blad te voorschijn en gaat zijn werk doen. Deze in het werkblad geintegreerde afzuigkap lijkt echt een trend te gaan worden.

Schoon, schoner, schoonst
Niet alleen het design is de afgelopen jaren aan vernieuwing onderhevig geweest, ook de techniek. Vergeet u regelmatig de vetfilters te reinigen? Er zijn nu modellen op de markt die op het display aangeven dat de vetfilters gereinigd moeten worden. De meeste filters gaan tegenwoordig overigens gewoon in de vaatwasser. Maar dat is niet alles. Er is nu ook een techniek ontwikkeld waarbij helemaal geen vetfilters meer worden gebruikt. De modellen met dit nieuwe systeem hebben desondanks een perfecte afzuiging van kookdamp en -vet. En ze zijn daarbij nog eens veel stiller.

Fluisterstil
Over stilte gesproken. Een stille afzuiging is geen onbelangrijk aspect, zeker niet als u een open keuken heeft. Moderne afzuigkappen zijn gemiddeld genomen veel stiller dan oudere exemplaren. Er zijn nu zelfs modellen te vinden die u gerust fluisterstil, kunt noemen. De nieuwe motortechniek heeft een hoger vermogen, maar een lager geluidsniveau. Dat wil zeggen dat de afzuigkap ondanks de rust niet aan zuigkracht inboet. Integendeel! Wilt u echt rust in de keuken? Dan kunt u kiezen voor een afzuigkap met een externe motor. De motor wordt dan niet in de keuken geplaatst, maar bijvoorbeeld op zolder, waardoor u nauwelijks nog iets hoort.

De afzuigkap denkt met u mee!
De afzuigkap is steeds gemakkelijker te bedienen. Modellen met zogenoemde tiptoetsen zijn al gewoon goed geworden. Later volgden de modellen met afstandsbediening. Die hebben inmiddels ook een hoge populariteit bereikt. Vooral voor rvs modellen is deze no touch techniek ideaal. U hoeft immers niet meer met uw handen aan de kap te komen en voorkomt daarmee hinderlijke vingerafdrukken. Nog handiger zijn de modellen die u niet meer hoeft te bedienen, maar die zichzelf aan of uit, harder of zachter zetten. Zo is er de sensorautomaat die kookdamp en kookvet herkent en dan automatisch aangaat. Als er bij het aanbraden van vlees plotseling meer vet vrijkomt, schakelt dit model vanzelf naar een intensievere stand, om dat na tien minuten ook weer automatisch terug te schakelen. Kortom, een apparaat die met u meedenkt. En in de keuken is alle hulp natuurlijk welkom!

Bron: Vereniging Confortabel wonen

De laatste trend in keukenventilatie komt van boven We voorzien onze keuken van steeds meer apparaten. Het traditionele fornuis heeft gezelschap gekregen van onder andere een stoomoven, een espressomachine en een kokend water kraan. Hierdoor wordt het vochtgehalte in de keuken aanzienlijk groter en worden meer vet en geurtjes door de keuken verspreid. De behoefte aan ruimtelijke ventilatie groeit (71% van het Nederlands publiek noemt afvoer van vocht/damp als een van de belangrijkste redenen om een afzuigkap aan te schaffen*). De laatste trend in keukenventilatie komt volgens Itho dan ook van boven. Met haar nieuwste inbouw- en plafondunits biedt Itho iets unieks; een bijna onzichtbaar keukenventilatiesysteem met een optimale afvoer van kook- en braaddampen.

Opvallend RVS en modern wit
Om met alle vocht- en geurbronnen in de keuken af te kunnen rekenen en optimale ruimtelijke ventilatie te kunnen bieden, heeft Itho de plafondinbouwunit Exclusive. Deze unit geeft de inrichting van de eigentijdse keuken meer mogelijkheden. Door de op afstand te monteren ventilator is de plafondunit gemakkelijk toepasbaar. Ook de bediening biedt veel gemak met de radiografische afstandsbediening of de geïntegreerde tiptoetsen. De Itho Exclusive is verkrijgbaar in opvallend RVS, maar ook in de moderne kleur wit. De dimbare verlichting is de finishing touch van deze blikvanger in de keuken.

Design en degelijkheid hand in hand
De iets kleinere, maar minstens zo stijlvolle inbouwunit Elegance is de ideale oplossing voor de meest moderne keuken. Deze inbouwunit van Itho is uitstekend in te bouwen in wandschouwen of in een op maat gemaakte schouw. Net als de Exclusive, kan de Elegance worden toegepast met ventilator op afstand, is hij voorzien van dimbare verlichting en is de unit gemakkelijk te bedienen met de radiografische afstandsbediening of geïntegreerde tiptoetsen. Bovendien is deze variant eveneens verkrijgbaar in RVS-uitvoering en in de kleur wit. Met de Elegance laat Itho zien dat design en degelijkheid prima samengaan.

Verkrijgbaarheid
Alle inbouw- en plafondunits van Itho zijn technisch betrouwbaar en doordacht. In het gebruik zijn ze zuinig en vriendelijk. De Exclusive en Elegance zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar bij ruim 1200 keukenspeciaalzaken. De prijzen variëren van  1.349,- euro tot  2.049,- euro (consumentenadviesprijs).

Zoals bekend is, mogen afzuigkappen met motor niet worden aangesloten op mechanische en warmte terugwin installaties. Oplossingen worden daarom gecreerd door motorloze afzuigkappen, of afzuigkappen met een "luchtgordijntje" toe te passen. Oplossingen waar de gebruiker in het algemeen niet tevreden over is.

Met de Berbel afzuigkappen is de meest ideale oplossing voor dit probleem binnen handbereik gekomen!

De Berbel afzuigtechniek is gebaseerd op een scheiding van vet en geur uit de kookdampen van 99%, een percentage wat ook werkelijk gerealiseerd wordt.

Omdat deze techniek er voor zorgt dat vet niet verder komt dan de opvangschaal, komt deze stof ook niet terecht in het afvoerkanaal. Dit betekent dat, indien gebruik wordt gemaakt van een Berbel afzuigkap met recirculatiefilter, het filter niet dicht kan slibben met kookvet en het filter dus een veel langere levensduur heeft dan een recirculatiefilter in de traditionele afzuigsystemen. Immers, het enige wat het recirculatiefilter doet, is de geur absorberen.

Berbel garandeert daarom ook een levensduur van het recirculatie filter van 1,5 tot 2 jaar.

Resumerend: toepassing van een Berbel afzuigkap biedt de gebruiker:


Een perfect werkende afzuigkap met motor, ondanks dat er een MV of WTW installatie in gebruik is

Vervanging van het recirculatiefilter pas na 1,5 tot 2 jaar

Een nagenoeg geluidloze werking van de afzuigkap, dankzij het Berbel principe

Afzuigkappen die optimaal presteren, tegen zeer lage geluidswaarden en een uiterst vriendelijk gebruiksgemak

De schaal openklappen, met een vochtige doek afnemen en de afzuigkap is schoon

Leverbaar als inbouw en als wand afzuigkap

Een Berbel afzuigkap is de ultieme oplossing om toegepast te worden in woningen waar sprake is van een MV of WTW.

Voor de consument die graag meer amusement aan informatie in de keuken wil, heeft Siemens een aantrekkelijke innovatie: de multiMedia-schouw. Deze nieuwe wandschouwkap zorgt niet alleen voor een optimaal klimaat in de keuken maar ook voor het nodige entertainment. Het afspelen van een dvd, genieten van je favoriete kookprogramma of het beluisteren van een nieuwe cd kan allemaal tijdens het koken.

De nieuwe multiMedia-schouw beschikt over 4 verschillende snelheden, waaronder een intensiefstand, die uitermate geschikt is bij volle benutting van de kookplaat. Terwijl de krachtige wandschouw haar werk doet en de wasem boven de kookplaat afzuigt, kan de consument TV kijken zonder daarvoor naar de woonkamer te moeten. Naast de mediafuncties TV, DVD, CD en teletekst met geheugenfuncties is het ook mogelijk om een personal computer of videocamera op de wandschouwkap aan te sluiten. Het 17 inch flatscreen TV-scherm zorgt bij iedere toepassing voor uitstekende weergave.

De multiMedia-schouw biedt sfeervol softlight met dimfunctie en is tijdens gebruik geruisarm. Wel zo handig als Jamie Oliver zijn laatste kookkunsten toelicht. Met de bijbehorende afstandsbediening schakelt de gebruiker eenvoudig over naar een ander programma. De handige beeld-in-beeld functie geeft zelfs de mogelijkheid je favoriete voetbalwedstrijd te volgen en tegelijkertijd recepten van een cd-rom af te lezen.