1887
Siemens afzuigkap
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 05-05-2017

Siemens introduceert nieuwe afzuigkappen: altijd een schone en frisse keuken

De consumentenbond heeft onlangs afzuigkappen getest. Twee modellen van Siemens -de LC98BA540* en de LI46631**- kwamen als beste uit test. De Consumentenbond prees vooral de geurverwijdering, vetverwijdering, gemakkelijke installatie en het geluid. Siemens zit niet stil als het gaat om de verdere ontwikkeling van afzuigkappen: het bedrijf introduceert een heel nieuwe lijn modellen, die nog verder afrekent met kookluchtjes, vet en geluid.

Fris de lente in
Bij koken komen kookdampen vrij, die voor een deel bestaan uit vet. Als deze vrij spel hebben, zorgen ze voor een vettige aanslag in de keuken. De afzuigkappen van Siemens maken gebruik van een van de beste filtersystemen ter wereld. Het effect van vetfilters wordt bepaald door de zogenoemde vetafscheidingsgraad: dit is het procentuele aandeel van het uit de kookdampen weggefilterde vet. Veel afzuigkappen halen niet eens de 70%, maar de vetfilters van Siemens realiseren een vetafscheidingsgraad van 80% tot 95%. Hierdoor blijft de lucht schoon en zijn keukenkastjes beschermd tegen vet en vervelende schimmels.

Exit geurtjes
De nieuwe afzuigkappen zijn uitgerust met zeer geavanceerde koolstoffilters, die korte metten maken met onaangename geurtjes in de keuken. De filters zijn zo krachtig, dat de lucht in de keuken altijd fris blijft, wat er ook op het menu staat. Met de CleanAir recirculatie module wordt zelfs een geurverminderingsgraad van 95% bereikt.

Rustpunt in de keuken
De keuken wordt steeds vaker gebruikt als woonkeuken of leefomgeving. Er wordt lekker gekookt en genoten. Een hard zoemende motor hoort daar niet bij. De afzuigkappen van Siemens behoren tot de stilste ter wereld. De nieuwe motoren bieden een maximaal afzuigvermogen, met een minimaal geluid. De lamellen van de motorventilator zijn bijvoorbeeld zo gevormd, dat ze zo goed als geen geluid produceren. En nieuwe fabricagetechnieken zorgen ervoor dat alle onderdelen van de afzuigkap uiterst nauwkeurig in elkaar passen, waardoor tijdens het gebruik geen trillingen en wrijvingen optreden.

Het oog wil ook wat
Een afzuigkap is een in het oog springend onderdeel in de keuken. De modellen van Siemens zijn niet alleen technische hoogstandjes, ook zijn ze een lust voor het oog. Er zijn vele varianten, van eilandschouwkappen en wandschouwkappen tot volledig integreerbare afzuigkappen en vlakschermkappen en ze zijn allemaal tot in de puntjes afgewerkt. Een van de design-highlights is de verlichting. De nieuwe afzuigkappen zijn uitgerust met de modernste en energiezuinige LED-verlichting. Met behulp van lenzen en diffusieplaten zijn verschillende verlichtingsvarianten mogelijk, die perfect van de sfeer en inrichting van de keuken passen.

Doe-het-zelf
Alle afzuigkappen zijn voorzien van het nieuwe EasyMounting monteersysteem. Hiermee kan de consument zelf heel eenvoudig de kap ophangen. De kap wordt in plaats van aan twee schroeven, aan 2 draaiknoppen opgehangen. Hiermee kan de montagehoek worden bijgesteld, zodat de kap kaarsrecht hangt. Hierbij maakt het niet uit als de boorgaatjes niet helemaal op een horizontale lijn liggen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide