1532
Keukenwerkbladen
Gepubliceerd: 28-08-2012 Laatste update: 25-04-2017

Sfeertrend Utility toont dat minimalistisch niet onpersoonlijk hoeft te zijn. Het Silestone® programma bevat veel grijstinten die aansluiten bij deze serene trend voor 2011. ¨

UTILITY, is een trend die is gesignaleerd voor 2011. Utility staat voor eenvoud en toegankelijkheid, een uitnodiging om te gebruiken. Producten met een lange levensduur, zonder opsmuk passen bij dit thema. Grijs en allerlei vergrijsde tinten sluiten perfect aan bij deze trend.

De wereldwijde financiële crisis, natuurrampen, een overvloed aan producten en informatie zijn dingen om over na te denken. Hierdoor staan mensen even stil en denken na over hun huidige levensstijl. Tegenwoordig bedenkt men bij het doen van een aankoop steeds vaker of het wel belangrijk en nodig is om het product aan te schaffen. Consumenten hebben genoeg van design omwille van het design. Gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en kwaliteit worden steeds belangrijker.

Bij het inrichten van een keuken of badkamer is het raadzaam om eveneens te kiezen voor producten die omwille van hun kleur, uitstraling en kwaliteit lang meegaan en staan voor tijdloos design.

Cosentino levert in haar Silestone® programma een aantal oppervlakken die aansluit op deze nieuwe interieurtrend. Dankzij het design en de functionele eigenschappen is dit product toepasbaar als: keukenwerkblad, badkameroppervlak, trap, vloer, scheidingspaneel, achter-wand, toonbank, vensterbank en andere interieurwerken. Silestone® is verkrijgbaar in meer dan 60 unieke kleuren en in drie afwerkingen: glanzend gepolijst, in een ledermatte leather look en in een rustieke volcano afwerking.

Silestone® bestaat voor meer dan 90 procent uit natuurlijk kwarts. Naast diamant, is dit een van de hardste mineralen die moeder natuur heeft voortgebracht. Aan het kwarts wordt een mix van hars- en kleurstoffen toegevoegd en eventueel aangevuld met stukjes glas of spiegel om een nog mooier effect te creëren. Hierdoor heeft Silestone® de hardheid en kristalachtige uitstraling van kwarts en beschikt het over eigenschappen die andere materialen overtreffen.

Eigenschappen & onderhoud
Silestone® is niet poreus, hierdoor weerstaat het de dagelijkse knoeipartijen met bijvoorbeeld koffie, olijfolie en citroen zonder dat hier speciaal onderhoud voor nodig is. Want vlekken trekken niet in het werkblad in. Dagelijks schoonmaken met een zachte doek en een sopje voldoet om het werkblad jaar in jaar uit als nieuw te houden. Normaal gebruik van bijvoorbeeld messen en scharen heeft geen enkele invloed op het werkblad. Deze eigenschappen maken van Silestone® een zeer hygiënisch materiaal dat uitermate geschikt is voor keukentoepassingen zoals keukenwerkbladen maar ook als achterwand en als vloertegel voor een harmonieus resultaat.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide