Als marktleider volgt Dekker Zevenhuizen de laatste trends en ontwikkelingen in de samenleving en speelt daarop in. Of liever nog: zet deze trends zelf. Met veertien nieuwe kleuren Toplaminaat® houdt Dekker zijn kleurenaanbod continu actueel. Het rijke kleurenpalet is namelijk wat het Toplaminaat®-blad zo aantrekkelijk maakt.

De hedendaagse keukenarchitectuur vraagt creatieve oplossingen om tot een perfecte persoonlijke keukeninrichting te komen. Een keuken bestaat niet alleen uit kastjes, grepen, apparatuur of werkbladen. Maar uit gevoel, voorkeuren en persoonlijke smaak. Voor een optimale kookbeleving is een uitgebalanceerde combinatie tussen praktische en ergonomische aspecten tegenover design, kleur en niet te vergeten sfeer essentieel. Cosentino® is wereldwijd marktleider op het gebied van de productie en distributie van Silestone® kwarts, een trendsettende oplossing voor keukenwerkbladen. Het keukenwerkblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken. Een goede keuze is daarom van groot belang. Silestone® is kras- en vlekbestendig, maar ook makkelijk in onderhoud. En uiteraard moet het mooi zijn, het werkblad is immers dé blikvanger van een nieuwe keuken. Een Silestone® werkblad combineert deze eigenschappen en staat voor eindeloos kookplezier. Het materiaal past zich aan de ruimte aan in plaats van andersom. Dit biedt oneindig veel mogelijkheden voor een persoonlijk ontwerp op maat.

Consumenten die een zeer exclusieve keuken willen, kunnen nu hun hart ophalen. SieMatic is er in geslaagd werkbladen te vervaardigen uit natuursteen uit de oertijd, met daarin fossielen van zeedieren die al 65.000.000 jaren geleden zijn uitgestorven. Door het zagen en polijsten van de steen komen de fossielen aan het licht. Hun aantal, soort en grootte verschilt per werkblad, want de natuur is grillig en verrast steeds weer, maar vaak zijn er honderden kleine, licht schitterende insluitsels te zien en tientallen grotere fossielen. Kortom, een uniek materiaal wat alleen maar in een speciale Afrikaanse steengroeve wordt gevonden.

Erbis CaesarStone® Portland en Ardennes brengen natuur en technologie samen Erbi introduceert de nieuwe kleuren Portland en Ardennes, een bijzondere combinatie van natuur en technologie. Door de robuuste en natuurlijke structuur wordt het werkblad van een exclusieve uitstraling voorzien. In combinatie met de unieke eigenschappen biedt CaesarStone® duurzaamheid in uw keuken. De wit/grijze Portland doet met zijn massieve uiterlijk en matte structuur denken aan beton, terwijl Ardennes met de middenglans uitstraling aan hardsteen refereert. Bijzonder is dat deze kleuren zowel in een klassiek als een modern interieur goed tot hun recht komen.

Sfeertrend Utility toont dat minimalistisch niet onpersoonlijk hoeft te zijn. Het Silestone® programma bevat veel grijstinten die aansluiten bij deze serene trend voor 2011. ¨

UTILITY, is een trend die is gesignaleerd voor 2011. Utility staat voor eenvoud en toegankelijkheid, een uitnodiging om te gebruiken. Producten met een lange levensduur, zonder opsmuk passen bij dit thema. Grijs en allerlei vergrijsde tinten sluiten perfect aan bij deze trend.

De wereldwijde financiële crisis, natuurrampen, een overvloed aan producten en informatie zijn dingen om over na te denken. Hierdoor staan mensen even stil en denken na over hun huidige levensstijl. Tegenwoordig bedenkt men bij het doen van een aankoop steeds vaker of het wel belangrijk en nodig is om het product aan te schaffen. Consumenten hebben genoeg van design omwille van het design. Gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en kwaliteit worden steeds belangrijker.

Bij het inrichten van een keuken of badkamer is het raadzaam om eveneens te kiezen voor producten die omwille van hun kleur, uitstraling en kwaliteit lang meegaan en staan voor tijdloos design.

Cosentino levert in haar Silestone® programma een aantal oppervlakken die aansluit op deze nieuwe interieurtrend. Dankzij het design en de functionele eigenschappen is dit product toepasbaar als: keukenwerkblad, badkameroppervlak, trap, vloer, scheidingspaneel, achter-wand, toonbank, vensterbank en andere interieurwerken. Silestone® is verkrijgbaar in meer dan 60 unieke kleuren en in drie afwerkingen: glanzend gepolijst, in een ledermatte leather look en in een rustieke volcano afwerking.

Silestone® bestaat voor meer dan 90 procent uit natuurlijk kwarts. Naast diamant, is dit een van de hardste mineralen die moeder natuur heeft voortgebracht. Aan het kwarts wordt een mix van hars- en kleurstoffen toegevoegd en eventueel aangevuld met stukjes glas of spiegel om een nog mooier effect te creëren. Hierdoor heeft Silestone® de hardheid en kristalachtige uitstraling van kwarts en beschikt het over eigenschappen die andere materialen overtreffen.

Eigenschappen & onderhoud
Silestone® is niet poreus, hierdoor weerstaat het de dagelijkse knoeipartijen met bijvoorbeeld koffie, olijfolie en citroen zonder dat hier speciaal onderhoud voor nodig is. Want vlekken trekken niet in het werkblad in. Dagelijks schoonmaken met een zachte doek en een sopje voldoet om het werkblad jaar in jaar uit als nieuw te houden. Normaal gebruik van bijvoorbeeld messen en scharen heeft geen enkele invloed op het werkblad. Deze eigenschappen maken van Silestone® een zeer hygiënisch materiaal dat uitermate geschikt is voor keukentoepassingen zoals keukenwerkbladen maar ook als achterwand en als vloertegel voor een harmonieus resultaat.

Was het kunststof blad in het verleden vooral praktisch en gunstig geprijsd, vandaag de dag is het puur design. Door verbeterde technieken, maar vooral dankzij de randlijst. Een speciale randafwerking kan het Toplaminaat ®-blad een heel andere uitstraling geven. Robuust, stijlvol, trendy, strak: met een luxe randlijst creëert u de sfeer. Daarom heeft Dekker van meet af aan veel aandacht geschonken aan zijn collectie randlijsten. Zo was Dekker de eerste leverancier die alle ABS-lijsten in dezelfde kleur als het bladoppervlak aanbood.

Waar laat u uw keukengerei als u een kookeiland heeft? Dekker komt met het antwoord: in een EasyRack.

Silestone ®, wereldleider in kwartsoppervlakken, lanceert de nieuwe Silestone ® kleur Arden Blue. Door de combinatie van aderen en korrels van verschillende groottes doet deze kleur zeer realistisch aan en heeft het een mooie diepte. Deze warme kleur laat zich gemakkelijk combineren met andere materialen en biedt inspiratie voor diverse binnentoepassingen.

Wereldleider op het gebied van de productie en distributie van kwartsoppervlakken, natuursteen en gerecyclede oppervlakken, presenteert met de nebula serie alle ingrediënten voor een frisse zomerse keukenlook.

De Silestone ® Nebula collectie biedt inspiratie voor iedereen. De kleurendiversiteit, duurzaamheid en de grote toepasbaarheid van Silestone ® Nebula zorgen dat het geïntegreerd kan worden in de meest uiteenlopende woonstijlen en ontwerpen. Verder laat Silestone ® zich gemakkelijk combineren met andere materialen zoals hout, glas, rvs, enzovoorts.

Alle Silestone ® Nebula kleuren (Lyra, Lagoon, Altair, Doradus, Cygnus, en Merope) zijn beschikbaar in een gepolijste variant en een matte leather- ­ afwerking. De bladen zijn verkrijgbaar in diverse formaten ook extra large formaat (+/- ­  325x159cm). Silestone ® geeft 10 jaar garantie op het materiaal voor keukenwerkbladen.

Over Silestone ® by Cosentino Silestone ® by Cosentino, het leidende merk in kwartsoppervlakken, bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts. Dit hoogwaardige materiaal is zeer bestand tegen vlekken, stoten en krassen en heeft een lage vochtabsorptiegraad. Het heeft ook een exclusieve bacteriestatische eigenschap, verschillende productgaranties en certificaten en wordt geleverd met het hoogste niveau aan service, kwaliteit en verantwoordelijkheid van de Cosentino Groep. Silestone ® is beschikbaar in meer dan 60 kleuren, drie afwerkingen en verschillende formaten. Dankzij deze speciale eigenschappen zijn Silestone ® oppervlakken zeer geschikt voor keukens, badkamers en andere veeleisende ruimtes zoals laboratoria, ziekenhuizen, hotels, restaurants en dergelijke.

Silestone ® is terug te vinden in enkele van de meest unieke gebouwen ter wereld, zoals het hotel Burj Al Arab in Dubaï, het Wembley stadion in Londen, de Agbar Toren in Barcelona en het vlaggenschip van Telefonica in Madrid. Als pionier op het gebied van kwartsoppervlakken heeft Silestone ® gezorgd voor een revolutie in de internationale steenindustrie met een niet te stoppen groei waarmee het is uitgegroeid tot een wereldweid toonaangevend merk. Tegenwoordig wordt in één op de vier keukens in Spanje gebruik gemaakt van Silestone ®. In de Verenigde Staten vertegenwoordigt het marktaandeel van Silestone ® 75% van alle kwartsoppervlakken en 7% van alle keukenwerkbladen. Silestone ® was het eerste Spaanse merk dat reclame voerde tijdens het grootste sportevenement ter wereld: de Amerikaanse Super Bowl. Begin 2008 werd Silestone ® de persoonlijke sponsor van tweevoudig wereldkampioen F1 Fernando Alonso. Het merk werkt ook samen met de Houston Rockets van de NBA.