10
ma, aug

Erbi heeft op de MOW september 2007, een grote internationale keukenbeurs, haar innovatiekracht en de dynamiek van de onderneming wederom laten blijken. Voor de nieuwe collectie 2008 introduceert Erbi een nieuw materiaal: ArtTex.

Wat nog maar enkele jaren geleden gepresenteerd werd in de Slimste Woning van Nederland, wordt nu al bereikbaar voor iedereen: een keukenblad met een geïntegreerd computerscherm en toetsenbord. Multimedia in de keuken, zo onderstreepte ook de IMM 2008 in Keulen, wordt de norm. Dekker speelt hierop in door een multimedia-oplossing voor de keuken op de markt te brengen: een Toplaminaat®-keukenblad waarin stijlvol een computer en toetsenbord zijn geïntegreerd. Deze multimediale toepassing is hittebestendig, waterdicht, krasvast én volledig vlak ingebouwd. De computer zelf kan netjes worden weggewerkt in een werkbladlade.

Een van de nieuwste ontwikkelingen in de keuken is het keramische werkblad. Met zijn egaal getinte of met een patroon uitgevoerde, 100 % kleurvaste oppervlak kan het keramisch keukenblad uw keuken vele gezichten geven. Het laat zich uitstekend combineren met de achterwand en de randafwerking, maar ook met bijvoorbeeld roestvrijstaal.

Een keramisch keukenblad is zeer gebruiksvriendelijk. Het is zo hittebestendig dat schalen uit de oven er direct opgezet kunnen worden en een beschermingsplaat voor de achterwand overbodig is. Het is harder dan graniet en dus zeer krasbestendig. Verder is het materiaal watervast, vlekbestendig, hygienisch en onderhoudsarm.

Bij normale verontreiniging hoeft u het blad slechts af te nemen met een natte doek. Vlekken kunt u met een sopje of Jif verwijderen en kalkplekken kunt u behandelen met natuurazijn. Gebruik echter nooit harde schuurmiddelen, zuren of agressieve chemische producten. Dat soort middelen moet u bij morsen direct verwijderen om onherstelbare schade te voorkomen.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

U kiest voor een keuken met een strak Italiaans design? Of droomt u van de warme aardetinten van Toscane? Dan is CeraNuovo beslist iets voor u. CeraNuovo is een NIEUW werkblad voor de Nederlandse keuken. Dit uit Italie afkomstige, keramische blad is in tegenstelling tot alle andere natuurlijke materialen volkomen egaal van kleur, waardoor het een onvergelijkbare uitstraling heeft. Dat het ook nog eens een van de meest gebruiksvriendelijke bladen is, is mooi meegenomen!

Met zijn egaal getinte, 100% kleurvaste oppervlak kan het CeraNuovo-blad de keuken vele gezichten geven en voor even verrassende als esthetische effecten zorgen, doordat het zich goed laat combineren: met de achterwand en de randafwerking, maar ook met andere materialen zoals r.v.s. Voor een extra robuust uiterlijk kunt u het blad nog laten opdikken naar 6, 8 of 10 cm.

Uiterst gebruiksvriendelijk
CeraNuovoheeft echter niet alleen allure door zijn unieke, warme en koelere Uni-kleuren, maar is volgens het TNO-rapport ook nog eens z? hittebestendig dat schalen uit de oven er rechtstreeks op kunnen worden gezet en een beschermingsplaat voor de achterwand overbodig is. Bovendien is het bijzonder krasbestendig: waar graniet gemiddeld een hardheid heeft van 6,8 op de schaal van Mohs, heeft CeraNuovo een hardheid van 8. Verder is CeraNuovo watervast, vlekbestendig, hygienisch en onderhoudsarm. Dankzij deze eigenschappen behoort dit nieuwe keukenblad tot de top van gebruiksvriendelijke werkbladen.

De absolute top in design keukenbladen is een blad van gehard veiligheidsglas. Naast hoge scores op het gebied van design, slijtvastheid en kleurkeuze, blinken glazen werkbladen ook uit in praktisch gemak. Ze zijn volledig porienvrij, hygienisch en eenvoudig te reinigen. Voor het oppervlak kan een keuze worden gemaakt uit mat, glanzend of satijn.

Er zijn glazen bladen verkrijgbaar in verschillende diktes, waarvan de bovenzijde geetst is en de onderzijde is voorzien van een coating. Hierdoor zijn krassen minder zichtbaar. De randen van deze bladen zijn fraai gepolijst.

Ook zijn er glazen bladen die op een watervaste onderconstructie worden gelijmd. Deze bladen kunnen worden voorzien van luxe designranden in bijvoorbeeld aluminium, edelstaal, glas of hout.
De bovenkant van het blad kan volledig vlak worden afgewerkt door het toepassen van geintegreerde spoelunits, kookplaten en afvalsystemen. Ook onderbouw van spoelunit en afvalsysteem is uiteraard mogelijk.

Door speciale lijmtechnieken is het mogelijk om met glas nagenoeg elke persoonlijke wens in te vullen. Hef-, schuif- en draaideuren, achterwanden, nissen, tafelbladen, ladekasten en fronten, vensterbanken, werkelijk alles is mogelijk. Glas is verkrijgbaar in nagenoeg alle kleuren. De maximale standaardafmeting is 400 x 180 cm.

Glazen keukenbladen met een abstracte bloemenstructuur
Onder de naam "Fiori" (Italiaans voor bloem) zijn sinds kort glazen werkbladen verkrijgbaar met een abstracte bloemenstructuur. Deze bladen vallen op door hun structuur en decor en het opvallende spel van matte en glanzende oppervlakken. Er zijn vier uitvoeringen: Fiori Caffe, Fiori Cristallo, Fiori Bianco en Fiori Chocalate. Via uw keukenvakhandel kunnen ze op maat worden besteld.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Cosmoglass is samengesteld uit mozaïek van glas waaraan hars en andere stoffen worden toegevoegd. Het is bijzonder sprankelend en als keukenblad of achterwand uitstekend te combineren met andere materialen.

Het is verkrijgbaar tot een maximale lengte van 300 cm, een maximale breedte van 120 cm en van 3 tot 10 cm dik. De randafwerking is recht en strak. Het oppervlak is mooi glanzend.

Voor spoelbakken kunt u kiezen uit roetsvrijstaal (zowel geïntegreerd als onderbouw), steen of een tegelspoelbak. Het dagelijks onderhoud kan gebeuren met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Aanrechtblad Corian Corian bestaat uit gezuiverde bauxiet en acrylmethyl-metacylaat. De fabricage van Corian is een vloeibaar procédé. Het kan dus in allerlei vormen worden gegoten. Zo kunnen er bijvoorbeeld ook spoelbakken van worden gemaakt.

Corian is een heel bijzonder materiaal. Het laat zich bewerken als hardhout en kan nagenoeg onzichtbaar worden verlijmd met vloeibare Corian. Het is bovendien thermisch te vervormen. Door deze eigenschappen kunnen niet alleen de spoelbak en het werkblad, maar ook wandplaten en vensterbanken tot een bijna naadloos geheel worden verlijmd.

Corian heeft voor toepassingen in de keuken ideale eigenschappen. Het is watervast, niet poreus en uiterst hygiënisch. Het is een schuurbaar materiaal waardoor eventuele krasjes en hardnekkige vlekken makkelijk kunnen worden weggewerkt. Het is bovendien goed bestand tegen de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen. Gebruik wel altijd een snijplank en voor hete pannen een onderzetter.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Composiet is een machinaal vervaardigde steensoort die voor 95 % bestaat uit fijne, in de natuur voorkomende kwartskorrels en voor de resterende 5 % uit bindmiddel.

Samen met de gewenste kleurcomponent ontstaat daardoor een zeer hard materiaal dat bijzonder geschikt is voor keukenbladen. Het is kras- en stootvast, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Composiet keukenbladen zijn verkrijgbaar in zowel glanzende als matte kleuren. Op het oppervlak van de kleuren met een matte finish zijn vingerafdrukken en vet eerder zichtbaar dan op de glanzende uitvoeringen. De matte kleuren met een leerachtig uiterlijk zijn momenteel erg gewild. Het enigszins bobbelige oppervlak daarvan is niet alleen heel mooi, maar ook gemakkelijk in onderhoud. . In composietsteen kunnen vlekken nooit intrekken, omdat het zowel in de glanzende als in de matte uitvoeringen om een gesloten materiaal gaat.

Het dagelijks onderhoud van een composiet kan gebeuren met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen, zoals allesreinigers. Hardnekkige vlekken kunnen met een vloeibaar schuurmiddel en een schuursponsje verwijderd worden. Het vetvrij maken gaat uitstekend met bijvoorbeeld Glassex. Kalkvlekken verwijdert u het beste met schoonmaakazijn of Antikal.

Snij of hak nooit direct op het blad. Het is slecht voor uw messen. Gebruik altijd een snijplank en zet hete pannen altijd op een onderzetter om een "thermoshock"te voorkomen.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Als u een landelijke keuken wilt, is terrazzo hét materiaal voor uw keukenblad. Het materiaal straalt niet alleen de sfeer uit van grootmoeders tijd, maar het bezit ook dezelfde ouderwetse degelijkheid. Zo duurzaam zelfs dat u er een levenlang plezier van heeft.

Terrazzo is een verzamelnaam voor een mengsel van beton en marmerkorrels. Het kan precies op maat in nagenoeg elke vorm worden gegoten. Na het drogingsproces wordt het blad geslepen en geïmpregneerd. Het is standaard verkrijgbaar in een aantal actuele kleuren, maar op aanvraag zijn ook veel andere kleuren mogelijk. De standaarddikte is 4 cm. Dit kan desgewenst worden opgedikt tot 8 cm.

Voor het dagelijks onderhoud hoeft u het blad slechts af te nemen met water en zachte zeep. Om het blad lang mooi te houden, dient u het zo nu en dan te behandelen met een speciale terrazzo-polish. Gebruik bij hete voorwerpen altijd een onderzetter. Snijden en hakken dient altijd op een snijplank te gebeuren. Dat is beter voor zowel uw blad als het mes.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen