10
ma, aug

Met een keukenblad van graniet haalt u de natuur in huis. Graniet wordt op verschillende plaatsen in de wereld gewonnen in een grote variatie aan soorten. Daarom heeft elke plaat graniet zijn eigen uiterlijk en is geen keukenblad qua structuur en kleur gelijk. Graniet is zeer hard en daardoor in hoge mate kras- en stootvast.

Granieten werkbladen kunnen worden uitgevoerd met een gepolijst (hoogglans), gezoet (matglans) of gebrand (antiek) oppervlak. De meeste soorten zijn enigszins poreus, waardoor vlekvorming na verloop van tijd niet helemaal uitgesloten is. Een granieten keukenblad moet dan ook regelmatig behandeld worden met een speciale polish om te voorkomen dat er vlekken intrekken en om ervoor te zorgen dat het oppervlak mooi glanzend blijft.

Schoonmaken is simpel: neem uw keukenblad dagelijks af met een vochtige doek. Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen. Agressieve stoffen moeten onmiddellijk worden weggespoeld zodra ze op het blad terecht komen.

Graniet is verkrijgbaar in vele kleuren en met diverse randafwerkingen, zowel in vlakke uitvoering als met een waterkering.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Het slechts 12 mm dikke volkern keukenblad is qua samenstelling en opbouw gelijk aan de laminaatlaag van een Toplaminaat keukenblad. Het wordt vooral toegepast waar dunnere bladen gewenst zijn. Maar ondanks de stijlvolle, geringe dikte is een volkern keukenblad toch bijzonder solide. Het is hard, compact, stootvast en net zo kras- en slijtvast als Toplaminaat.

Volkern keukenbladen zijn in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar in 12 en 32 mm dikte. Beide diktes worden ook geleverd met een aluminium wapening in de kern.

Volkern keukenbladen kunnen bovendien door een speciale V-groove techniek opgedikt worden, waardoor bij voorbeeld een fraaie massief ogende rand van wel 8 cm dik mogelijk is.

Omdat een volkern keukenblad niet poreus is, is het vlekbestendig en eenvoudig te reinigen. Dagelijks afnemen met een vochtige doek en uw keukenblad blijft als nieuw. Hardnekkige vlekken en aangekoekt vuil kunt u eenvoudig verwijderen met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Inspelend op de huidige woontrend waarin verschillende ruimten in elkaar worden geïntegreerd, introduceert Erbi een speciaal programma van kwalitatief hoogwaardige keukenbladen en achterwanden die opvallen door een heel bijzondere structuur. Het betreft hier de nieuwe Design Collectie van Erbi.

Innovatie staat hoog in het vaandel bij de Nederlandse keukenbladenproducent en leverancier Erbi. Om in te spelen op de huidige interieurtrends is het keukenblad met de kenmerkende zwarte kern vernieuwd. Erbi heeft daarbij niet alleen het assortiment op diverse punten aangepast, ook gaat de collectie verder onder de naam Top Core.

Het eeuwenoude lavagesteente uit het Massif Central vormt de basis voor Lavastone, een absoluut uniek materiaal voor keukenbladen.Nadat het plaatmateriaal op dikte is gebracht, wordt een glazuurlaag aangebracht en onder zeer hoge temperatuur gebakken. Datzelfde gebeurt vervolgens ook met een glazuur-kleurlaag. Kleine pigmentvlekjes en een craquelé-effect, dat na de eerste glazuurlaag ontstaat, maken het blad bijzonder chique en levendig.

Lavastone is verkrijgbaar in een maximaal formaat van 240 x 120 x 3 cm. Eén van de unieke mogelijkheden is dat iedere gewenste (effen) kleur mogelijk is. Een stukje gordijnstof, een wandtegel of een RAL-kleur, alles kan als voorbeeld dienen om de gewenste kleur te bereiken. Lavastone heeft geen onderhoud nodig. U kunt uw keukenblad simpel met een vochtige doek afnemen en het blijft als nieuw.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Geen enkel ander keukenblad oogt zo robuust en solide als een betonnen werkblad. Of een betonnen spoelbak in combinatie met een massief houten of composiet werkblad! Deze massieve blikvanger past door zijn koele, strakke uiterlijk in vrijwel elk designontwerp.

Omdat het keukenblad van echt gewapend beton wordt gemaakt, vertoont het ook alle natuurlijke kenmerken daarvan, inclusief de verschillen in kleur en structuur.

Keukenbladen van beton zijn hard, warmtebestendig en milieuvriendelijk.

Het dagelijks onderhoud kan gebeuren met een vochtige doek of een sopje. Beton blijft, ook na behandeling met bijenwas, gevoelig voor vlekken. Het is daarom aan te raden om vlekken van thee en wijn etc. direct met schoon water te verwijderen. Gebruik ook altijd een snijplank, want beton kan snel krassen.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Erbi introduceert een innovatie: Sublimo® een individueel stenen werkblad. Sublimo® bestaat uit CaesarStone®, een composietsteen, voorzien van een onuitwisbare full color print in het oppervlak. Deze print kan een persoonlijk ontwerp zijn waardoor er talloze mogelijkheden zijn. Het werkblad verkrijgt een unieke uitstraling wat met een normaal productieproces niet te bereiken is. Een ander groot voordeel is de royale maximale afmeting van een deel steen van 3 meter bij 1.4 meter.

De naam is afgeleid van de toegepaste druktechniek, genaamd sublimatie. Sublimatie-inkten hebben bepaalde eigenschappen die ervoor zorgen dat bij verhitting de inkt zich kan verbinden met het oppervlak. Sublimo® heeft hierdoor dezelfde eigenschappen als CaesarStone®: slijtvast, bijzonder hard (7 op de schaal van Mohs), niet poreus, hittebestendig, uiterst hygiënisch, kras- en stootvast.

Met deze innovatie kan Erbi snel en flexibel inspelen op huidige en toekomstige trends. Een voorbeeld is de Delfts Blauwe-trend die reeds vertaald is naar het decor Old Dutch. Andere voorbeelden zijn: Mikado: een warme grijstint fungeert als decor voor de donkergrijze mikado staafjes. Een moderne speelse print die warmte uitstraalt. Jungle: de koele combinatie van lichte en donkere grijstinten en de subtiel getekende takjes maken dit werkblad heel speciaal. Botania: een tikkeltje romantiek met een fraai kleurenspel in kiezel en kei kleuren.

Bovendien is het mogelijk via deze techniek CaesarStone® van een eigen ontwerp te voorzien. Een keukenblad met hetzelfde patroon als het behang van de ruimte. Een receptieblad van een hotel met een bedrijfslogo. De spreektafel bij een fotograaf met daarin een productfoto. Een vloer in een bedrijfshal voorzien van de bedrijfsslogan. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de velen toepassingsmogelijkheden.

Erbi is een innovatieve keukenbladenleverancier die constant op zoek is naar nieuwe materialen en toepassingen die onderscheidend zijn in eigenschappen en uitstraling. Om aan te sluiten op de nieuwe trends op het gebied van wonen heeft Erbi onlangs een aantal innovaties op de markt geïntroduceerd. Op de belangrijkste internationale keukenbeurs, de MOW 2006, toonde Erbi haar noviteiten in het thema Nieuw Klassiek passend bij de woontrends voor 2007.

Toplaminaat is een geregistreerd handelsmerk van de Stichting Platform Keukenwerkbladen en alleen deelnemers in deze stichting mogen de naam gebruiken. Een keukenblad van Toplaminaat heeft een ondergrond (veelal van watervast verlijmd multiplex) met daarop een harde toplaag van HPL (High Pressure Laminate).

Toplaminaat keukenbladen zijn glad van oppervlak en niet poreus. Ze zijn daardoor hygiënisch en makkelijk schoon te houden. Toplaminaat is verkrijgbaar in zeer veel kleuren en dessins en kan daardoor uitstekend worden afgestemd op de kleuren van uw keuken.

Naast de grote keuze in kleuren kunt u uw keukenblad een persoonlijk tintje geven door de vele mogelijkheden voor randafwerking. U kunt daarvoor bijvoorbeeld kiezen uit aluminium, roestvrijstaal, massief hout, kunststof of combinaties daarvan. Een aantal uitvoeringen is ook leverbaar met een waterkering.

Een keukenblad van Toplaminaat heeft een prachtige uitstraling, is prettig in het gebruik en heeft een bijzonder gunstige verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zeker met een speciale randlijst krijgt u een keukenblad van heel betaalbaar design!

Plaats nooit hete voorwerpen, zoals pannen, direct op het blad. Gebruik ook altijd een snijplank als u iets wilt snijden of hakken.

Dagelijks afnemen met een vochtige doek en uw Toplaminaat keukenblad blijft als nieuw. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met de gebruikelijke zachte, niet schurende, huishoudmiddelen.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen