1951
Stylen met sterren

Geen plant die in december zo vertrouwd aanvoelt als de kerstster. Traditiegetrouw zetten veel mensen ‘m al vanaf november in huis. Saai? Wel nee, want met een frisse styling verovert de kerstster juist elk jaar opnieuw ieders hart. Ben je een liefhebber van bijvoorbeeld urban jungle of maak je het liever extra persoonlijk met je eigen creativiteit? Stylen doe je met sterren!


Mix & Match

Kerststerren kunnen prima gecombineerd worden met andere kamerplanten. Zet ze bijvoorbeeld in een stellingkast en creëer je eigen urban jungle. Voor een rustige en moderne sfeer zet je kerststerren in grote witte potten. Maar wees dit jaar ook eens creatief en maak je eigen plantenpot. Bijvoorbeeld van conservenblikken. Met een paar gaatjes in de zijkant en een stuk touw maak je eenvoudig je eigen ‘sterrenhanger’. Ook leuk: een schaal met een mix van verschillende kleuren door elkaar.

stylen-met-sterren-2017-002.jpg

Familieplant
De kerstster komt van oorsprong uit Mexico. De botanische naam, Poinsettia, dankt de plant aan zijn ontdekker Joel Poinsett. Hij was het ook die aan het begin van de 19e eeuw begon met het verrassen van familie en vrienden met kerststerren. In Amerika is de sterfdag van Joel Poinsett, 12 december, zelfs uitgeroepen tot Poinsettia Day. Familie, vrienden, buren en collega’s geven elkaar op die dag een Poinsettia cadeau. Ook in Europa heeft de plant een verbindend effect op mensen en wordt Kerststerrendag steeds populairder.

stylen-met-sterren-2017-003.jpg

Kleurrijke gast
De meeste mensen kennen de rode of witte kerstster, maar ze zijn er ook in verrassende kleuren als zalm, limegroen, roze en paars. Het zijn overigens niet de bloemen die kleur geven, maar het schutblad. De minuscule bloempjes zitten in het hart van de bladeren. Om ze te zien, moet je wel goed kijken. Extra verrassend zijn kerststerren met een stammetje, in mini-formaat of als snijbloem. Vraag ernaar bij bloemist, tuincentrum of supermarkt.

stylen-met-sterren-2017-004.jpg

Verzorging
De kerstster is een makkelijke plant die de hele winter doorbloeit. De belangrijkste tips:
- Geef regelmatig water. Voelt de potgrond lichtvochtig aan, dan is dat voldoende.
- Zet de plant op een lichte plek.
- Vermijd tocht of een zeer warme plek (bijvoorbeeld pal naast de kachel of open haard)

Kerststerren zijn verkrijgbaar vanaf begin november. Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.kerstster.info

stylen-met-sterren-2017-005.jpg

stylen-met-sterren-2017-009.jpg

stylen-met-sterren-2017-0010.jpg

stylen-met-sterren-2017-0011.jpg

stylen-met-sterren-2017-0012.jpg

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners