34767
Kerst met een hoofdletter K: Intratuin Kersttrends 2019
Gepubliceerd: 16-10-2019

Kerst anno 2019 is meer dan een kerstboom in huis halen, véél meer. We laten de ratjetoe van kerstballen, tafellinnen en bontgekleurd kerstservies achter ons. Deze kerst gaan we all out. Nogal wiedes denken de echte kerstfanaten nu, maar ook voor de rest van ons nuchtere kikkerland is het de hoogste tijd om onze kerstversiering naar een hoger niveau te tillen.

 

Aankomende winter dompelen we alle hoeken en gaten van onze stads-, buiten- of huurwoning onder in de kerstsferen. Van de woonkamer tot de keuken, het terras en zelfs de slaapkamer. Meer is niet altijd beter? Echt wel. Om alvast te kunnen dagdromen over jouw aankomende home make-over, presenteert Intratuin vandaag het kersttrendrapport 2019. Wat voor soort boom kies jij? En ga je voor een Golden glow, Shades of glamour, Mystic nature of Winter picnic?  Er is dit jaar voor iedere kerstaanbidder wat wils. 

inspiratiebrochures1.png


Winterse styleguide

Kerstbomen en de bijkomende versiering komen in alle soorten, maten en kleuren. Een ratjetoe van kerstballen, tafellinnen en bontgekleurd kerstservies kan zo z’n charme hebben, maar een gefinetunede styling is natuurlijk het allerleukst. Voor iedereen die door de (verschillende!) kerstbomen het bos niet meer ziet, presenteert Intratuin het door trendexperts samengestelde kersttrendrapport 2019. Marjolein Koster, Category Manager Intratuin: ‘De trends zijn niet alleen van toepassing op de boom, maar kunnen worden doorgevoerd in de aankleding van alle ruimtes in huis en natuurlijk de tafelaankleding. We toveren dit jaar echt álles om in kerstsferen. We proberen hierin esthetiek en ethiek naast elkaar te laten bestaan. Je kunt bijvoorbeeld heel tof jouw favoriete items uit de oude doos combineren met accessoires van dit seizoen.” Nieuwgierig? Hier volgt een overzicht zodat je alvast he-le-maal in de winterse feestsferen kunt komen.

Golden_Glow_Intratuin_fotocredits_Louis_Lemaire_04.jpg

Kersttrend 1: Codewoord goud

Liefhebbers van een touch of gold zitten goed bij de eerste kersttrend: Golden glow. Deze trend combineert okergele of amberkleurige accessoires met opvallende, gouden en retro items als bijvoorbeeld gele, glazen flessen, gouden servetringen en een gouden varentak. Om de warmte van Golden glow goed tot zijn recht te doen komen kun je binnenshuis spelen met een mix van kunst- en kaarslicht. De Golden glow kerstboom wordt rijkelijk gevuld met gouden ballen en fonkelende dennenappeltjes afgewisseld met luxe velours ballen in okertinten en amber. Eén van de tips om een op goud geïnspireerde winterwoning helemaal af te maken, is het toevoegen van een boeket van Kornoelje takken en Spider chrysanten of wat warmoranje sierpompoenen. De ultieme kerstboom bij Golden glow? Een kokervormige Japanse ceder met zachte naalden.

Shades_of_Glamour_Intratuin_fotocredits_Louis_Lemaire_06.jpg

Kersttrend 2: Glamour galore

Niet vies van een vleugje glamour? Dan kun je deze winter los met Shades of glamour. Voor deze trend lieten de trendexperts zich inspireren door het Londense Sketch: chic met een toefje art deco. Zachte materialen, soft neon en ronde vormen in de tinten wolkenwit, donkerroze, ossenbloedrood en pioen roze staan centraal. Een uitbundige kerstballencombinatie tooit de de chique Kaukasische spar en voor de echte diva’s kan een roze, glitter notenkraker op de bijzettafel niet ontbreken. Ga op de feestelijk gedekte tafel voor krakend wit gecombineerd met roze tonen en een donkerrode tafelloper in velours.

Mystic_Nature_Intratuin_fotocredits_Louis_Lemaire_35.jpg

Kersttrend 3: Winters schoon

Het ongerepte, pure Scandinavië met haar noorderlicht en prachtige natuur, maar dan bij jou thuis. De Mystic nature trend is stoer en aards en wordt gekenmerkt door robuuste materialen zoals steen, hout, denim en kurk in combinatie met koele kleuren zoals sneeuwwit, blauw en turquoise. Om je deze kerst in een echt winters sneeuwlandschap te wanen gebruik je aardewerk met een erosie look, pinustakken in bolle glazen flessen met mat glas, fossielen in steen en zelfs (kunst)dierenhoorns als decoratie. In de boom – het liefst een lichtgrijze Libanonceder op stam – wisselen kerstballen van ‘frozen’ glas en effen blauw elkaar af met hertenfiguren en reuze sneeuwvlokken. Natuurliefhebbers, eatyourheart out!

Winter_Picnic_Intratuin_fotocredits_Louis_Lemaire_18.jpg

Kersttrend 4: Rood, wit, groen

Denk jij bij kerst direct aan in je grof gebreide coltrui met warme chocolademelk bij het haardvuur kruipen? Dan is Winter picinic dé trend voor jou. Waan je in een winters bergchalet waar hout de boventoon voert en de versiering groen, rood afgewisseld met sneeuwwit en zilver is. De traditionele kerstkleuren worden binnen deze trend gecombineerd met glitters, kerstmannetjes, sterren en koekhuisjes. Uiteraard is er maar één boom die perfect past de Winter picnictrend en dat is de traditionele Nordmann. Ook het donkergroen van hulst en dennentakken vullen de Winter picnic sfeer mooi aan. Lang leve een traditionele kerst met een hedendaagse touch!

fotocredits @Louis Lemaire & Intratuin

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide