1146
Witte kerst

Ieder jaar komt de vraag voorbij: krijgen we een witte kerst? Ik wist het al bijna zeker, maar ik heb toch even weeronline geraadpleegd. En helaas ook dit jaar zit het er niet in. De laatste keer dat ik het me kan herinneren was 2010 en dat leverde fantastische plaatjes op.

 

Wintersfeer
Het weer laat zich niet regelen, maar dat betekent niet dat je deze wintersfeer niet in huis kan creëren. Van de kleur wit zegt men altijd dat deze koel is. Dat klopt! Maar het gaat met name hoe je deze kleur toepast in je interieur.

Scandinavisch wit
De Scandinaviërs zijn een goed voorbeeld van het toepassen van wit in huis. Zonder dat dit kil aanvoelt. Het zit hem dan ook in de nuances. In de mix van harde en zachte materialen. Voeg er natuurlijke materialen aan toe, zoals hout en touw, dan krijg je direct de juiste sfeer. Maar ook met (een beetje) zwart of grijstinten benadruk je de witten, zonder ze direct kil te maken. Ook spelen vormen een grote rol. Een wit vierkant voelt harder aan dan een wit rondje!

Warm winter licht
Heel belangrijk om de winter warme sfeer te krijgen is de verlichting. Kies voor warm licht. Meerdere kleine lampjes geven meer warmte dan TL verlichting! Gelukkig is er nu ook Flame LED verlichting waarmee je een mooie warme sfeer creëert. En vergeet vooral het kaarslicht niet.

Winter witte kerstboom
Ook de kerstboom kan je een winter witte look geven. Wissel de witte kerstballen af met houten accessoires en kies voor een witte veren (boa) slinger. Witte vlinders, vogels en bloemen geven ook direct sfeer. Wil je toch meer het “frozen” effect geven aan jouw boom? Voeg dan ijsblauwe ballen toe en kristallen pegels.

“And may all your Christmases be white”

Ik wens jullie allemaal fijne kerstdagen en een inspiratievol 2017!

19-12-2016 | Nancy van der Drift | Styling ID

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners