11189
Kerst inspiratie

De donkere dagen voor Kerst naderen ons weer. We zijn op zoek naar leuke cadeautjes voor onder de Kerstboom en natuurlijk naar leuke spullen om ons huis helemaal in de juiste Kerstsfeer te brengen. Ieder jaar is er weer een andere trend voor de versiering van de Kerstboom en het kleurgebruik van de Kerstdecoratie in je interieur. Leuk voor de commercie, maar vele van ons zullen dit jaar niet met een rijk gevulde portemonnee aan de decembermaand gaan beginnen.

Kerstmis 2009 staat nog meer dan anders in het teken van gezelligheid, samenzijn, vreugde, liefde, geloof, en een nieuw begin.

In deze column wil ik je enkele ideeën geven voor een mooi versierd interieur met artikelen die vaak al in je woonkamer, de zolder of in de schuur aanwezig zijn.

Gebruik je hanglamp met wat losse dennentakjes als basis, en hang er wat zilveren Kerstdecoratie, parelkleurige snoeren, bolletjes van watten aan een draadje, een oude boa, en wit gespoten palmbladeren in. Zeer geschikt voor een modern of romantisch interieur.

Bloempotten heeft iedereen wel in huis. Desnoods spuit je de potten tijdelijk in een witte kleur. Vul de potten met wit gespoten twijgen aangevuld met zwarte decoratiebloemen en zwart/witte kerstballen. Twee wit gespoten sterren tussen de twijgen vastmaken en klaar is je moderne Kerstdecoratie.

Van oude plankjes een kerstkader maken en deze met witte latex verven en als de verf nog nat is uitwrijven met een doek. Mos en enkele takjes uit de tuin als basis, en versierd met enkele engeltjes en kerstballen. Prachtig voor in een landelijk interieur.

Een Kerstboom maar dan anders. Een gerooide boomstam zaag je in schijven en stapel deze op elkaar. Lijm ze op elkaar, en zorg voor een goede balans. Versier de boom voornamelijk met natuurlijke materialen uit het bos. Plaats wat lichtjes en een enkele versiering, en je hebt een prachtige versierde alternatieve kerstboom. Haal de natuur in huis!

Zet aan de achterkant van deze klassieke schilderijlijst van zolder of kringloopwinkel een zwarte satijnachtige stof met krammen vast. Bevestig dennentakjes, ander groen en bessentakjes vast op de stof en voeg er nog wat Kerstversiering aan toe. Zeer geschikt voor het barokke interieur.

Nog een oud fietswiel in je schuur? Helemaal top! Wat je met overtollige of tijdelijk niet gebruikte voorwerpen al niet voor creatieve ideeën kunt krijgen. Wat natuurlijk materiaal en enkele ballen en je hebt een zeer originele kerstdecoratie. Zal prachtig staan in een modern interieur.

We zijn de fietsenschuur nog niet uit, want voor deze decoratie heb je oude binnenbanden nodig. Deze originele decoratie staat in ieder interieur. Voor de volledige werkbeschrijving kijk je op de site van Den Bosrand


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners