2351
Kun je verschillende woonstijlen combineren?
Gepubliceerd: 18-10-2021 Laatste update: 14-06-2022

Heb je gekozen voor een bepaalde woonstijl, maar vraag je je af of je die woonstijl wel kunt combineren met een andere woonstijl? Of heb je nog helemaal geen keuze gemaakt voor een woonstijl en twijfel je nog? En welke woonstijl past nou echt bij jou? Wat een vragen hé! We proberen je wat duidelijkheid te geven, zodat je aan de slag kan gaan in jouw woning.

Welke woonstijlen zijn er en welke past bij mij?

Allereerst is het handig om te weten welke woonstijlen er zijn. Het zijn er best een aantal en er lijken er tegenwoordig steeds meer bij te komen. Om het makkelijk te houden, houden we het nu bij de 3 meest populaire woonstijlen van dit moment. Dat zijn: de industriële woonstijl, de Scandinavische woonstijl en de Bohemian woonstijl. We vertellen je kort even iets over deze woonstijlen. 

1. De industriële woonstijl

Als je deze woonstijl in 1 woord moet omschrijven, dan is dat: stoer. Zwart en grijs zijn de meest voorkomende kleuren van deze woonstijl, maar ook zie je deze kleuren vaak gecombineerd worden met mangohout. De meubels in een industrieel interieur zijn van metaal en meestal voorzien van een zwarte kleur. Het voordeel van zwarte meubels, is dat deze kleur eigenlijk overal mee te combineren is. Een industriële woonstijl is dus ook erg goed te combineren met een andere woonstijl. Wil je iets meer warmte uitstralen met een industriële kast? Kies dan voor een kast van staal en mangohout. Het staal maakt de kast industrieel, terwijl het mangohout de kast een warme uitstraling geeft.

2. De Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is wat kleur betreft misschien wel de grootste tegenpool van de industriële woonstijl. De kleur wit en lichte houtkleuren zijn kenmerkend voor deze woonstijl. Bij een Scandinavisch interieur denk je aan rust. Net als de zwarte kleur uit een industrieel interieur, is de witte kleur van een Scandinavisch interieur ideaal te combineren. Zwart, grijs en wit zijn namelijk neutrale kleuren en daarom passen ze eigenlijk overal bij.

3. De bohemian woonstijl

Wil je iets meer kleur in je interieur? Dan is de bohemian woonstijl een goede optie voor jou. Bij deze interieurstijl wordt veel gebruikt gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en bamboe. Groen is een kleur die je veel terugziet in deze woonstijl. Vaak is het eerste wat opkomt bij het zien van een bohemian interieur: jungle. En die gedachte past ook wel bij de bohemian woonstijl. Het is een warme, fijne interieurstijl met veel groen en planten. Google maar eens op bomemian interieur voor voor foto’s, zo krijg je een goede indruk. Bovendien kun je deze stijl perfect combineren met de industriële woonstijl. Een zwart tv meubel van metaal doet het bijvoorbeeld erg goed tussen een stel planten op, achter en naast het tv meubel. Het zwarte metaal maakt het tv meubel industrieel, terwijl de planten eromheen het geheel een warme, natuurlijke en gezellige uitstraling geven.

eigentijdsAfbeelding_1.jpg

4. De eclectische woonstijl

Jaja, we hebben nog een woonstijl voor je. En dit is een bijzondere. Het is namelijk een combinatie van meerdere woonstijlen. Handig voor als je niet kan kiezen of voor als je niet 1 dezelfde stijl in je woning wilt. Het zojuist genoemde voorbeeld van het industriële tv meubel tussen de ‘Boheemse’ planten is eigenlijk ook al een eclectische woonstijl. Ga je voor een eclectische woonstijl, dus een mix van woonstijlen, neem dan altijd 1 woonstijl als basis. Gooi je zomaar van alles door elkaar? Dan is dat een woonstijl met een andere naam: zooitje. En dat is niet wat je wilt natuurlijk. Neem dus 1 woonstijl als basis en gebruik accenten of enkele meubels uit een andere woonstijl.

Hopelijk ben je wat wijzer geworden en heb je een zetje gekregen in de goede richting. Tip: Google naar de industriële, Scandinavische en bohemian woonstijl op afbeeldingen maak een moodboard. Een foto zegt namelijk meer dan duizend woorden. Succes met jouw interieurstijl!

Lees ook: Op vakantie? Sla de brocante markt niet over

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide