806
Dit zijn de manieren om een industrieel interieur te krijgen
Gepubliceerd: 17-11-2022

Steeds meer mensen kiezen voor een industrieel interieur in huis. Dit is ook niet meer dan logisch, want het maakt een woning qua sfeer volledig uniek. Wil jij ook een interieur in een industriële stijl? Je vindt in deze blog een aantal tips die je kunnen helpen. Op deze manier maak je binnen mum van tijd een mooie, trendy inrichting.

Kies voor robuuste meubels

In de eerste plaats is het belangrijk om de juiste meubels in huis te halen. Wanneer je kiest voor robuuste meubels, creëer je meteen een industrieel sfeertje. Denk hierbij aan stoere balk kasten, een massief houten eettafel of een stevige bank. Het is verstandig om voor donkere kleuren te gaan, want dit maakt het interieur extra sfeervol.

Installeer hanglampen

Ten tweede is het essentieel om de juiste verlichting in huis te halen. Wanneer je kiest voor hanglampen, creëer je meteen een industrieel sfeertje. Denk hierbij aan stoere metalen lampen of lampen met een vintage look. Hang de lampen wat hoog op, zodat je kamer groter lijkt en je de ruimte extra sfeervol maakt.

Zoek inspiratie in fabrieken en pakhuizen

Als derde tip is het van belang om inspiratie op te doen in fabrieken en pakhuizen. Dit zijn namelijk de plekken waar de industriële stijl vandaan komt. Zoek dus naar foto’s van deze plekken en probeer je hieraan te houden bij het inrichten van je woning. Gebruik dezelfde kleuren, materialen en meubels om de ruimte echt industrieel te maken. Je kunt zelfs fotolijsten maken van foto’s van fabrieken of pakhuizen om in je interieur op te hangen.

Gebruik donkere of gedempte kleuren om een stemmige sfeer te creëren

Tevens is het zaak om de juiste kleuren te gebruiken in je interieur. Wanneer je kiest voor donkere of gedempte kleuren, maak je het interieur meteen extra sfeervol. Denk hierbij aan grijze of zwarte tinten. Dit maakt de ruimte niet alleen qua sfeer extra uniek, maar ook rustiger en rustgevender. Dit is dan ook zeker een methode die je niet mag overslaan.

Voeg metalen elementen toe om de ruimte een industriële uitstraling te geven

Tot slot is het van belang om de ruimte extra sfeervol te maken door metalen elementen toe te voegen. Denk hierbij aan stoere buizen of balken. Buizen en balken zorgen ervoor dat de ruimte een industriële uitstraling krijgt. Hierdoor voelt het interieur meteen extra authentiek aan. Metalen als koper of platina zijn hierbij een uitstekende keuze. Probeer deze elementen op verschillende plekken in huis toe te passen om het optimale resultaat te bereiken.

Al met al zijn dit de tips die je kunnen helpen een industrieel interieur in huis te halen. Door enkele of zelfs al deze tips op te volgen, weet je zeker dat jij binnen mum van tijd in een industrieel huis woont. Ga daarom nu aan de slag en laat je inspireren door deze tips. Wij wensen je alvast veel plezier met het creëren van je woning met een interieur in industriële stijl!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide