3227
Dit zijn de 4 woonstijlen van het voorjaar 2021!
Gepubliceerd: 23-02-2021 Laatste update: 08-06-2023

Het nieuwe jaar brengt weer een hoop trends en nieuwe woonstijlen met zich mee. In deze blog lichten we de 4 belangrijkste woonstijlen van dit voorjaar uit. We gaan in op de kleuren, sfeer en materialen. Hopelijk kunnen we je inspireren zodat je daarna zelf lekker met deze woonstijlen aan de slag kunt.

Woonstijl 1: Back to basic

Met de Back to basic woonstijl gaan we weer helemaal terug naar af. Deze woonstijl draait om de eenvoud en rust. We hebben, zeker in deze tijd, behoefte aan stabiliteit. Nu we dat minder goed in ons dagelijks leven vinden, kun je dit zoeken in je interieur. Binnen de Back to basic stijlen richten we ons op zachte en warme kleuren zoals beige, wit en bruin. We gaan dus te werk met een heel minimaal kleurenpalet. Doordat deze stijl, zoals de naam al zegt, erg basic is kan dit koud en ongezellig tonen. Met warme kleuren, zachte stoffen, ronde vormen en kaarsen is dat probleem snel opgelost. Een goed voorbeeld is de Japandi stijl. Ook natuurlijke materialen zijn onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan een hanglamp gemaakt rotan of bamboe of kurk. Houd je van basic en niet al te gek, dan is dit het seizoen om jouw interieur te laten zien!

Japandi_Back_to_basic_stijl_HKliving.jpg
HK Living

Woonstijl 2: Lente fris

Deze woonstijl lijkt heel erg op de vorige. Net zoals Back to basic heeft deze stijl veel rust en balans in zich. Maar hier en daar zie je toch wat verschillen. Lente is fris en daarom vind je in deze stijl naast de kleuren beige en wit, ook melkachtig blauw. Daarnaast zie je in deze woonstijl ook veel ronde salontafels, gemaakt van licht hout met een dun tafelblad. Bij dit seizoen horen ook bloemen. Ja, zeker op tafel maar er zijn nog meer manieren om de lente in huis te halen. Bijvoorbeeld door middel van bloemenprints. Tegenwoordig is behang weer helemaal trending. Kies daarom voor een mooi bloemenbehang om dat frisse lentegevoel in huis te halen. 

Foto_melkachtigblauw_-_Angle_salontafel_kopiëren.png

Woonstijl 3: Zonnetje in huis

Met de woontrend Sunkissed haal je de warmte van de zon naar binnen. Met crème als basis en zongebruinde kleuren als roze, geel en oranje ontstaat er een warme, geborgen sfeer in huis. De combinatie met glanzende materialen en romantische ​accessoires​ doet denken aan de ondergaande zon. Een aantal leuke kenmerken van deze stijl zijn: de vazen met gekleurd glas, droogbloemen, kaarsen en schelpvormen. Hier en daar kun je een lila kleurig accent toevoegen. Of kies voor een leuk streepjeskussen en zet hier en daar wat accessoires in pasteltinten neer. Dit geeft een eigentijdse twist en is perfect voor dit voorjaar. 

Zonnetje_in_huis_stijl_hocker_dusk_sand_kopiëren.png

Woonstijl 4: Botanische tuin 

De naam van deze woonstijl spreekt boekdelen. Hiermee zet je zowel letterlijk als figuurlijk je huis in bloei. Dit voorjaar is de botanische stijl weer helemaal terug. Dit keer wel in een nieuw jasje met een frisse pistache groene tint. Dit mag dan gecombineerd worden met diepgroen. Af en toe wat roze accenten zorgen voor dat heerlijke voorjaarsgevoel in huis. Het belangrijkste voor deze stijl zijn natuurlijk de ​planten​. Je kan eindeloos variëren. Ook meubels van rotan en bamboe zijn onmisbaar en met hier en daar een zwart accent geef je de ruimte een stoer tintje en net wat meer pit.

Botanische_tuin_Rotan_stoel_HKliving.jpg
HK Living

Lees ook: Op vakantie? Sla de brocante markt niet over

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide