1049
Tips om je thuiswerkplek goed in te richten
Gepubliceerd: 13-03-2021

Steeds meer werknemers moeten een thuiswerkplek inrichten. Soms voor een paar dagen in de week of zelfs de hele werkweek. Een goede werkplek is dan erg belangrijk, net als op kantoor. Besteed dan ook aandacht aan het inrichten van je kantoor, ook als je het maar enkele uren per week zou gebruiken.

Je thuiswerkplek professioneel inrichten

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen ook na corona nog veel thuis willen werken. Dus ook als de corona pandemie ten einde is, zal op kantoor werken niet hetzelfde zijn als het was. Mensen werken bijvoorbeeld maar 2 of 3 dagen in de week op kantoor, en dan vooral voor brainstorm sessies en overleggen met elkaar. Grote werkgevers zijn al bezig met het updaten van hun kantoren voor na corona. Vaak kiezen ze hierbij voor projectinrichting advies bij een expert, zoals Ditt Officemakers

Zolang thuiswerken nog de norm is, maar dus ook daarna, is het slim om een goede thuiswerkplek in te richten. Hier 5 tips voor de beste thuiswerkplek."

1. Kies je werkplek

Het zal niet altijd lukken om 8 uur per dag een plek te hebben waar je rust vindt om voldoende geconcentreerd te werken. Een vaste werkplek is echter wel de beste manier om je werk efficiënt thuis te kunnen doen. Indien mogelijk gebruik je een aparte werkkamer. Als dat niet mogelijk is, kies je voor een hoek of een min of meer begrensd deel van de kamer. Moeten er twee werkplekken worden ingericht? Dat kan een hele klus worden, maar probeer een optie te vinden waarbij je elkaar het minst stoort.

2. Hou rekening met het licht

Daglicht is bijna onmisbaar om je voldoende concentratie te geven om ook langere periodes door te werken. Jouw werkplek mag eigenlijk nooit meer dan 3 meter van een redelijk groot raam verwijderd zijn. Uitzicht is niet altijd nodig omdat dit immers ook kan afleiden, maar af een toe een tijdje uit het raam kijken mag best. Zorg ook voor goede verlichting op het moment dat het daglicht verdwijnt.

3. Ruim je werkplek iedere dag op

Het risico van een werkplek thuis is dat deze deel gaat uitmaken van je leefruimte thuis. Voor een goede scheiding van werk en privé kan je dit beter voorkomen. Daarom ruim je iedere dag je bureau op en zorgt dat de werkplek schoon en fris blijft, net als op kantoor.

4. Een goed bureau en een comfortabele bureaustoel

Net als op kantoor is een goed bureau noodzakelijk om te voorkomen dat je op den duur klachten krijgt. Voor een bureau is er een eenvoudige truc om te zien of dit op de juiste hoogte is. Ga achter je bureau zitten en leg beide handen plat op je bureau. Je armen en ellenbogen moeten nu een rechte hoek maken, anders is het bureau te hoog of te laag.

Voor een goede houding in je bureaustoel moeten je benen een hoek maken van 90°. Indien dit niet het geval is, moet de je stoel verstellen. De rugleuning moet goed de kromming van de rug volgen. Stel deze dus in totdat je comfortabel zit.

5. Plaats je computer goed op je bureau

De meeste werknemers zitten het grootse gedeelte van de dag voor een beeldscherm. Zorg dat je recht voor het scherm zit en dat dit ongeveer op een armlengte van je vandaan is. Het scherm moet op ooghoogte zijn, eventueel met een laptophouder.

Met deze tips wordt jouw thuiswerkplek straks echt comfortabel!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide