1588
Je thuiskantoor aankleden? Ga voor een palm!
Gepubliceerd: 22-12-2020

We werken voorlopig nog steeds allemaal zoveel mogelijk thuis. En dus wordt het nu echt wel een keer tijd dat je van je thuiswerkplek een echt kantoor gaat maken. Je kunt niet nog veel langer aan de keukentafel blijven werken, toch? Heb je een kamer over, dan is de keuze snel gemaakt. Je plaatst daar een goede tafel of een bureau en een fijne bureaustoel en je zorgt voor voldoende aansluitingen voor je laptop en je extra monitor. Dan is het een kantoor, maar is het dan ook een fijne werkplek?

 

Een fijne werkplek is een plek waar je graag tijd doorbrengt

Waar je ongestoord kunt werken. Waar je in je eigen “bubbel” zit en, vooral, niet gestoord wordt door de rest van je gezin. Het is, kortom, belangrijk dat je op een plek zit waar je écht op je plek zit. En dat kun je eigenlijk alleen voor elkaar krijgen als je de boel een beetje aankleedt. Kies daarom voor een kek behangetje. Hang foto’s of mooie posters of schilderijen op. Zorg voor voldoende frisse lucht en stap af en toe je kantoor uit om een rondje te lopen.

Ben je van de planten? Kies dan een Kentia palm

Een Kentia palm is namelijk reuze makkelijk in het onderhoud. Deze plant lust graag een slokje water, maar zeker niet te veel. Hij houdt van zonlicht, maar vindt een iets donkerder hoek ook prima. Je kunt Kentia palmen kopen in allerlei maten, van een centimeter of 80 (leuk voor op de hoek van je bureau) tot 2 meter (leuk voor in de hoek van je kantoor). Een plant in je werkkamer is sowieso een goed idee. Je voelt je er direct meer thuis en hebt een mooier uitzicht. Ook is een plant altijd goed voor een beetje afleiding. Even voelen of de grond nog nat genoeg is, hier en daar een geel geworden blad verwijderen (al zal dat bij de Kentia palm maar weinig voorkomen) en natuurlijk water geven

Kies zachte kleuren in je werkkamer

Het is natuurlijk helemaal aan jou voor welke kleur je op de muur gaat in je thuiskantoor. Maar kies je voor brandweerrood of grasgroen, dan kan de kleur je nogal afleiden. Kies daarom liever voor wat zachtere kleuren. Dat hoeven echt geen pastelkleurtjes te zijn als die niet bij je passen. Wit is altijd goed, maar kan een beetje saai worden. Door een mooie accentkleur te kiezen en die, bijvoorbeeld, te laten terugkomen in je fotolijstjes, je plantenpotten en het kleedje op de vloer, ziet je werkkamer er al snel aangekleed uit. En die Kentia palm? Die past in ieder interieur! Hoe heb jij je werkkamer ingericht?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide