456
Fijn thuiswerken? 3 Tips!
Gepubliceerd: 17-04-2023

De afgelopen jaren is thuiswerken steeds populairder geworden en voor velen zelfs een belangrijke factor om bij een bedrijf te gaan werken of niet. Langere tijd vanuit huis werken kan na verloop van tijd behoorlijk uitdagend worden om productief te blijven en een gezonde werk-privébalans te behouden. Hier zijn drie tips om aangenaam thuis te werken.

  • Creëer een fijne werkruimte 

Een van de grootste uitdagingen van thuiswerken is om een duidelijk onderscheid te maken tussen werk en privé. Creëer een fijne werkruimte waar je je kunt concentreren en waar je je werkgerelateerde spullen bij elkaar kunt houden. Zorg voor voldoende licht, een comfortabele stoel en een op de juiste hoogte afgesteld bureau. Om je werkplek wat op te leuken en sfeer te creëren kun je je bureau afstylen met een mooie pot en plant.

  • Stel een planning op en houd je eraan

Thuiswerken kan betekenen dat je de vrijheid hebt om je eigen uren te bepalen, maar dit kan ook tot uitstelgedrag leiden. Maak een planning en houd je eraan. Het kan helpen om je takenlijst te segmenteren in kleinere taken die je in een bepaalde tijdsduur kunt afronden. Beloon jezelf voor het afronden van deze taken met een korte pauze. Dit zal je gemotiveerd houden en je productiviteit verhogen.

  • Verander van omgeving

Het kan soms nuttig en goed voor je productiviteit zijn om van omgeving te veranderen en elders te werken. Dit kan betekenen dat je in een lunchcafé in de buurt gaat werken, in een bibliotheek, een boutique hotel, of ergens anders waar je kunt werken zonder te worden afgeleid. Ook voor belangrijke online vergaderingen is het niet altijd even prettig om dit vanuit huis te doen, denk bijvoorbeeld aan je huisgenoten of kinderen die thuis zijn. Voor deze situaties bieden hotels in de omgeving vaak vergaderlocaties aan waar je een ruimte kunt reserveren en in alle rust online kunt vergaderen. 

Al met al is het essentieel om een goede balans te vinden tussen werk en privé.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide