940
Als ZZP'er thuis je werkplek inrichten
Gepubliceerd: 22-07-2022

Het werken wordt op een steeds flexibelere manier uitgevoerd, zeker als jouw werk dit toelaat. Bedrijven maken gebruik van zogeheten flexplekken, waar je een reservering moet maken om op die dag te werken aan het gereserveerde bureau. Ook werken er steeds meer personen thuis, iets wat is blijven hangen uit de COVID-19 periode.

Helemaal als je ZZP'er bent, komt het vaak voor dat je vanuit verschillende locaties werkt en dus ook thuis. Mede hierdoor wil je thuis een goede werkplek hebben waar je je kan concentreren. In dit artikel lees je handige tips om je eigen werkplek thuis te creëren, zodat je in alle rust kan werken.

De juiste locatie

De eerste stap is het kiezen van de juiste locatie in huis, om de werkplek te creëren. Bij voorkeur is dit een plek waar je de mogelijkheid hebt om rustig te kunnen werken. Heb je een kamer over? Dan is het verstandig om deze om te bouwen tot home-office. Is dit niet het geval, maak dan een hoek in de woonkamer waar je ongestoord aan het werk kunt.

inspiratiebrochures1.png

Een goed bureau en bureaustoel

De tweede tip is het inrichten van jouw werkplek. Er is een enorme keuze waaruit gekozen kan worden. Om het jou makkelijk te maken, wordt ghala genoemd. Ghala is een leverancier van kantoorbenodigdheden. Aan te raden is dat je een bureau hebt van minimaal 120 cm breed en 80 cm diep. Zorg er daarnaast voor dat het bureau niet te hoog of te laag staat. Wanneer je jouw handen op het bureau legt en er een rechte hoek wordt gevormd, dan weet je dat het bureau goed staat afgesteld. 

Belangrijk is dat je ook een goede bureaustoel hebt, die je zowel kan afstellen in hoogte als in de armleuningen. Een goede werkplek voorkomt lichamelijke klachten en is dus erg belangrijk.

Houdt het georganiseerd

Tijdens de werkplaats inrichting, is het belangrijk dat je de werkplaats georganiseerd inricht en ook zo achterhoudt. De grens tussen werk en privé is immers erg dun. Je wilt niet dag en nacht bezig zijn met je werk. Na werktijd is het daarom goed om het voor die dag af te sluiten en je werk op één plek te bewaren. Zo houdt je de grens tussen werk en privé goed gescheiden.

 

Soms is het heerlijk om vanuit huis te werken. Houdt wel in het achterhoofd dat het belangrijk is dat je een goede werkplek voor jezelf creëert. Zo kan je ongestoord aan het werk en voorkomt dit een heleboel lichamelijke klachten.  

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide