Of je nu altijd thuiswerkt of juist tijdelijk in de huidige periode waarin we leven: het is belangrijk om een goede, veilige en gezonde thuiswerkplek in te richten. Zo kun je je beter concentreren én voorkom je mogelijk klachten. Hoe pak je de inrichting van je thuiskantoor aan? We geven verschillende tips.

We werken allemaal steeds meer thuis. Moet jij ook van je baas vanuit je woning werken, maar vind je het lastig om je te concentreren? Wil je graag zo efficiënt mogelijk aan de slag, en wil je (ook al zit je misschien aan de keukentafel) ook gewoon werken vanaf een leuke werkplek? Dat snappen we, en daarom zetten we in dit artikel op een rij hoe je thuiswerken zo functioneel én plezier mogelijk kunt maken. Zo heb je eigenlijk helemaal geen zin meer om nog naar kantoor te gaan!

In deze tijd werken meer mensen vaker thuis dan ooit. Om zo goed mogelijk thuis te kunnen werken, is het wel zo handig als je daar een fijne werkplek voor hebt. Hoe kun je dat nu het beste aanpakken – helemaal als je in een wat kleiner huis woont? Wij zetten 5 tips voor je op een rij om een fijne werkplek in huis te creëren.

In Nederland zijn er zo’n 3,3 miljoen mensen die regelmatig thuiswerken[1], dat is 37% van de totale beroepsbevolking. En hoewel de meningen hierover verdeeld zijn, beweren thuiswerkers (veel) productiever te zijn in hun eigen huis, dan op kantoor. Een prettige werkomgeving draagt daaraan bij, maar hoe creëer je deze?

De vakantieperiode is voorbij, tijd om weer aan de slag te gaan. Na deze ontspannende tijd ben je weer klaar om vol energie aan het werk te gaan. Wat hier bij helpt is een opgeruimde en comfortabele werkplek. Door op te ruimen kun je weer met een schone lei aan de nieuwe werkperiode beginnen. Maar nu hoef je niet al je bureauspullen weg te stoppen in laden en kasten. Hier heb je ook prachtige design organizers voor die niet misstaan op je bureau. Met de opbergers van Vitra kun je je spullen overzichtelijk kwijt en zijn je bureauaccessoires mooi geëtaleerd.

Je kent het vast wel, ‘het nieuwe werken’, de mogelijkheid om overal te werken. Of je dit nu doet voor een baas of als freelancer, steeds meer Nederlanders krijgen de mogelijkheid om de voor- en nadelen van deze werkvorm te ervaren. Dit nieuwe werken gebeurt onder meer vanaf flexwerk plekken binnen kantoren, vanuit cafés, bars en restaurants, vanuit de bibliotheek, in je eigen tuin of zelfs vanaf het strand. Maar vanuit huis is nog altijd de meest voorkomende plek waar we vandaag flexwerken. Echter kan vanuit huis werken nogal eens ook beperkingen betekenen.

We houden allemaal van een opgeruimd huis en dat stopt niet bij een keertje stofzuigen en dweilen of het opruimen van rondslingerend speelgoed van onze kids. De grootste uitdaging zit hem wellicht in het netjes wegwerken van de kabels. We kennen ze allemaal, de kabels van de tv, de dvd speler, onze laptop en mobiele telefoon. Hele fijne apparaten allemaal maar ze hebben allemaal een eigen kabel nodig om zich van stroom te voorzien.

Heb je weleens van internet via het stopcontact gehoord? Verreweg de meeste mensen maken gebruik van WIFI, maar daar zijn wel wat nadelen aan verbonden. Zo is WIFI behoorlijk storingsgevoelig. Andere apparaten zoals een magnetron of radio kunnen het signaal verstoren. Hierdoor kan de verbinding traag worden of zelfs helemaal wegvallen. Daarnaast is het bereik van WIFI beperkt.

Weet je wat het leukste is aan thuiswerken? Dat je zelf je eigen werkplek mag inrichten. Deze zomer presenteert IKEA vijf verfrissende ideeën voor iedereen die vanuit huis werkt. Laat je inspireren door de nieuwe stoelen, bureaus, lampen en opbergmogelijkheden. Met een beetje creativiteit is jouw thuiswerkplek straks helemaal perfect.