1311
Vijf tips bij het kopen van muurstickers
Gepubliceerd: 20-08-2016 Laatste update: 07-05-2017

Muurstickers bieden je een gemakkelijke manier om je muren op te leuken. Waar de muren vroeger vol hingen met dat “mooie” ouderwetse patroontjes-behang, zien we tegenwoordig vooral effen behangen. Patronen hebben nu eenmaal plaats moeten maken voor handige overschilderbare behangen, zoals glasvezelbehang. Dit kan echter een wat saai effect geven, vooral in de kinderkamer of de babykamer. Om de boel wat op te vrolijken zijn muurstickers een mooie oplossing: ze zijn gemakkelijk aan te brengen en zien er mooi en gezellig uit. Wij geven je vijf tips bij het vinden en kopen van jouw ideale muurstickers.

In welke ruimte komen de muurstickers?

Nog voordat je bij de dichtstbijzijnde winkel naar binnen spurt om die fantastische muursticker aan te schaffen, moet je bedenken waar je de sticker gaat gebruiken. Je gebruikt tenslotte waarschijnlijk heel andere kinderkamer muurstickers dan je gebruikt voor de slaapkamer, nietwaar? Het bepalen in welke ruimte de stickers komen maakt voor jou het kiezen een stuk gemakkelijker.

2. Het type muursticker

Wanneer je muurstickers kopen wilt zijn er verschillende mogelijkheden. Zo heb je muurstickers met tekst, figuren, dieren, afbeeldingen, steden, planten en ga zo maar door. Als je weet welk type je zoekt, is het ook gemakkelijk om de juiste sticker te vinden. Denk er ook aan dat je zelf stickers kunt ontwerpen, zowel met afbeeldingen als met tekst.

3. Zelf ontwerpen?

Weet je al wat je wilt, dan kun je muursticker gaan kopen. Wanneer je het nog niet weet, kun je beter eerst inspiratie opdoen op internet. Hier vind je waarschijnlijk ook heel veel suggesties voor het zelf ontwerpen van muurstickers. Dit is enerzijds wel leuk, maar kan anderzijds ook zorgen voor teleurstelling als jouw ontwerp in de praktijk tegen blijkt te vallen.

4. Koop bij een gerenommeerde shop

Let altijd bij elke aanschaf op de kwaliteit van datgene wat je koopt. Je kunt altijd gaan voor low-budget, maar dit heeft meestal een tegenvallend resultaat. Zelfs als de geleverde sticker wel net zo mooi is als wordt aanbevolen, is er vaak een probleem met de kleefkracht. Hierdoor raken stickers van slechte kwaliteit al binnen enkele maanden los van de muur. Koop je muurstickers dus bij een gerenommeerde webshop die gespecialiseerd is in dit product. Dan weet je zeker dat je ook goede kwaliteit in huis haalt.

5. Bevestiging van de muurstickers

Bij de aankoop van je muursticker dien je ook na te denken over de bevestiging. Niet alleen de kwaliteit van de muursticker is belangrijk, maar ook de bevestiging. Sommige muurstickers kun je gemakkelijk verwijderen zonder het behang te beschadigen, andere kun je niet meer loshalen. Hou hier rekening mee, zeker als je een ruimte invult die vaak veranderd zoals de kinderkamer. Tenslotte is het vervelend als je een hele muur opnieuw moet behangen als je kind een sticker niet meer mooi vindt.

Muurstickers zijn een mooie, goedkope manier om muren mooier te maken. Je hoeft niet te kunnen schilderen, er is vrijwel geen kans dat je het verkeerd doet en het maakt de ruimte op een gemakkelijke manier een stuk mooier. Hou je rekening met deze tips om muurstickers te kopen, dan kan ook jij binnen de kortste keren genieten van een prachtige muursticker!


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide