Graham & Brown introduceert twee nieuwe behangontwerpen.

 

Jubilee
Graham & Browns nieuwe behangontwerp wordt gekenmerkt door de elegante mode van de jaren vijftig en iconische Londense bezienswaardigheden. Jubilee werd gelanceerd op het diamanten jubileum van Queen Elizabeth. Het nieuwe design is gemaakt door design & textielstudent, Sophie Minal. "Ik wilde de sfeer en stijl van de jaren vijftig in Londen tijdens de kroning vastleggen.

Toen ik mijn ontwerp in productie zag gaan en de eerste rol behang van de pers kwam, was dat een geweldige ervaring. " Sophie Minal, Designer . "Het is belangrijk voor Graham & Brown om getalenteerde jonge ontwerpers, zoals Sophie, aan te moedigen en uit te dagen om zo nieuwe energie en innovatie te brengen in de behangmarkt." Mark Radford, Design & Marketing Director Graham & Brown.

Londinium
Breng de eeuwige stad in je huis met dit nieuwe grafische behangontwerp. Hierin wordt alle opwinding van 2012 vastgelegd. Graham & Brown lanceert dit illustratieve stadsgezicht, met Londens mooiste gebouwen en attracties. Mark Radford legt uit; "We wilden de spotlight richten op de feestelijkheden van de hoofdstad dit jaar. Londinium is ontworpen om de architectonische pracht en levendigheid van de stad te weerspiegelen.

Beide dessins zijn verkijgbaar via de website van Graham & Brown, € 30,- per rol www.grahambrown.nl.

Smalle strepen, brede strepen. Horizontale, verticale of diagonale strepen. Strepen zijn er in vele soorten en maten en overal om ons heen. Bekijk de wereld en ontdek ze in de dagelijkse dingen. In gebouwen, in de natuur, in een stapel tijdschriften, in de mode en zelfs in drop! Strepen zijn niet weg te denken. En juist dat is de inspiratie geweest voor deze vernieuwde strepen collectie van Eijffinger.

Diamonds are forever is geïnspireerd door de juwelencollecties die ik heb ontworpen en de geheimzinnigheid achter elk sieraad. Ieder creatief proces begint met een verhaal en dit verhaal is begonnen met de Hollywood lichtsculpturen van BRAND VAN EGMOND", vertelt ANNET VAN EGMOND. "In de fotografie van de collectie is - met een knipoog - een grote rol weggelegd voor James Bond." Diamonds are forever is de derde collectie van ANNET VAN EGMOND voor BN Wallcoverings

"Juwelen spelen een belangrijke rol in mijn werk en in mijn leven. In 2011 hebben we in Milaan de lichtsculptuur Diamonds from Amsterdam gelanceerd en heb ik voor Gassan Diamonds juwelen ontworpen. Onderdelen hiervan zijn weer verwerkt in de collectie Diamonds are forever. Maar ook heb ik me laten inspireren door een oude camee die ik op een juwelenveiling heb gekocht. Inspiratie staat nooit alleen. Het hangt allemaal met elkaar samen."

Diamonds are forever is een geheimzinnig spel van goudglans, donkere tinten en verrassend heldere pastelkleuren. De wiebertjes, uitvergrote kettingschakels uit het atelier van Brand van Egmond en lieflijke cameeën in de uitgesproken dessins maken van Diamonds are forever een afwisselende collectie. ANNET VAN EGMOND: "Het is altijd een uitdaging om wat je in je hoofd hebt om te zetten in goede ontwerpen en het materiaal driedimensionaal te gebruiken. In deze collectie zit bijvoorbeeld goud- en zilverglans. Om de goede kleur te krijgen moet die in verschillende lagen gedrukt worden. Dat is gelukt. De kleuren zijn prachtig en geraffineerd en ik ben heel erg trots op het resultaat."

Diamonds are forever is opgebouwd 13 dessins en heeft 51 varianten.

Nederlandse fotograaf Wilco Dragt is bekend om de sfeer en rust die zijn beelden uitstralen. Dragt haalt veel inspiratie uit eigen land, maar fotografeert ook daar buiten. Zijn serene landschapsbeelden komen prachtig tot hun recht op de wandvullende prints.

De bruisende sfeer van New York, de rustgevende warmte van Azië, schilderachtige landschappen uit de lage landen of speciaal ontworpen graphics voor de tienerkamer. Met de nieuwe collectie digitaal fotobehang van BN Wallcoverings haal je de sfeer in huis die bij je past. Je eigen foto of afbeelding uploaden en laten printen kan ook. Met No Limits is alles mogelijk: www.nolimitswallprints.com.

Een frisse wind door je interieur met nieuw behang of bijzondere raambekleding. Dat doet wonderen! Dit jaar mag en kan veel. Dus volg je intuïtie en ga voor een warme sfeer, sobere uitstraling of juist smetteloze look. Wanden zijn echte sfeermakers in je huis. Voordat je een type wandbekleding kiest, is het belangrijk dat je weet wat er op dit moment op de muur zit. Behangklaar wil nog niet zeggen verfklaar! Maar, dat is de praktische kant van de zaak. Een nieuwe bekleding van wand of raam begint natuurlijk met het opdoen van inspiratie en het bepalen van je stijl.

Raffi is het nieuwe merk dat zich laat inspireren door de unieke en rijke eenvoud van de natuur!. Van de interieur- en lifestyleproducten van Raffi word je vrolijk. En dat is nu net de bedoeling van bedenker en vormgever Maarten Vrolijk, en niet alleen vanwege zijn naam. De collectie richt zich op eigentijdse mannen en vrouwen tussen 20 en 40 jaar. De kinderlijn is gericht op kinderen tussen 2 en 9 jaar oud en bestaat uit producten variërend van kinderboeken en tassen tot interieuraccessoires. Nieuw is de Raffi Design behang- en interieurstickercollectie.

Raffi onderscheidt zich door het gebruik van bijzondere kleuren, dessins en vormen die hun inspiratie vinden in de rijke eenvoud van de natuur, in het bijzonder van bloemen.

Bepaalde kleuren hebben een positief effect op lichaam en geest. Kleuren brengen je in balans en brengen dus ook je huis in balans. Het zoeken naar balans in huis inspireerde het Flexa ColorLab om 18 kleuren te ontwikkelen die lichaam en geest tot rust brengen of juist opnieuw energie geven. Al deze kleuren zijn dit najaar samengebracht in de Flexa Colors Voel je goed Collectie.

Het decoreren van de muur boven het bed was nog nooit zo eenvoudig en origineel met de zelfklevende, digitaal geprinte bedheaders van Graham & Brwn De complete collectie Bedheaders is ook te bestellen via de webshop