Herinner jezelf aan een bezoek aan Spanje. Zacht klinkt gitaarmuziek vanuit een van de vele binnenplaatsjes. De kleuren en Moorse motieven van de mozaïken om je heen, vertellen het verhaal van een karaktervol en trots volk. Vol met weerbarstig temperament en hartstochtelijke passie voor de goede dingen van het leven. Dit gevoel is de inspiratie voor de collectie Flamenco van Eijffinger. 

Eeuwen geleden werd in het oude China het eerste porselein gebakken en het bewerken van dit keramiek wordt al snel een kunstvorm. Prachtige weergaves van flora en fauna zijn nu nog steeds zeer gewaardeerde kunstuitingen en vormen dan ook de inspiratie van de collectie Porcellano.

Behangcollectie Suzani van Eijffinger is geïnspireerd op de kenmerkende geborduurde stoffen van de nomaden uit Midden Azië. waaronder folkloristische bloemen, decoratieven cirkelpatronen, stippen, strepen en boommotieven. De diverse dessins zijn uitgewerkt in felle kleuren, maar ook in de ingetogen kleuren van de dorre steppes zoals fraaie naturellen, Mosterd, Roest en bruin.

Graham & Brown presenteert de frisse en elegante Summer Bloom Collectie. De nieuwe serie omvat mooie waterkleurige bloemen, die een verkwikkende en stijlvolle zomerse look creëren.

Summer Bloom

De Summer Bloom ontwerpen beschikken over een scala aan stralende lente bloemen, barstens vol kleur en charme. Bluebell toont heel delicaat geschilderd de favoriete lentebloem die de hele wand met allure vult. Een puur, wit decor wordt aangevuld met de nieuwste kleurtrends voor dit seizoen, een levendig palet van eclectisch hemelsblauw, warm zomersgeel, rijpe sinasappels, lente groen en vrouwelijk roze en paars.

Het behang Londinium is voor € 30,- per rol verkrijgbaar via de website van Graham & Brown, www.grahambrown.nl.

De renaissance oftewel wedergeboorte was, met name in Italië een periode van ongekende rijkdom, letterlijk en figuurlijk. Het intellectuele leven op het gebied van literatuur, wetenschap, architectuur, muziek en bovenal kunst nam een enorme vlucht. De palazzi van Rome, Florence, Venetië en Milaan werden van boven tot onder gevuld met de mooiste schilderijen, de duurste stoffen en de meest kostbare meubels. En in de Caravaggio-collectie van BN Wallcoverings zien we die weelde weerspiegeld.

Graham & Brown is opnieuw een samenwerking aangegaan met de internationaal bekende extravagante modeontwerper Julien MacDonald. Zijn tweede behangcollectie Fabulous is geïnspireerd op Julien’s legendarische kijk op mode en Graham & Brown’s uitgebreide designcollectie. De Fabulous collectie bestaat uit zeven flamboyante ontwerpen in 26 kleurstellingen.

De collectie bevat de ultieme glitter & glamour met flock, zilver en gouden metallic details en holografische glitters. Julien brengt hiermee de catwalkstijl aan de muren. Weelderige bloemen, luxe motieven, schitterend damast en glinsterende strepen gaan samen met kokette vlinders en tijgerprints, allen met een overvloed aan kleur en glans.  

"Ik ben blij om opnieuw samen te werken met Graham & Brown en een serie adembenemend behang te creëren. Het ontwerpen van een behangcollectie past bij mij. De link tussen mode en decoratie lag nog nooit zo dichtbij elkaar, dit was een logische volgende stap. ", aldus Julien MacDonald.  

"Wij zijn verheugd over de lancering van Juliens tweede behangcollectie. Dit is een geweldige kans om thuis een stijlvolle design look te creëren tegen een betaalbare prijs. " €" Mark Radford, Design & Marketing directeur van Graham & Brown.  

FlutterBy  
Dit behang is rijkelijk versierd met vlinders in een caleidoscoop van kleuren. Dit opvallende ontwerp is verkrijgbaar met een zwarte of witte achtergrond, beiden bestrooid met glitters.  

Jewel  

Creëer een theatrale sfeer in je hal, slaapkamer of woonkamer met dit intrigerende kant-diamantmotief. Dit ontwerp is uitgevoerd in vier verfijnde kleurstellingen: zwart, taupe, parelwit en aubergine.

Fabulous  

Tropische bloemen zijn altijd groots toegepast in de mode. Introduceer de catwalk stijl in huis met dit levendige, kleurrijke ontwerp, versierd met metallic details en holografische effecten. Er is keuze uit zes trendy kleuren.  

Easy Tiger  

Dit grootschalige tijgerdessin in zwoel koffiebruin/goud of sexy zwart/zilver, toont de wilde kant van elke ruimte, terwijl de weelderige flock-afwerking zorgt voor een vleugje aaibaarheid.  

Glitz  

Glitz is een prachtige mix en match van een streepdessin met glitters die flonkerend oplichten. Er is keuze uit een palet van delicate neutrale en levendige kleuren om een chique look op maat te creëren.  

Glimmerous  

Een luxe, vrouwelijk dessin van grote damast-bloemenprint. Verkrijgbaar in drie kleuren, elk met glitter accenten. Dit ontwerp combineert klassieke elegantie met een moderne twist.  

Disco  

Een palet van elegante unikleuren, voorzien van subtiele glitters. Disco is ontworpen om te combineren met de dessins uit de Fabulous collectie. Verkrijgbaar in vijf prachtige, glinsterende tinten.  

Graham & Brown introduceert twee nieuwe behangontwerpen.

 

Jubilee
Graham & Browns nieuwe behangontwerp wordt gekenmerkt door de elegante mode van de jaren vijftig en iconische Londense bezienswaardigheden. Jubilee werd gelanceerd op het diamanten jubileum van Queen Elizabeth. Het nieuwe design is gemaakt door design & textielstudent, Sophie Minal. "Ik wilde de sfeer en stijl van de jaren vijftig in Londen tijdens de kroning vastleggen.

Toen ik mijn ontwerp in productie zag gaan en de eerste rol behang van de pers kwam, was dat een geweldige ervaring. " Sophie Minal, Designer . "Het is belangrijk voor Graham & Brown om getalenteerde jonge ontwerpers, zoals Sophie, aan te moedigen en uit te dagen om zo nieuwe energie en innovatie te brengen in de behangmarkt." Mark Radford, Design & Marketing Director Graham & Brown.

Londinium
Breng de eeuwige stad in je huis met dit nieuwe grafische behangontwerp. Hierin wordt alle opwinding van 2012 vastgelegd. Graham & Brown lanceert dit illustratieve stadsgezicht, met Londens mooiste gebouwen en attracties. Mark Radford legt uit; "We wilden de spotlight richten op de feestelijkheden van de hoofdstad dit jaar. Londinium is ontworpen om de architectonische pracht en levendigheid van de stad te weerspiegelen.

Beide dessins zijn verkijgbaar via de website van Graham & Brown, € 30,- per rol www.grahambrown.nl.

Smalle strepen, brede strepen. Horizontale, verticale of diagonale strepen. Strepen zijn er in vele soorten en maten en overal om ons heen. Bekijk de wereld en ontdek ze in de dagelijkse dingen. In gebouwen, in de natuur, in een stapel tijdschriften, in de mode en zelfs in drop! Strepen zijn niet weg te denken. En juist dat is de inspiratie geweest voor deze vernieuwde strepen collectie van Eijffinger.

Diamonds are forever is geïnspireerd door de juwelencollecties die ik heb ontworpen en de geheimzinnigheid achter elk sieraad. Ieder creatief proces begint met een verhaal en dit verhaal is begonnen met de Hollywood lichtsculpturen van BRAND VAN EGMOND", vertelt ANNET VAN EGMOND. "In de fotografie van de collectie is - met een knipoog - een grote rol weggelegd voor James Bond." Diamonds are forever is de derde collectie van ANNET VAN EGMOND voor BN Wallcoverings

"Juwelen spelen een belangrijke rol in mijn werk en in mijn leven. In 2011 hebben we in Milaan de lichtsculptuur Diamonds from Amsterdam gelanceerd en heb ik voor Gassan Diamonds juwelen ontworpen. Onderdelen hiervan zijn weer verwerkt in de collectie Diamonds are forever. Maar ook heb ik me laten inspireren door een oude camee die ik op een juwelenveiling heb gekocht. Inspiratie staat nooit alleen. Het hangt allemaal met elkaar samen."

Diamonds are forever is een geheimzinnig spel van goudglans, donkere tinten en verrassend heldere pastelkleuren. De wiebertjes, uitvergrote kettingschakels uit het atelier van Brand van Egmond en lieflijke cameeën in de uitgesproken dessins maken van Diamonds are forever een afwisselende collectie. ANNET VAN EGMOND: "Het is altijd een uitdaging om wat je in je hoofd hebt om te zetten in goede ontwerpen en het materiaal driedimensionaal te gebruiken. In deze collectie zit bijvoorbeeld goud- en zilverglans. Om de goede kleur te krijgen moet die in verschillende lagen gedrukt worden. Dat is gelukt. De kleuren zijn prachtig en geraffineerd en ik ben heel erg trots op het resultaat."

Diamonds are forever is opgebouwd 13 dessins en heeft 51 varianten.