12130
Paint & Paper Library
Gepubliceerd: 06-09-2017

 Meer dan twintig jaar geleden werd Paint & Paper Library opgericht door de Londense interieurarchitect en gerenommeerd kleurendeskundige David Oliver. Paint & Paper Library biedt sindsdien inspiratie, kleurexpertise en ontwerpideeën aan interieurarchitecten, architecten, opdrachtgevers en kritische huiseigenaren wereldwijd. Toegepast in enkele van de meest prestigieuze gebouwen in de wereld, wordt de verf van Paint & Paper Library geprezen om zijn ongeëvenaarde kleurbalans, helderheid en sfeer in hedendaagse interieurs. Het gedistingeerde palet van 180 unieke kleuren is vervaardigd volgens uitzonderlijk hoge normen. Vanaf heden is de geraffineerde verfkleurenkaart van Paint & Paper Library ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar. 

4.-WATTLE-V,-WATTLE-I,-HORNBLENDE.jpg

Onder de hoede van een nieuwe eigenaar heeft Paint & Paper Library afgelopen jaar haar kleuraanbod gestroomlijnd en de kwaliteit van de verschillende finishes verhoogd, waarmee het merk nu de matste emulsieverf op de markt biedt. Daarbij is er een nieuwe kleurenkaart gecreëerd, die zowel de beproefde Paint Library kleuren bevat als 40 nieuwe, unieke tinten. 

De kleurenkaart van Paint & Paper Library omvat twee paletten: ‘Architectural Colours’ en ‘Original Colours’. ‘Architectural Colours’ is een eenvoudig te gebruiken kleur-op-nummer systeem, ontworpen om eenvoudige alternatieven te bieden voor wit. Er is keuze uit 95 verrijkte tinten. Deze zijn individueel geformuleerd met behulp van verschillende sterktes van dezelfde pigmenten. Hiermee worden subtiele schaduwdifferentiaties binnen elk interieur behaald. De tinten zijn chromatisch geordend in 19 groepen van vijf geleidelijk verlopende tinten, genummerd I, II, III, IV en V. Met een kleurverloop van licht naar donker en warm naar koel, kan elke toon individueel gebruikt worden of moeiteloos gecombineerd worden op plafonds, kroonlijsten, muren en houtwerk. 

De 85 ‘Original Colours’ zijn een eclectische kleurenmix. Deze kunnen onafhankelijk worden toegepast of als onderdeel van hetzelfde kleurschema, om zo meer diepte te creëren of om accenten en highlights toe te voegen, zonder dat het algehele gevoel van kleurbalans verstoord raakt. De ‘Original Colours’ zijn geïnspireerd op historische, traditionele en hedendaagse interieurs van over de hele wereld en daardoor buitengewoon toepasbaar en vol van persoonlijkheid en verfijning. 

1.-BLUE-BLOOD.jpg

De nieuwste kleuren, die aan de uitgebreide kleurenkaart zijn toegevoegd, zijn onder meer Porcelain I-V en kleuren met een meer beeldende benaming, zoals ‘Paris Rooftops’, ‘Sea Nor Sky’, ‘Stable Green’, ‘Aeoli’ en ‘Geisha’. Marketing Directeur, Ruth Mottershead, legt uit: “We hebben het bestaande kleuraanbod van Paint & Paper Library zeer zorgvuldig bekeken, tinten bewerkt en de balans tussen de architecturale kleuren en de originele kleuren aangepast. We hebben tonen toegevoegd aan beide uiteinden van het spectrum, zoals ‘Clean White’ en ‘New Black’, met nuances van kleuren er tussenin. De nieuwe tinten vullen het bestaande palet aan, maken de ‘look’ compleet, en nemen daarbij de vernieuwde kleurenkaart mee naar een nieuwe, spannende dimensie.” 

Paint & Paper Library biedt het volledige kleurenpalet aan in vijf superieure finishes. De meest geliefde afwerking, Pure Flat Emulsion, is een matte emulsieverf op waterbasis, met een ultiem zachte, kalkachtige afwerking. Het hoge pigmentatiegehalte geeft een intense kleurdiepte en de hoge kwaliteit van de basisingrediënten maken dit de meest matte verf op de markt. Pure Flat Emulsion is ook microporeus, waardoor de muren, vloeren en plafonds van een gebouw kunnen ademen; een belangrijke overweging bij historische gebouwen. 

6.-ERICA,-MASQUE,MONUMENT,-QUAIL.jpg

De afwerkingen op waterbasis, over het algemeen bekend als Architects’ paints, zijn ontworpen voor alle ruimtes in een hedendaags huis. Deze afwerkingen zijn volledig afwasbaar en sluiten geen esthetisch compromis voor het verkrijgen van een hogere glans. De hoogwaardige Architects’ Matt Emulsion is op water gebaseerd, volledig afwasbaar en biedt een uitstekende slijt- en vlekbestendigheid. Daarmee is deze finish een kwalitatief alternatief voor Pure Flat Emulsion. Architects’ Eggshell is een duurzame acrylverf op waterbasis met een lage glansgraad en is geschikt voor interieurhoutwerk en muren, in het bijzonder voor keukens en badkamers waar condensatie problematisch kan zijn. Het kan ook worden toegepast op metaalwerk, meubels en conventionele radiatoren. 

Paint & Paper Library biedt ook Eggshell (zijdeglans) en Gloss (hoogglans) verf op oliebasis met een laag VOS-gehalte (Vluchtige Organische Stoffen). Deze verven zijn dé keuze van de interieurprofessional, gezien de uitstekende vloeibaarheid, gladde afwerking en legendarische hechting aan houtwerk, zowel binnen- als buitenshuis. 

Paint & Paper Library doet er alles aan om de negatieve impact van de verfproductie, op zowel het milieu als de gezondheid, te minimaliseren. Alle verfproducten van het bedrijf worden traditioneel vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk volgens uitzonderlijke hoge eisen. Voor de verf worden milieuvriendelijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruikt en daarmee voldoet de verf aan alle regelgeving met betrekking tot VOS-oplosmiddelen. De verf moet tenslotte impact geven aan het interieur, en niet aan het milieu.

8.-LEAD-V.jpg

10.-CONSTANTIA-BLUE,-MASQUE.jpg

15.-DEEP-WATER-GREEN.jpg

17.-STABLE-GREEN,-TEAL.jpg

24.-PLASTER-V,-PLASTER-II.jpg

29.-GRENACHE,-LADY-CHARS-LILAC.jpg

34.-LEATHER-V,-LEATHER-III,-LEATHER-I.jpg

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide