3330
Wabi Sabi behang & interieurstoffen
Gepubliceerd: 05-02-2013 Laatste update: 08-05-2017

Wabi Sabi: de essentie en eenvoud van ontspannen leven van Scion. Het nieuwe Britse interieurmerk Scion ondervond een daverend succes met de debuutreeks van afgelopen voorjaar. De nieuwe lancering voor 2013, Wabi Sabi, is een net zo opvallende en eclectische collectie prints, patronen en behang, die Scions beginselen van ultramoderne, individuele en betaalbare stoffen en behangen naleven.

De collectienaam 'Wabi Sabi' komt voort uit een Japanse filosofie, die twee afzonderlijke concepten omvat: 'Wabi' - nederig en eenvoudig, en 'Sabi' - ervaren en duurzaam. Samen vertegenwoordigen de concepten de meeste eerlijke, ingetogene en eenvoudige vorm van schoonheid met rust, vertrouwen en respect: een vorm van schoonheid die perfectie te boven gaat en de aantrekkelijkheid die inherent is aan imperfectie viert.

De Wabi Sabi-collectie van Scion viert de schoonheid van imperfectie door het wezen van eeuwenoude handwerktechnieken in te kapselen. De 13 stoffen en 10 Vlies behangontwerpen zijn geïnspireerd door traditionele methoden zoals blokdruk, shibori, batik en ikat. Ze zien er ongekunsteld, natuurlijk, onregelmatig en ongeforceerd uit, misschien zelfs wat oud en verweerd, maar tegelijkertijd zijn ze verfrissend en opbeurend, in een prachtige reeks prikkelende tinten.De motieven zijn een bekoorlijke combinatie van abstract, geometrisch, organisch en bloempatroon, die individueel en samen een krachtige uitdrukking vormen. Vloeiende kwaststrepen, strepen, visgraat, ikat, batik, tie-dye, inktvlekken en bloemmotieven smelten allemaal moeiteloos samen om een ingehouden, soms verrassend maar altijd harmonieus interieur te creëren. Het kleurenpalet versterkt de ontwerpen en drukt de inherente charme en eenvoud ervan uit: nachtblauw, indigo en inkt; krijt, steen en hooi; houtskool, zwart, leigrijs en blauwgrijs; appelgroen, graskleur, mosgroen en obsidiaan; vermiljoen, aardewerk, omber en oxide; chroomgroen, strandglas en blauwgroen; frambozenrood, purperviolet en klaver.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide