3400
Graham & Brown behang en kleur van 2021
Gepubliceerd: 09-09-2020

Ieder jaar introduceert de Engelse behang- en verfspecialist Graham & Brown haar “Wallpaper of the Year” en ‘Colour of the Year”. Met vijfenzeventig jaar ontwerp- en productie ervaring, identificeert de ontwerpstudio de belangrijkste bewegingen in de interieursector. Daarnaast worden de toekomstige trends voorspelt die we zien in de Graham & Brown-collecties.

 

In een wereldwijd gestreamde digitale presentatie vanuit het hoofdkantoor in Blackburn presenteerde Graham & Brown de lancering van de 2021 collectie. Wallpaper of the Year: Timepiece en Colour of the Year: Epoch, een deskundige fusie van archiefmateriaal en eigentijdse componenten.

WIN-VLOERKLEED.png

GRAHAM & BROWN WALLPAPER OF THE YEAR 2021: TIMEPIECE AMETHYST

Vol beweging, kleur en uitbundigheid markeert de Graham & Brown Wallpaper of the Year het begin van de 75e verjaardag van het merk, die in 2021 zal plaatsvinden. Timepiece is een samensmelting van prints en combineert fragmenten van het Graham & Brown archief, daterend van 1946 tot heden. Het resultaat is een gedurfd, innovatief behang dat de essentie van de ontwerpfilosofie van Graham & Brown vertegenwoordigt.

graham-and-brown-kleur-behang-2021-02.jpg

Een van de archiefpatronen waarnaar in Timepiece wordt verwezen, is 'Original', het allereerste behang dat in 1946 in de Graham & Brown fabriek in Blackburn werd geproduceerd. De Art Deco-structuur van het patroon vormt het geometrische raamwerk van Wallpaper of the Year 2021: lagen van bloemmotieven worden vervolgens in deze architectuur geweven om een opvallend behang te produceren dat reflecteert op de esthetiek van het verleden.

Met een briljante reeks bloemen en bladeren roept Timepiece een omgeving op die weelderig, glamoureus en toegeeflijk is. Het rijke, juweelkleurige kleurenpallet doet denken aan de weelderige bloemen van de Nederlandse bloemenschilderkunst en wordt verlevendigd met zonovergoten bloembladen en tulpen. Hyacintroosjes vormen een uitnodigende textuur naast de grote elegante magnolia-bloemen.

Naast de kleur Amethyst, is Timepiece ook verkrijgbaar in de paletten Moonstone en Midnight. Voor de allereerste keer ooit kan het ontwerp ook worden geproduceerd als een op maat gemaakte Mural of the Year: Timepiece, waarmee wordt benadrukt hoe ver de productie van wandbekleding zich heeft ontwikkeld ten opzichte van de printmachines van 1946.

graham-and-brown-kleur-behang-2021-04.jpg

De Wallpaper of the Year en Colour of the Year zijn schitterende voorbeelden van het perfect bij elkaar passende verf- en behangaanbod van Graham & Brown. Elk behang in de uitgebreide Graham & Brown collectie wordt weerspiegeld door een precies afgestemde verfkleur met nog drie bijpassende tinten voor een volledige interieuroplossing. Als aanvulling op Wallpaper of the Year is de Colour of the Year: Epoch, samen met de bijpassende tinten Spiced Mulberry, Fondue en Whale Tail.

“Design en innovatie zijn door de jaren heen altijd de drijvende kracht van Graham & Brown geweest. Het studioteam houdt ervan om in de patronen en printarchieven te duiken en verborgen schatten te ontdekken die we vervolgens opnieuw kunnen uitvinden met moderne productietechnieken en nieuwe kleurcomposities, die tegelijkertijd een draai geven aan de nieuwste interieurtrends. Er zit veel vakmanschap in het maken van elk archiefkunstwerk en we geloven dat dit iets is om te koesteren en te vieren. Om dit materiaal nieuw leven in te blazen en het een nieuwe plek te geven in onze geschiedenis is iets wat we graag doen”. Maryanne Cartwright, Design Studio Manager bij Graham & Brown.

GRAHAM & BROWN COLOUR OF THE YEAR 2021: EPOCH

Als aanvulling op het Timepiece behang introduceert Graham & Brown de Colour of the year 2021: Epoch. Een pruimtint welke de rijkste paarse tint in het Timepiece behang weerspiegelt en versterkt, voor een vorstelijke en luxe uitstraling. De tint Epoch speelt in op de interieurtrend die rustgevende ruimtes realiseert.

graham-and-brown-kleur-behang-2021-07.jpg

“Tijd is een overkoepelend thema dat zich een weg baant door elke rode draad van onze Trends Forecast 2021. Terwijl de wereld waarin we leven voortdurend verandert, kijken we naar de toekomst door de lens van nostalgie. We hebben onderzocht hoe de toekomst door de geschiedenis heen is voorzien en hoe tijd vaak als het kostbaarste goed van allemaal wordt beschouwd. Zowel Timepiece als Epoch denken na over het verstrijken van de tijd en wat er kan worden ontdekt als we de gelegenheid aangrijpen om onze geschiedenis terug te halen, na te denken en opnieuw te ontdekken”. Paula Taylor, kleur- en trendspecialist bij Graham & Brown.

Epoch is een koninklijke en luxueuze tint; voor wie durft kunnen hiermee indrukwekkende interieurs worden gecreëerd, maar deze tint kan ook worden ingezet voor een meer ingetogen en rustgevend interieur. Abby Hesketh, productmanager en verf- en kleurspecialist bij Graham & Brown, deelt hieronder haar deskundige tips voor het stylen van de Graham & Brown Colour of the Year: Epoch. 

  • Epoch werkt uitstekend wanneer het wordt gebruikt als een feature wand in combinatie met lichtere tinten lavendel en heide - dit verzacht de impact van de donkere kleur en zorgt ervoor dat alle wanden van de kamer samenhangend met elkaar verbonden zijn.
  • Als drama je doel is, probeer dan Epoch te combineren met andere even levendige kleuren. Door Epoch te combineren met blauwgroen tinten, krijg je een weelderige look, terwijl het toevoegen van perzikkleurige details een speelse maar verfijnde ruimte kan vormen.
  • Colour-blocking is een creatieve manier om Epoch in een ruimte op te nemen. Een supereenvoudig geometrisch ontwerp met slechts drie Graham & Brown kleuren is bijvoorbeeld: Epoch, Spiced Mulberry en Baby Powder; het resultaat is een bijzonder element dat een leuke toevoeging zou zijn aan een kinderkamer, speelkamer of lounge.
  • Een trend waarvan we merken dat deze in een stroomversnelling komt, zijn lichte muren gecombineerd met plinten en deuren die in een donkerdere tint zijn geverfd. Dit is een manier om de architectonische kenmerken van een kamer te benadrukken en voegt een gezellig element toe terwijl we toch diepte en structuur opbouwen. Gebruik Epoch voor al het houtwerk in een kamer en combineer met een lichtere tint paars voor een verfijnde kleurencombinatie.
  • Overweeg tot slot om het effect van een ​​verlaagd plafond te creëren door Epoch op het plafond te gebruiken, en deze dan door te laten lopen op de bovenste rand van de muur - dit is een van mijn favoriete interieurtrends en zal goed werken met alle perfect afgestemde Graham & Brown verfkleuren.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide